ЈСЛ: Партизан згазио Вошу у Новом Саду, али...!

Лидер је фудбалски надиграо ривала у Новом Саду, два гола дао је Волков за три злата вредна бода, после чега су се уписали и Нинковић и Брашанац, али свакако ће се више причати о одлуци судије Димитријевића при резултату 0:1.

Фудбал 03.05.2015 | 21:20
ЈСЛ: Партизан згазио Вошу у Новом Саду, али...!

Фудбалски – Партизан је апсолутно надиграо Војводину у дербију 26. кола и освојио вероватно најважнија три бода у финишу првенства, чиме је нови напад Црвене звезде одбијен и ривал враћен на пет бодова заостатка.

Али, као и увек до сада, после новосадских 0:4 у изведби Владимира Волкова, више ће се причати о грешки коју је направио судија Дејан Димитријевић, који је у финишу првог дела игре оштетио домаћи тим када није досудио чист једанаестерац после фаула Грегора Балажица над Мијатом Гаћиновићем.

У 143. првенственом дербију новосадских црвено-белих и београдских црно-белих, 77. победа Партизана – 0:4 на пуном "Карађорђу", головима Волкова, после чега су "клинци" Никола Нинковић и Дарко Брашанац победу учинили још убедљивијом и ефектнијом.

Он је прво главом, на центаршут Николе Дринчића у 36. минуту, сјајно савладао Срђана Жакулу, да би у 71. минуту после гужве у шеснаестерцу Воше ставио печат на боље издање свог тима, који је био надигран у уводних 25 минута, али који је потом контролисао ситуацију на терену.

У 89. и 91. минуту, Никола Нинковић и Дарко Брашанац докусурили су посрунулог ривала, што није реалан резултат ако се погледају шансе које су створене. Једноставно, Војводина своје није искористила, Партизан јесте више од 50 одсто, па кући носи веома важна три бода.

Шта би било да је у 41. минуту арбитар Димитријевић показао на белу тачку, уместо на гол-црту, остаје само да се нагађа и свакако ће о томе бити речи наредних дана. Утолико, штета што је још један споран детаљ обележио један од дербија Суперлиге...

Партизан до краја шампионата игра са Спартаком код куће, Напретком у гостима, Новим Пазаром у Хумској и Борцем у Чачку. Хипотетички, ако би Црвена звезда освојила максималних 12 бодова у финишу првенства, лидер би изгубио титулу са два пораза, јер је бољи у међусобним окршајима са највећим ривалом.

А, Војводина? Она је доживела трећи узастопни пораз у Суперлиги и, што је још трагичније за екипу Златомира Загорчића и све на "Карађорђу", ово је био четврти узастопни пораз Војводине у Новом Саду, уз укупну гол-разлику 2:11.

Тог 2. новембра 2014. године, Партизан и Војводина играли су дерби у Хумској поравнати на челу табеле, у који је Воша ушла са скором 8-1-1 с отварања првенства. Дуел је решио Петар Шкулетић голом за 1:0, после чега је Војводина забележила скор 4-3-9!

Раније у недељу, Црвена звезда је победила Рад резултатом 2:0 и примакла се лидеру на два бода заостатка, а мотив више у резултатима са других терена могу да пронађу и играчи Војводине, с обзиром на то да је Нови Пазар поражен у Нишу резултатом 3:1, па је пласман у Лигу Европе и даље опција за млади састав Златомира Загорчића.

Зоран Милинковић је током каријере носио и дрес Партизана и Војводине, а сада је доживео и да води са клупе Партизан против Војводине, чији је тренер био 35 пута.

Први дерби у сезони решио је бивши играч Војводине, а тада нападач Партизана, Петар Шкулетић, који је донео црно-белима победу од 1:0 у Београду. Укупно гледано, Партизан има предност од 76-33-33 у међусобним дуелима, а скор у Новом Саду је 44-11-14 у корист београдског клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар