Видео: Некад у Манчестеру, а сад игра за Црвену Звезду!

Некада је тресао мреже у дресу Манчестера! Сада игра у Црвеној звезди и ради у уметичкој галерији! Невероватан фудбалски пут имао је некадашњи нападач Ђавола Давид Белион.

Фудбал 04.05.2015 | 10:40
Видео: Некад у Манчестеру, а сад игра за Црвену Звезду!

Дефинитивно је чудан тај невидљиви прст фудбалске судбине! Да су неки од најкреативнијих уметника могли да нацртају каријеру Давида Белиона сумњамо да би у томе успели. Некада је био велика нада Сандерленда, говорили су да је прототип савременог центарфора.

И дефинитивно чинило се да је лета 2003.године момак рођен у Севресу остварио снове. Потписао је трогодишњи уговор са Манчестер јунајтедом, Ђаволи су га Сандерленду платили три милиона фунти. Али Белион је постао један од највећих промашаја сер Алекса Фергусона. Као члан Јунајтеда постигао је четири гола, „уписао“ се чак и у мечу Лиге шампиона против Панатинаикоса. Међутим, било је видљиво да Белион не припада том друштву.

Касније га је каријера водила у Вест Хем, Ницу, Бордо,а тренутно брани боје француског трећелигаша Црвене звезде. Да, добро сте прочитали Црвене звезде. И не само то: Белион зарађује за живот као радник у уметничкој галерији.
„Радим за једну компанију у малој уметинчкој галерији у Паризу. Добио сам понуду и одмах сам је прихватио. Живот у Паризу ми омогућава да радим овај посао“, поручио је Белион.

Он је својевремено био члан младе репрезентације Француске. Био је на добром путу да рехабилитује каријеру у Бордоу за који је постигао 20 голова. Међутим, није вредело.
„Мрзим данашњи систем у фудбалу. Никада нисам био звезда. Ето, више не возим аутомобил. За све што ми је потребно у Паризу довољни су ми скејт или мотор. Као клинац желео сам да играм са Рајаном Гигсом. Тај сан сам остварио. Волео бих још да одиграм сезону у Њујорк Космосу“, поручио је Белион.

Некадашњи члан Јунајтеда који зарађује радећи у уметничкој галерији одлично је почео сезону у дресу париске Црвене звезде. На седам мечева постигао је четири гола. Можда се и докопа Њујорка.

Коментари / 0

Оставите коментар