Својим коментарима вријеђао и провоцирао

Полиција из Котор Вароша, под надзором надлежног тужилаштва, ухапсила је лице чији су иницијали С.М. /26/ из овог града, које је осумњичено да је 29. априла на друштвеној мрежи Фацебоок објавило фотографију и коментар изузетно увредљивог и провокативног садржаја.

Република Српска 01.05.2015 | 19:29
Својим коментарима вријеђао и провоцирао

Портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић рекла је да је профил С.М. регистрован на Фацебоок мрежи под његовим личним подацима.

"На основу наредбе Основног суда Котор Варош полиција је извршила претрес куће и помоћних објеката које користи осумњичени и изузела одређене предмете који ће бити вјештачени", прецизирала је Маркановићева.

Према њеним ријечима, након завршене криминалистичке обраде и по инструкцијама поступајућег тужиоца Специјалног тужилаштва Републике Српске, С.М. је пуштен на слободу, а по комплетирању предмета против њега ће бити достављен извјештај.

"Све даље мјере и радње у конкретном предмету предузимаће се под надзором и по инструкцијама Специјалног тужилаштва Републике Српске", прецизирала је Маркановићева.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Санелу Мензилу из Котор Вароша.

Федерални медији данас су јавили да је Мензил привођен због коментара на "Фацебооку" у вези са недавним терористичким нападом у Зворнику.

"Спавао сам у својој кући када је полиција улетјела и ставила ми лисице. Тек на пола пута према станици су ми натукнули због чега ме приводе", казао је С.М. за Клиx.

Он је приведен због коментара на Фацебооку који је сам уклонио пола сата након објављивања. У коментару је критиковао одлуку да се у Федерацији БиХ прогласи Дан жалости због напада на полицијску станицу у Зворнику.

Сам је уклонио коментар након што је започела расправа те други коментари који су директно одобравали напад на полицијску станицу, пише Клиx.

Полицајац Драган Ђурић убијен је у понедјељак, 27. априла, увече у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника.

Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.

Извор: Агенције

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Гојко

01.05.2015 17:40

само хапсите, нецете дуго

ОДГОВОРИТЕ
Name

малени

02.05.2015 08:37

...а нећемо ни кратко...

Name

марко

01.05.2015 17:41

Наводно је оставио коментар да је Додик лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

01.05.2015 17:55

Сломисе се кола на овоме јади...А најмање 30% БХ градјана је то цинило кад и овај ухапсени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мејдан

01.05.2015 18:04

Хапсити него ста.Додик јесте лопов,али је и овај Санел вехабија или бар њихов симпатизер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МММ

01.05.2015 18:39

Додик није лопов,твоји су лопузе.

Name

Желе

01.05.2015 18:19

Данас хапсе због коментара о Зворнику, сутра због коментара о власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

01.05.2015 18:22

Објавите шта је тачно написао. Ништа страшно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мд

01.05.2015 18:29

Он у коментару осудјује напад али критикује дан залости у Федерацији јер је сваки 11 јули у РС нормалан радни дан и пита да ли би био дан залости да је убијен повратник у РС. Ово је цисто застрасивање или неко мисли да це неки суд да га осуди за ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

02.05.2015 05:46

Конацно долазимо у ситуацију да имамо кривицно дјело "мисљење супротно мисљењу властодрзаца". Бас смо напредно друство.

Name

па

02.05.2015 18:17

Суд у Сарајеву ослобадја и кољаце српских цивила као у слуцају у Касетицима код Сарајева, али у слободној дрзави каква је Српска, сваки облик подрске тероризму це да се казњава...идите пред америцку амбасаду и плаците сто вам Срби не дају да обозавате терористе!

Name

жбљ

01.05.2015 18:32

Када би се због коментара на интернету хапсило, пола државе би висило у ћузи....умјесто овога боље да су претресали вехабијска сједишта и дан и ноћ и радили нешто на откривању и спрјечавању, али не, Додик нема повјерења у државне агнеције, у СИПУ на чијем челу је његов човјек...корисити нечију смрт и ствартаи панику још већу него што је потребно зарад политичких поена је жалосно и ниско, чак и за њега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајвоса

01.05.2015 18:34

Специјално тужилаштво овим хапшењем поново уводи Чл 133 Деликт мишљења .Хе хе Па људи моји ко даје такве налоге за париводјење људи .И да се разумијемо апсолутно не подршавам напад у Зворнику и сматрам да је то злочин .

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

01.05.2015 20:25

Само да ти појасним да деликт мисљења никад није постојао него вербални деликт дакле деликт јавно изговореног а не деликт помисли.

Name

зеро

01.05.2015 18:34

бзвз..онда треба све са НН похапсити. Инклузив новинаре и сефа јер сире мрзњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

01.05.2015 18:41

Оно што је урадио онај у Зворнику осуђујем и систем треба да се позабави са сличнима али не подржавам хапшења због коментара на друштвеним мрежама, wеб порталима јер је то увод у тоталну цензуру. То се сада полако испробава закон који је недавно усвојила Народна скупштина по коме је интернет јавни простор и гдје ти полиција у свако доба дана и ноћи може доћи на врата и да те хапси због статуса, коментара исл. Сада је овај ухапшен због коментара о збивањима у Зворнику сутра ће бити неко ко је написао нешто против Баје и његових полтрона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

01.05.2015 18:47

Ако ћемо бити искрени, крајње је вријеме да се стане са мржњом и увредама на друштвеним мрежама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

01.05.2015 18:49

Прочитао сам тај коментар овог Санела, а заиста су у питању огавне лажи и оптужбе којима се каља име на дужности убијеног полицајца Драгана Ђурића. Ту су се надовезали други коментатори, са кудикамо увредљивијим порукама који су и правдали терористички акт у Зворнику. Иако су у питању написане неприхватљиве гадости, на друштвеним мрежама и форумима имамо много горе и одвратније написане поруке и увреде, и ово хапшење по мени нема оправдања, осим наравно ако полиција није имала сазнања да је овај Санел потенцијална опасност или следбеник неке од радикалних скупина. Додатни проблем је што је након терористичког акта и свирепог злочина у Зворнику ситуација поларизована, у Котор Варошу пола становништва чине они који су 90их протерани, многи су изгубили рођене, много је рана на души (има их наравно и на другој страни), мала је то средина, све се брзо сазна, и постоји опасност од српске реакције, која не мора само завршити на друштвеним мрежама. Ситуација је јако осетљива, полиција ту некад треба деловати и превентивно, нови немили догађаји (које неки изгледа прижељкују) могу само затровати додатно односе и продубити анимозитет који већ постоји. И медији би се требали уздржати од хушкачког писања и порадити на смиривању ситуације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

01.05.2015 18:56

Хоце ли ико приказати тај коментар којег је ставио? Које год вијести процитам нигдје тог коментара. Нека власти приказу тај коментар. Ако је леват вриједјао и хвалио то сто се десило у Зворнику онда га треба процесуирати. Али бојим се, као сто неко малоприје реце да це ово влада поцети искориставати против свих који је критикују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор

01.05.2015 19:31

Вец несто цуо о слободи мисли и говора. Није кривицно дјело нити прекрсај слиједити неку идеологију. Свако од нас слиједи несто сто се другима не допада. Ту се треба повуци линија, али се ниција слобода не смије у било ком üогледу ограницавати. То се зове у нормалном свијету ДЕМОКРАТИЈА.

Name

дивља јабука

01.05.2015 19:02

Машала, лагано клизимо у неповрат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кгб

01.05.2015 19:55

Слазем се да говор мрзње треба да нестане са друствених мреза за рад будуцности сузивота.Али имао сам лосе искуство када је у питању кривицни закон везан за пријетње неком преко мобилног смс/ом.Пријавио сам слуцај полицији која је оперативном радом идентификовала лице поднијела кривицну пријаву против лица. Назалост у питању је мој лицни доктор породицне медицине.Ослободјен је од стране поступајуцег тузиоца е ту је проблем.Цовјек има кривицних дјела висе него Иво Андриц, нормално ради као доктор, лезао на психијатрији, доказане му преваре и фалсификовања документа, осудјен за то дјело и нормално ради као доктор .Каква је то порука друству и градјанима.............

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кгб

02.05.2015 06:56

Друже, Иво Андрић нема кривичних дијела, како си ти написао. Знам на шта си мислио, али не стоји.

Name

дејанпд

01.05.2015 20:08

Ако је неко гледао забрањени форум синоћ могао је да чује масу клевета, увреда, величање тероризма, његово оправдавање, па чак и осуду убиства терористе са захтјевима за његово процесуирање!? И онда се надје неко овде да прича о недостатку демократије и правима и слободама, замислите, које су то крајности, па да је ово демократија, била би и правнадржава па не би неки новинарчић или неко ко себе тако покушава представити водио емисију у том правцу у правцу распиривања мржње и нетолеранцији. Да Рак ради свој посао неко биостао без фреквенције, овако имамо назови стручњаке, наравно искључиво из ФБиХ који нас хоће убједити да вјерски мотивисан напад "светим ратом" на институцију једне државе са нелегалним наоружањем без икаквих услова и захтјева, без дакле икаквог основа није ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ него напад!? Да, ако је у држави проглашено ратно стање могли би то тако правно окарактерисати,али у овом случају такви би требали бити приведени и саслушани, тако се охрабрују други и то се може назвати подстрекавањем на тероризам или бар злочин. Очигледно су стручни за то. Пинк БХ у мојој кући више НИКАД. Далеко им лијепа кућа

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

01.05.2015 20:09

Видим Босњаци пису у помирљивом тону а вецина са негдје у дубини дусе мозда и слазе с овим терористом Ибрицем. Улога зртве висе не пали него се суоците с истином која казе да ниста мање криви нисте од остала два народа. Нисте бас ви овце а историја то најбоље показује. Јест мало је болно али је неминовно уколико стварно и искрено зелите мир и сузивот којег су вам пуна уста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

01.05.2015 20:41

Је.о вам Додик висе м... Зар се и око овога мора он или било ко узимати у прицу! Знаци треба дозволити по појединим коментарима да нам убијају дјецу и породице и да то поједине будале подрзавају. Мене Срби изненадују а не муслимани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

01.05.2015 20:55

Добро зборис Србине!

Name

хало Србине

01.05.2015 21:03

Особа која се овдје хапси не хапси се јер неког мрзи или му пријети. Тај неко би требало да га тузи. Хапси се због новог закона због којег смо сви мјесецима овдје губили вријеме доказујуци да је диктаторски. Да се неко са РТВБН сутра дрзне и коментарисе недавну пресуду која је Баји дала и судски право да директора телевизије цасти најстраснијим увредама,исти би по аутоматизму био ухапсен јер вриједја институцију недодирљивог. Свако има право да казе ста хоце а у демократији су ту аргументи да се људи суоце а не полиција за ФБ и компјутерске игрице.

Name

Гашпар

01.05.2015 21:50

Србинр за невољу ти је овај коментар-честитам.

Name

Лагано

01.05.2015 21:15

Да , вадимо до кад це хапсити Босњаке у РС ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре лагано

02.05.2015 13:23

Не хапсе се Бошњаци већ терористи и они који су у вези са терористима.

Name

хамид

01.05.2015 21:34

ја сам написао тону коментара сличног садржаја на неколико портала,срећа што живим у федерацији хе хе,желим само рећи :да ли би до напада икако и дошло,да ли би полицајац (крив или не) био убијен да је процесуиран,да се истражило оно за шта се оптуживо,сумљив,истрага,крив-ћорка,није крив - пусти га,овако имате на хиљаде и хиљаде чланова породица побијених мучки у рату који чекају правду а правде изгледа нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре хамид

02.05.2015 07:36

Твоја теорија је суманута. Постављам ти питање: Да ли је убијени полицајац требао поступити на исти начин као ''мали терориста'', јер је његов отац убијен 1992. године на кућном прагу у Бановићима од стране припадника тзв. АРБиХ, и до данас нису пронађени његови посмртни остаци? Моје мишљење је, да није. Умањивати тежину терористичког чина на начин на који ти умањујеш је идиотизам. У крајњем случају, свака особа је невина док се не докаже супротно, али од легалних судских инстанци у држави, а не на основу прича чула-казала. За примјер ти дајем један ''жив'' случај. Србин је оптужен за ратни злочин у Калиновику. Шест година је трајао судски поступак у Суду БиХ. Свих шест година тај човјек је у средствима јавног информисања у ФБИХ, представљан као ратни злочинац. Његова породица је етикетирана као таква. Одузета су му права на рад итд. Послије шест година правоснажна пресуда је гласила НИЈЕ КРИВ. Нажалост та пресуда није могла надомјестити и исправити све оно кроз шта је пролазио. Он је и данас у очима неких ратни злочинац, јер по њиховој причи суд није праведно радио. У праву постоји једна изрека: '' Боље је пропустити казнити десет кривих, но казнити једног правог''.

Name

Нб

01.05.2015 21:38

Да вас упитам .. Је ли ДЕЛИКТ !!! Отцепљење Ентитета !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

?????

01.05.2015 21:56

Ја само знам да поскупљује струја,плата се не повецава,а ви вехабајте колико хоцете.Ста це бити када људи поцну убијати људе за криску хљеба.Нико се не брине ста це сутра ици урадити,него изгледа ста це написати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истинито

02.05.2015 05:17

Докле год имате Милокрада на власти оваквих терориста бице све висе ја сам сигуран да њега скинете са власти била би мирна БОСНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Котор Варос

02.05.2015 05:26

Не обра се бостан док сљиве не попадају. Него, да нам се саопсти, ко је убио Милана Вукелица и да ли је и то тероризам?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Котор Варош

02.05.2015 07:53

Члан 201. КЗ БиХ Ко почини терористички чин с циљем озбиљног застрашивања становништва или присиљавања органа власти Босне и Херцеговине, владе друге земље или међународне организације, да што изврши или не изврши, или с циљем озбиљне дестабилизације или уништавања основних политичких, уставних, привредних или друштвених структура Босне и Херцеговине, друге земље или међународне организације,

Name

Недјо

02.05.2015 11:44

Срећа да имамо нашег Милу инаће би се оваки превише осилили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ Мостар

02.05.2015 13:19

Коментари на интернету су велико зло, неки коментари цовјека за срце уједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мај

02.05.2015 15:05

Нека је ухапсен браво полицијо!!! Тај децко је у својим коментарима исказивао изразе отворене мрзње према свим неисламистима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

02.05.2015 15:26

Сви смо ми вриједани А овај дјецко само бурније реагово

Name

Упласени

02.05.2015 22:44

Ја бих прокоментарисао мало овдје, али бојим се да ме не одведу. Зато нецу. Зивјела демократија!!!

ОДГОВОРИТЕ