ПЛ БиХ: Порази Борца и Дрине, Витез иде ка опстанку!

Одигране су прве четири утакмице 25. кола Премијер лиге БиХ. У дербију кола Жељезничар је са минималних 1:0 савладао Борац и бар на дан преузео лидерску позицију. Важне побједе Витеза, Челика и Слободе. Преостали мечеви у недјељу. Голман Борца Асмир Авдукић могао је бити јунак дербија након што је одбранио једанаестерац најбољем стријелцу Жеље Риаду Бајићу у 54. минуту. Ипак, да бодови остану у Сарајеву побринуо се Јасмин Богдановић пет минута прије краја меча. 

Фудбал 02.05.2015 | 23:00
ПЛ БиХ: Порази Борца и Дрине, Витез иде ка опстанку!

Фудбалери бањалучког Борца још се нису опоравили од шока који су доживјели у Широком Бријегу у сриједу, када су елиминисани из Купа БиХ у 84. минуту, а услиједио је нови, првенствени на "Грбавици".

Након што је голман бањалучких црвено-плавих Асмир Авдукић у 54. минуту успио да одбрани једанаестерац Риаду Бајићу, чинило се да ће први пут у историји Премијер лиге БиХ Жељезничар и Борац одиграти неријешено.

Огњен Ђелмић извео је корнер, Елмир Кољић је играо руком у шеснаестерцу гостију, а са "бијеле тачке" најбољи стријелац сарајевских плавих Риад Бајић није успио да погоди циљ, тачније Авдукић је феноменално реаговао и одбранио једанаестерац.

Корнери су били кобни за изабранике Владе Јагодића. Након петог, досуђен је једанаестерац за домаће, а након десетог примили су гол.

Дефанзивац Жеље Јасмин Богдановић одлично је реаговао у 85. минуту и ударцем са пар метара матирао сјајног Авдукића за велико славље домаћих играча и навијача на "Грбавици".

Прије гола, обје екипе пропустиле су по неколико одличних прилика.

У 35. минуту могао је нападач Жељезничара Зоран Кокот постићи погодак, али је сјајно реаговао Авдукић и одбранио његов шут. Покушао је и Керим Мемија у наставку напада, али безуспјешно.

Четири минута касније пресликана ситуација, али прег голом Жељезничара. Александар Субић није успио да матира чувара мреже домаћих Маријана Антоловића.

Само што је почело друго полувријеме, Борац је имао колосалну прилику за погодак. Покушали су Кољић и Михајло Савановић да погоде циљ, али је одбрана Жеље тешком муком успјела да отклони опасност.

Могао је Федор Предраговић у 81. минуту да казни велику грешку Дениса Бегановића, али је лопта завршила тик поред десне стативе Антоловићевог гола. Млади фудбалер Борца нашао се сам пред голманом Жеље, али није био довољно прецизан.

Дубоко у судијској надокнади времена могао је Небојша Рунић донијети бод Бањалучанима, али је Антоловић сјајно реаговао и избацио лопту у корнер. Остало је 1:0.

Изузетно битне бодове у броби за опстанак уписали су фудбалери Витеза, који су на свом терену декласирали Звијезду из Градачца 1:0.

Голом искусног Марка Басаре из слободног ударца Витежани су повели у 22. минуту, да би само два минута касније Тони Пезо искористио асистенцију стријелца првог гола Басаре и повисио на 2:0.

Судбину Градачачана запечатио је Антон Пињух у 78. минуту. Овим поразом тим са "Бања Илиџе" све ближи је испадању у нижи ранг такмичења.

Комшијски дерби у Тузли донио је први погодак на данашњим утакмицама. Већ у 5. минуту сусрета на "Тушњу" Ненад Кисо распалио је по лопти са двадесетак метара и постигао одличан погодак за вођство Слободе против Дрине.

На истеку пола часа игре, Зајко Зеба је шутирао из слободног ударца, лопта је на путу ка голу Зворничана закачила Дамира Мемовића, промијенила смјер и одсјела иза леђа немоћног Горана Максимовића за, испоставиће се касније, коначних 2:0.

У дуелу Олимпика и Челика домаћин је водио од 7. минута голом Данијела Брковића, али су Зеничани већ у 20. минуту успјели преко Семира Бајрактаревића да изједначе на 1:1.

У 38. минуту потпуни преокрет. Брзу контру Челика у гол је претворио Анел Дедић и довео госте у вођство 2:1. До краја сусрета није било голова, па су Зеничани однијели кући комплетан плијен.

РЕЗУЛТАТИ 25. КОЛА:

Слобода - Дрина 2:0 (2:0)
/Кисо 5, Зеба 28/

Витез - Звијезда Градачац 3:0 (2:0)
/Басара 22, Пезо 25, Пињух 78/

Жељезничар - Борац 1:0 (0:0)
/Богдановић 85/

Олимпик - Челик 1:2 (1:2)
/Брковић 7 - Бајрактаревић 20, Ан. Дедић 38/

У недјељу:
Славија - Сарајево (16)
Радник - Вележ (17)
Зрињски - Младост (18)
Широки Бријег - Травник (20)

ТАБЕЛА: Жељезничар (+1) 52, Сарајево 50, Зрињски 50, Широки Бријег 49, Олимпик (+1) 42, Борац (+1) 40, Вележ 34, Челик (+1) 32, Слобода (+1) 30, Славија 25, Радник 23, Витез (+1) 23, Дрина (+1) 22, Травник 22, Младост 20, Звијезда Градачац (+1) 17.

Коментари / 0

Оставите коментар