БЕЛ: Андерлехт славио, Гент на врху!

Гент је поново на врху! Кортрајк поклонио три бода Бизонима. Првопласирани тим Про лиге био под жестоким притиском, али се на крају извукао са комплетним пленом...Андерлехт пробио малер на гостовањима, Нахар архивирао Шарлроу. Минималац у шестом колу плеј-офа. 

Фудбал 03.05.2015 | 23:30
БЕЛ: Андерлехт славио, Гент на врху!

Гент је прескочио Генк, додатно се удаљио од Андерлехта и поново засео на трон белгијског плеј-офа за шампионску титулу! Популарни Бизони пролили су „мајчино млеко“ како би обезбедили три бода против увек незгодног ривала и поклоном Максима Шаноа стигао на пол позицију пред почетак најинтересантнијег дела сезоне - 1:0.

Дуго је Гент јурио гол којим би „сломио“ отпор ривала, чак је и последња линија одбране била под жестоким притиском готово цео сусрет, али на крају, када нико други није могао, Шано је направио катастрофалну грешку, гурнуо лопту иза леђа Лорану Хенкинету и одлучио утакмицу...

Гент је тако и у трећој утакмици заредом остао непоражен, а од максималних девет узео је седам бодова.

Тандем Гент-Бриж усамљен на врху првенства Белгије, али у Бриселу не планирају да се тако лако одрекну титуле првака. У шестом колу шампионског плеј-офа минималац на гостовању код Шарлрое вратио је Андерлехт у игру – 1:0.

Испоставило се да је утакмица одлучена већ после 21 минута игре када је Денис Прает центрирао са левог крила, док су дефанзивци домаћег тима на супротној стативи потпуно заборавили на Ендија Нахара, па 22-годишњи репрезентативац Хондураса није имао тежак задатак да затресе небрањени део мреже.

Било је то довољно за прву плеј-оф победу Андерлехта на гостовањима, а оно што је још занимљвије је да је претходно то успело само још водећем Генку, који сада има четири бода више од трећепласираног тима из Брисела. А оно што посебно иде на Андерлехтову воденицу је то што у преостала четири кола чак три пута игра код куће.

Ништа још није изгубљено.

Коментари / 0

Оставите коментар