Реакције из Звезде на титулу: Ово је ИСТОРИЈА!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић каже да је његов тим целе сезоне био најбољи и да је заслужено освојила титулу. Крилни центар Црвене звезде Лука Митровић рекао је да је поносан на екипу и све у клубу после освајање трофеја у АБА лиги. 

Кошарка 01.05.2015 | 12:00
Реакције из Звезде на титулу: Ово је ИСТОРИЈА!

“Честитке играчима и свим људима у клубу на освојеном трофеју. Историјски тренутак за Црвену звезду“, рекао је Радоњић, који је потом анализирао ток финалне серије.

“Серија је била одлична – у Београду смо играли добро, али је и Цедевита показала каква је екипа. Други меч смо добили без Цирбеса, тај дуел био је веома важан, нисмо имали времена да модификујемо нешто у нашој игри и био сам врло задовољан том победом. Видело се у трећем мечу да је Цедевита користила тај наш недостатак, одиграли су сјајно, а ми смо били индиспонирани. Направили смо заокрет у односу на тај меч, то смо урадили квалитетном одбраном од старта – упркос нашој одбрани, они су погађали шутеве, али и ми смо погађали и захваљујући нападу стекли смо предност у првом полувремену коју смо одржали“, додао је тренер црвено-белих.

Радоњић је био посебно срећан због карактера који је показала екипа.

“После пораза од Партизана смо имали сјајан меч, током целе сезоне смо на прави начин успевали да реагујемо после неугодних пораза. Од првог дана смо први на табели, потпуно заслужено смо освојили пехар. Хвала навијачима који су дошли да буду са нама“.

Мајк Цирбес је одиграо одличан меч и завршио га је са 8 поена и 5 скокова, иако је због проблема са коленом играо на сопствену одговорност.

“Пред сам меч смо одлучили да ће Цирбес да игра, на загревању смо одлучили. Он је осећао непријатни бол, није био спреман у глави и нисмо желели да ризикујемо раније. Дочекали смо га данас“, закључио је Радоњић.

“Не могу речима да опишем тренутни осећај – Звезда је чекала ово толико дуго и привилегија је бити део генерације која је донела велики трофеј у витрине. Још као капитен, пресрећан сам и поносан на све нас, играче, стручни штаб и све око терена. Други трофеј ове сезоне, ушли смо у Топ 16, бриљантна сезона је иза нас. Ипак, нећемо се задовољити овим, желимо триплу круну“, каже Митровић.

После лошег издања у среду, Звезда је одиграла знатно боље и заслужено је славила.

“Свих 40 минута било је другачије него јуче – приступ, жеља... Драго ми је што смо се после пораза скупили и показали заједништво. Неизмерно хвала Цирбесу, на сопствени ризик је играо и дао је велики допринос“, додао је капитен црвено-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар