СЛАВИЈА: Понижавају најстарији клуб у БиХ!

Фудбалски клуб Славија огласио се у уторак саопштењем поводом инцидената на утакмици против Сарајева и подржао свог предсједника Здравка Шавију у његовом медијском иступу.

Фудбал 05.05.2015 | 19:20
СЛАВИЈА: Понижавају најстарији клуб у БиХ!

Бордо тим је славио у Источном Сарајеву (2:3) голом Милоша Стојчева у 93. минуту послије преокрета из "кеца у двојку", а меч 25. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине су обиљежили и инциденти на трибинама.

Послије двобоја први човјек "соколова" Здравко Шавија није превише бирао ријечи на коференцији за штампу оптуживши судијску тројку на челу са Огњеном Ваљићем из Бањалуке за "класичну отимачину" потпомогнуту Управом клуба са Кошева.

Поводом свега у уторак се Славија огласила званичним саопштењем, које преносимо у цјелости.

"Фудбалски клуб Славија истиче да је учинила све да утакмица са Сарајевом протекне у фер и спортском такмичењу. Меч је организован по правилима и прописима Фудбалског савеза Босне и Херцеговине. Био је ангажован довољан број редара и полицајаца. Сигурни смо да смо били добри домаћини представницима ФК Сарајева. У званичну ложу пустили смо све чланове Управе тима с Кошева, те поједине симпатизере који су стигли с делегацијом Сарајева. Омогућили смо им нормално праћење меча.

Дешавања на терену и понашање играча је било у духу фудбалске игре. Било је тензија међу играчима, али је то у мечу од великог значаја за оба тима сасвим разумљиво.

Огорчени смо међутим понашањем Огњена Ваљића. Судио је тенденциозно и у више наврата оштетио наш клуб. Његове процјене прекршаја су биле веома дискутабилне, а нарочито у 86. минуту, када је капитену Сарајева због старта на центру показао само жути картон. Оштетио нас је и код првог поготка, заједно с помоћним судијом Ратком Кунићем. О његовом суђењу ми имамо свој став, а о Огњену Ваљићу нека се сада брине Фудбалски савез Босне и Херцеговине.

Огорчени смо понашањем дијела руководства Сарајава у моменту када је дошло до туче на западној трибини. Обрачун посјетилаца трајао је два минута, а брзом интервенцијом полиције онемогућен је већи инцидент. Поједини руководиоци тима с Кошева су у том моменту вршили огроман притисак на службене особе. Захтијевали су да се испразни трибина, да се утакмица не настави...

Изнијели су податак да је неко напао и играче Сарајева који су били на западној трибини. Подсјећамо представнике Сарајева да су чланови наше Управе отишли по њихове фудбалере. Увели су их у службене клупске просторије. На другом дјелу западне трибине налазило се још фудбалера Сарајева које нико није погледао попријеко. Подсјећамо представнике Сарајева да су њихови фудбалери по завршетку меча били заједно с нашим играчима, а нама је част да се првотимци Сарајева осјећају сигурни у нашем граду и да станују у Источном Сарајеву.

Постављамо питање да ли је све ово изрежирано у неким круговима. Питамо се и зашто гледаоци, учесници окршаја на трибинама, остављају кључеве од аутомобила директору Сарајева и појединим фудбалерима. Да ли су они можда навијачи Сарајева? Није наше да у то улазимо...

На крају желимо да кажемо да ћемо наставити шампионат у духу фудбалске игре и да ћемо онемогућити играње с именом нашег клуба, јер смо ми смо најстарији фудбалски колектив у Босни и Херцеговини.

Такође желимо да подвучемо да у потпуности стојимо иза ријечи предсједника клуба Здравка Шавије изречених на прес конференцији. Осуђујемо прекрајање његових изјава и спомињања неких удружених злочиначких организација, јер то Шавија на прес конференцији није рекао. Констатујемо да поједини чланови ФК Сарајева не обмањују бх. јавност спомињањем злочиначких удружених организација.

Убијеђени смо да ће Фудбалски савез Босне и Херцеговине предузети са своје стране све да се шампионат заврши на најбољи могући начин. Наш клуб ће са своје стране дати подршку ФСБиХ", наведено је у саопштењу "соколова".

Забрањено је коментарисање суђења

Дисциплинска комисија ФС БиХ ће на наредној сједници разматрати случај у Источном Сарајеву, као и медијски иступ предсједника Славије.

"Јавни наступ представника клубова биће предмет сједнице наредне седмице. Не бих прејудицирао о евентуалној казни, али је кодексом понашања забрањено коментарисање суђења", образложио је Горан Косорић, потпредсједник дисциплинаца ФС БиХ, а пренијеле "Независне новине".

Шавија "персона нон грата" на Кошеву!

Предсједник "бордо" клуба Едис Кустурица поручио је у изјави за "Независне новине" да је Шавији забрањен долазак на Кошево.

"Након неутемељених изјава Шавија је убудуће 'персона нон грата' на највећем бх. стадиону. Неће му бити омогућен улазак кад буде играла Славија против Сарајева", рекао је Кустурица.

Коментари / 0

Оставите коментар