Још једна трагедија на Медитерану

Још једна трагедија са мигрантима догодила се на Медитерану, а преживели сведоче да је десетине путника испало из гуменог чамца и највероватније се удавило док се спасилачки брод приближавао, јавила је Хуманитарна група "Сејв д чилдрен", преноси агенција АП.

Свијет 05.05.2015 | 22:50
Још једна трагедија на Медитерану

Ђована ди Бендето из хумантирадне организације, рекла је да тачан број жртава није познат. Она је рекла да су преживели у разговору са хуманитарним радницима рекли да је много људи пало у море, а да при томе нису знали да пливају.

Верује се да је до инцидента дошло у суботу у мору између Либије и Сицилије када је комерцијални брод "Зеран" пришао како би спасао чамац са мигрантима. Брод "Зеран" стигао је у Катанију у уторак и преживели су искрцани.

Иначе, италијанска обалска стража пријавила је спасавање скоро 7.000 људи у три дана.

Око 800 миграната страдало је прошлог месеца када се преврнуо брод који их је возио из Либије.

Након овог догађаја ЕУ је одржала хитан састанак на ком је договорено да се донира још чамаца и патролних летелица медитеранским спасилачким снагама.

Упркос појачаним одговорима ЕУ, италијанска обалска стража и даље све чешће позива приватне теретне бродове да помогну мигрантима.

Јавни тужилац из Катаније Ђовани Салви, жалио се прошлог месеца да понекад комерцијалне посаде не знају како да руководе спашавањем и да животи могу бити изгубљени када мигранти почну да се гурају ко ће први да напусти пловило.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxxx

05.05.2015 18:09

како се италијанска мафија богати узме им паре довезе до близу обале преврне брод све потопи и иде по следецу туру јадан тај народ бори се за зивот и ето гдје заврси.

ОДГОВОРИТЕ