Видео - Сјећања: Овако је Борац освојио Куп ИХФ 1991.!

Прије 24 године, бањалучки Борац је на данашњи дан у првом финалу у дворани "Борик" надиграо ЦСКА из Москве (20:15) и трасирао пут ка другом европском трофеју у историји. Погледајте цијелу утакмицу.

Остали спортови 05.05.2015 | 19:40
Видео - Сјећања: Овако је Борац освојио Куп ИХФ 1991.!

Око 3.000 навијача у "Борику" бодрило је 5. маја 1991. године бањалучки "дјечији вртић" против тада гиганта Совјетског Савеза који је предводио легендарни рукометаш Талант Душебајев.
Тренер "Великана из Господске" био је Велимир Петковић, а екипу су чинили актуелни селектор Босне и Херцеговине Драган Марковић, Сењанин Маглајлија, Александар Кнежевић, Јани Чоп, Мехмедалија Мулабдић, Златан Арнаутовић... и Борац је изненадио великог фаворита славивши с пет голова предности.

У реваншу у Москви, двије недјеље касније Бањалучани су минимално поражени (24:23), па је након европске титуле из 1976. године у витрине у Господској улици стигао нови међународни пехар.

Селектор БиХ Драган Марковић је увјерен да би "дјечији вртић" освојио још трофеја да се убрзо екипа није распала због рата у бившој Југославији.

"Зли рат се убрзо проширио земљом и наша генерација се практично распала. Но, то лијепе рукометне тренутке заувијек ћу памтити. Емоције одмах прораде када их се сјетим. Био је то најсрећнији дан у мојој каријери, а вјерујем и већине мојих саиграча. Били смо клинци са трофејом у рукама. Имали смо младу, али одличну екипу. Дисали смо као један. Мало је тимова који су са тако младом генерацијом направиле сличан подвиг. А наша је била европско и свјетско рукометно изненађење", пренио је клупски сајт ријечи популарног Марке.

Коментари / 0

Оставите коментар