Терористички напад у САД, нападачи убијени

Двојица мушкараца убијена су у недјељу у окршају с полицијом, пошто су извршили оружани напад у Даласу, испред зграде гдје је био у току конкурс за карикатуре пророка Мухамеда.

Свијет 04.05.2015 | 09:06
Терористички напад у САД, нападачи убијени

Нападачи су у предграђу Даласа пуцали на једног припадника обезбјеђења, а потом су убијени у окршају с полицијом, преноси Бета.

Припадник обезбјеђења није у животној опасности.

Конкурс за карикатуре пророка Мухамеда организовала је асоцијација Инцијатива за слободну америчку одбрану, а на тај догађај, назван "за борбу за слободу говора", а позван је присуствовао и холандски десничарски политичар Герт Вилдерс.

Вилдерс је у писаној изјави за АФП рекао да је "шокиран" оним што се десило и оштро је осудио "напад на слободу".

Герт Вилдерс познат је по својим антиисламским ставовима и на челу је евроскептичне Партије слободе.

Извор: Агенције

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Милица

04.05.2015 07:36

Ово је страсно,када це вец једном престати да провоцирају муслимански свет,ста им је то требало,замислите,такмицење у цртању карикатуре Мухамеда.Узас,узас,ста реци.Зао ми је само невиних људи који це после оваквих провокација највисе испастати.Они и Французи пар еxселанс!То само говори какава су они нација инаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

страсеви

04.05.2015 07:44

Болесне идеје, "Изложба карикатуре Мухамедеа посланика" Некултурно је прије свега вријеђати вјеру било чију. И онда тероризам. Ако је слобода медија што није наслико свог тату ... који направи наказу на овоземаљском свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕРОР НА ВЈЕРУ

04.05.2015 08:02

То је као прво ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА ВЈЕРУ,а све после сто се догадја то је последица тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

04.05.2015 08:17

Нити једна слобода није безграницна. Покусати је таквом направити срљате у анархију. Слобода вриједјања Ислама и Муслимана је данас хоби а и главна олоитицка игра. Мозе ли ми неко одговорити ста би се десило кад би неко организирао конкурс за најбољу карикатуру у вези Јевреја и Јудеизма...уствари да ли би добио сансу да га организира уопсте?

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

04.05.2015 08:39

Прави болесници.Један у Норвеској убије 80 људи,други,пилот, убије 150 људи.Само та двојица су убили висе људи него сви "дзихадисти" у Еуропи задњих десет година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко Младић

04.05.2015 09:04

А да се ви лијепо потурчите и напишете права имена а не неке милице? Турци су ширили вјеру исламску мачем на овим просторима и зато то треба свима показивати и говорити да се не заборави погледајте шта раде Турци са Сребреницом од 5000 становника направише њих милион само да оцрне Србе и да испадне да су их све поубијали,а како је почела баш та Сребреница? Шта је са Добровољачком? Шта је са Сарајевом? Шта је са Тузлом? Шта је са Зеницом? Гдје је Српска Книнска Крајина? Косово? Ислам и не спада у Европу и Америку,а тамо су па како то? Ислам има један циљ и све њихове вјерске вође позивају у неки свети рат па ко тај рат жели? Наравно да ислам јер желе да завладају Европом и даље живе у XИВ вјеку као племе а данас су и секта. Размножавају се а онда се досељавају код Хришћана и узимају социалне помоћи уствари живе од тих истих Хришћана које ће касније и издати,продати,протјерати као и у Босни,Косову итд. Ако је слобода онда је слобода за све али опет та иста Америка и ЕУ их и превише штите бране респектују а да при том заборавлају да су то терористи,исламсити и злочинци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЈО

04.05.2015 10:54

Зар ти ниси у Хагу.