Нијемци купују Партизан и праве нови стадион?!

Оно што се може чути од добро обавештених извора јесте да су немачки бизнисмени акционари у неколико европских клубова и да су пословно и приватно у чврстој вези са челницима бундеслигаша Мајнца.

Фудбал 04.05.2015 | 00:00
Нијемци купују Партизан и праве нови стадион?!

Прича о приватизацији фудбалских клубова у Србији недавно је поново добила на актуелности. Сада се у центру пажње инвеститора из Немачке, како тврди Курир, нашао фудбалски клуб Партизан.

Лист наводи да се ради о конзорцијуму три немачке компаније, чија имена се засад, држе у тајности, јер је све још увек у почетној фази. Оно што се може чути од добро обавештених извора јесте да су немачки бизнисмени акционари у неколико европских клубова и да су пословно и приватно у чврстој вези са челницима бундеслигаша Мајнца.

Једна од непознаница за сада је и цена коју би инвеститори платили како би постали власници трофејног српског клуба.
“Реч је о озбиљним фирмама, које не функционишу као инвестициони фонд. Жеља им је да постану власници Партизана и да изграде модеран стадион на месту старог“, наводи извор Курира.

Крајем прошле године председник Владе Александар Вучић изјавио је да су Немци заинтересовани да купе црно-беле, не наводећи износ који би они били спремни да плате и докле су напредовали преговори.
“Они и даље чекају расплет око приватизације у српском фудбалу, али у пословном свету могући су преокрети. Довољно је да се негде у свету појави занимљива прилика за инвестирање и капитал ће се тамо упутити“, додао је извор београдског листа.

Контакти са српским властима наводно су успостављени су крајем августа прошле године. Тада су, у недостатку законске регулативе, власти понудиле модел за преузимање вођења клуба док се не донесу одговарајући прописи, али њихов предлог није прошао из непознатих разлога.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гојко, Републка Спска

03.05.2015 23:17

Да ли ће приватизовати и навијаће?

ОДГОВОРИТЕ
Name

делија БЛ

04.05.2015 08:39

А хоће ли се онда звати Бандитн.

Name

марко

04.05.2015 04:46

Ја олоса прода све,гдје Тадиц И Динкиц стадосе Вуциц настави!

ОДГОВОРИТЕ