ПАО - Олимпијакос, Спанулис ''изазвао'' прекид!

Кошаркашки дерби Панатинаикос - Олимпијакос завршен тек после получасовног прекида.

Кошарка 03.05.2015 | 16:00
ПАО - Олимпијакос, Спанулис ''изазвао'' прекид!

Екипа Олимпијакоса победила је Панатинаикос као гост у арени ОАКА, али ће и овај сусрет љутих градских ривала остати упамћен по великом инциденту.

Овог пута за то нису криви само навијачи, већ и један играч и то из реда најбољих у Европи - Василис Спанулис, који је до лета 2010. носио зелени дрес, па одлучио да уради "забрањену" ствар.

Плејмејкер Олимпијакоса у финишу утакмице је постигао тројку, којом је само потврдио сигуран тријумф свог тима, а онда - врло могуће као одговор на раније увреде - одлучио да успешан потез пропрати стављањем руку на оба уха, у стилу "не чујем вас".

Наравно, то је било довољно да публика побесни. Ка клупи Олимпијакоса полетели су разни предмети, а навијачи Панатинаикоса потом су почели и да прескачу ограду, што је за гостујуће играче био сигнал да потрче ка тунелу и свлачионицама...

Меч је уз делимично пражњење трибина настављен после тридесетак минута.

Спанулису је због неспортског геста досуђена техничка грешка, али није било времена да се нешто значајније промени - 66:77 (18:22, 16:16, 14:24, 18:15).

Олимпијакос са скором 23-1 и две победе над највећим (јединим) ривалом може да рачуна на предност домаћег терена у плеј-офу, што је у прошлости најчешће било кључно за освајање титуле.

Најбољи кошаркаш Олимпијакоса каже да је емотивно реаговао на увреде упућене његовој породици.

Гестикулација Василиса Спанулиса после тројке постигнуте два минута пре краја послужила је навијачима Панатинаикоса као повод да крену у напад на клупу Олимпијакоса, чији играчи су усред тајм-аута били приморани да побегну у свлачионицу.

Уследио је готово получасовни прекид, после ког су градски ривали пред знатно мањим бројем гледалаца привели крају већ практично решену утакмицу - 66:77 у корист Олимпијакоса.

Контраверзни газда Панатинаикоса Димитрис Јанакопулос затражио је лично од грчког премијера Ципраса да казни Спанулиса због "срамне провокације", а некадашњи кошаркаш "зелених", који се лета 2010. преселио у Пиреј, имао је спреман одговор.

"Када год гостујемо Панатинаикосу, принуђен сам да слушам разне ствари. Ја нисам никога опсовао, у налету емоција јесам направио тај гест, али не кајем се због тога. Требало би да се покају они који псују породице и децу", одапео је Спанулис "стрелицу" ка навијачима некада свог, сада ривалског клуба.

Олимпијакос и Панатинаикос готово сигурно ће се кроз месец дана састати у финалу плеј-офа првенства Грчке, а предност домаћег терена имаће црвено-бели, којима у међувремену предстоји и наступ на Фајнал фору Евролиге.

Коментари / 0

Оставите коментар