Камеронов лапсус кад му није вријеме

Британски премијер Дејвид Камерон изјавио је у предизборној кампањи да избори у Великој Британији 7. маја представљају "прекретницу за његову каријеру".

Свијет 01.05.2015 | 21:26
Камеронов лапсус кад му није вријеме

Он се после тога  одмах исправио рекавши да је мислио на будућност земље, а лапсус је одмах наишао на критике противнике конзервативаца.

Камерон је направио лапсус на предизборном скупа у Лидсу, на северу Енглеске, где је одговарао на питања окупљених.

"Без обзира на ваше ставове, гласајте за странку коју подржавате 7. маја. Ти избори представљају одлучан тренутак за моју каријеру", рекао је Камерон који се одмах исправио додавши: "Одлучан тренутак за земљу".

Лабуристичка опозициона странка је одмах критиковала лапсус оценивши да је то доказ да Камерон "нема везе са стварношћу".

Антиевропска странка Укип је такође реаговала, наводећи шаљиво да је "симпатично знати о чему размишља Камерон у овом кључном тренутку за Велику Британију".

Камерон је прошле недеље био исмеван на интернету пошто је у једној телевизијској емисији погрешио име фудбалског клуба за кога навија.

Камерон је у рекао да је одувек навијао на лондонски фудбалски клуб Вест Хем, после чега је застао и видно посрамљен рекао да заправо навија за Астон Вилу пошто је некада његов стриц водио тај клуб.

Та "рупа у памћењу" изазвала је бројне коментаре на друштвеним мрежама, који можда могу да "насмеју самог Камерона ако не жели да промени имиџ лидера који је искључен из стварности својих бирача и то у земљи у којој фудбал има култни статус", навели су тада британски медији.

Коментари / 0

Оставите коментар