Политичарима однијели печено јагње

У радничкој Тузли јутрос није било Првомајског уранка, а и како би када је на подручју Тузланског кантона око 100.000 незапослених - највише у Федерацији БиХ.

Босна и Херцеговина 01.05.2015 | 22:44
Политичарима однијели печено јагње

Да није вријеме за славље још прије неколико дана констатовали су из Синдиката солидарности, који је данас испред спаљене зграде Содасо организовао мирне протесте као и прошле године.

"Ништа се није промијенило у поређењу са 1. мајом прошле године. Влада ТК је шездесетак дана на власти, а никаквих битнијих промјена за обесправљене раднике и даље нема. Ми смо им дали рок од 100 дана. Уколико ништа не ураде тражит ћемо њихову смјену", каже Сакиб Копић, предсједник Синдиката солидарности.

Обесправљени радници су протеклих дана давали добровољне прилоге како би се купило јагње које је испечено, како су навели, за Владу ТК. Печено јагње данас је донесено испред спаљене зграде Содасо.

"Нека министри имају шта да једу уз 'бијели хљеб'", коментар је разочараних радника.

У Синдикату солидарности наводе како је акуелна Влада ТК гурнура Фабрику детерџената Дита у стечај и да исти сценариј припремају и за друге привредне субјекте.

"Стечај може, али уз измјену Закона о стечају. На првом мјесту требају бити радници, па тек сви остали. Овако наши стечајни управници су трговци некретнинама, а радници годинама своја права траже на улици", каже Сакиб Копић.

Обесправљени радници окупљени око Синдиката солидарности планирали су да мирне првомајске протесте окончају испред тренутног сједишта Владе ТК, а ново окупљање заказано је за уторак 5. маја када је заказана пљенидба имовине једном од радника Хотела Тузла.

(Клиx.ба)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ТУЗЛА

01.05.2015 08:18

Да се барем удрузимо на један дан и показемо достојанство . Мозда би било сансе за нас....напријед Тузла

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

01.05.2015 08:29

Ови људи у Тузли ипак имају духа. Остали ћуте као заливени. Ваљда сматрају да овако мора бити. Иако су живјели у онаквој Југославији данас су пристали да опет постоје Бегови и раја. И то бегови на кредит. Ондашњи бегови нису узимали трћину од кредита а ови и то раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

01.05.2015 09:15

Свака цаст на коментару.Радници це Титу правити од блата.Никад висе таквог достојног зивота радника.И комунисти су крали ал и раја је имала а ови краду све и радници су голи и боси.

Name

бањалука

01.05.2015 10:43

Подрска за синдикат Тузле и цеститке на генијалности,само нек' је њима добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

01.05.2015 11:23

Наравно, кад це га заједно појести. Они су на истом задатку... сто висе украсти

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

01.05.2015 13:54

Политицари, ниста није вјецно трајало!?!?!?

ОДГОВОРИТЕ