Крвави промајски уранак у Србији

Хитна помоћ је током ноћи у Београду обавила 122 интервенције, од којих неколико на Ади Циганлији где је било повреда у тучама.

Србија 01.05.2015 | 09:07
Крвави промајски уранак у Србији

- У саобраћајним несрећама у граду повређене су четири особе, изјавила је портпарол Хитне помоћи Нада Мацура.

У 2.33 иза поноћи су на голф теренима на Ади Циганлији три млађе мушке особе старе 20 и 21 годину задобиле повреде оштрим предметом, највероватније ножем. Сви су били у свесном стању и превезени су у Ургентни центар, а повреде нису биле опасне.

- Хитна помоћ је на истом месту интервенисала у 3.09, реагујући на позив да је мушка особа стара 17 година убодена ножем. Младић, који је био у алкохолисаном стању, имао је расцеп горње усне, па је могуће да је ту повреду добио од песнице - навела је Мацура.

Протекле ноћи су у две саобраћајне несреће повређене четири особе. У 21.20 је у Улици Драгослава Срејовића, испред броја 151, возач стар око 50 година задобио истегнуће врата, а пребачен је на Ортопедску клинику Бањица.

У судару до којег је дошло у 3.18 на Авалском путу су повређене три особе. Прва лекарска екипа је збринула 27-годишњег мушкарца са тупом повредом главе и раздеротином чела, као и 25-годишњег мушкарца тупом повредом главе и огуљотином носа, док је друга екипа збринула 19-годишњег возача, који је имао тупу повреду главе, истегнуће врата, тупу повреду леве надлактице, огуљотину леве руке и био је у алкохолисаном стању.

- Током протекла 24 сата је Хитна помоћ интервенисала чак 269 пута, од чега 76 на јавном месту - рекла је Мацура.

Она је саветовала грађанима да се данас причувају уједа инсеката, а посебно крпеља, и упозорила људи који су алергични да је концентрација полена у ваздуху висока.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

радник

01.05.2015 07:56

Дјецо дјецо...,чувајте се крпеља који продају овакав начин живота, дрогу и алкохол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

01.05.2015 09:18

Вама нерадницима и дрогерасима који кобајаги славите празник рада тако и треба

ОДГОВОРИТЕ