Наредних дана слиједе температурни шокови

Спремите се за паклене врућине, јер ће 6. маја температура у Србији бити чак 32 степена, а Републички хидрометеоролошки завод најавио је након тога и нагли пад температуре.

Србија 30.04.2015 | 19:35
Наредних дана слиједе температурни шокови

У Републичком хидрометеоролошком заводу Србије потврдили су да нас у том периоду очекују високе температуре, али нису желели ништа више да прецизирају.

Ако је веровати метео сервису, након паклена 32 степена, очекује нас и нагли пад температуре и то дупло, тако да ће већ 10. маја температура пасти на 16 степени.

У РХМЗ Србије нису желели да дају коментар на ову објаву, али су потврдили да нас свакако очекује паклени почетак маја.

У Србији ће сутра преовлађиати сунчано и топлије време, а крајем дана и у току ноћи у северним и западним крајевима очекује се наоблачење, местимично краткотрајна киша или пљусак.

Како је саопштио Републички хидрометеоролошки завод, најнижа температура ваздуха износиће од пет до 11, највиша дневна од 21 до 25 степени, а ветар ће бити слаб и умерен јужни и југозападни.

У Србији ће, према изгледима времена за седам дана, до 8. маја, у суботу бити умерено и потпуно облачно време, мало свежије, местимично са кишом и пљусковима, понегде и грмљавином.

У недељу ће преовлађивати сунчано време, а затим ће бити променљиво облачно углавном суво и топло време.

Максималне температуре ваздуха биће изнад и знатно изнад просечних вредности.

Крајем периода биће свежије време повремено са кишом.

Извор: Србија данас

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Поплава

01.05.2015 00:31

боље имати и топле температуре него поплаве.

ОДГОВОРИТЕ