Из Борца жестоко по Широком: Дочекали су нас ''на нож''!

Нови скандал у фудбалу Босне и Херцеговине. Након реванш утакмице полуфинала Купа БиХ у Широком Бријегу, Дарко Љубојевић и чланови Управе Борца избјегли су линч захваљући полицији и неколицини "хладних глава". Предсједник Борца Драшко Илић и тренер Владо Јагодић огорчени због начина на који су синоћ третирани фудбалери, стручни штаб и руководство "Великана из Платонове" на стадиону "Пецара".

Фудбал 30.04.2015 | 18:40
Из Борца жестоко по Широком: Дочекали су нас ''на нож''!

Бањалучани су се поразом у Широком Бријегу (2:1) опростили од Купа Босне и Херцеговине и највјероватнијег изласка на међународну сцену.

Кобан по тим Владе јагодића био је капшитен домаћих, Бразилац Вагнер Лаго евроголом у 84. минуту иако се дотад Борац одлично бранио и био на добром путу да се пласира у финале најмасовнијег такмичења.

Након што је утакмица завршена, на путу ка свлачионици играче и стручни штаб Борца на све начине вријеђао је Дадо Солдо, директор Широког Бријега, тима који је тријумфом 2:1 изборио пласман у финале. Успротивио му се Љубојевић, члан Управе Борца и потпредсједник Фудбалског савеза БиХ након чега је настао хаос у којем је предњачио Славен Зеленика, члан управе Широког Бријега и потпредсједник Комитета за финансије ФС БиХ.

"Солди сам рекао да му не треба то, да су заслужено побиједили и да није уреду да псује и вријеђа наше играче и тренере. А, онда је 50 људи предвођених Зелеником кренуло на нас петорицу чланова Управе Борца. Дословце, избјегли смо линч захваљујући полицији и неким људима који су их у задњи час зауставили. Зеленика је кренуо према мени, покушао ме ударити у гужви. Био је то ужас и пука је срећа да се завршио без тежих посљедица", рекао је Љубојевић, додавши:

"Поднијећу у ФС БиХ дисциплинску пријаву против Зеленике. Недопустиво је да се било ко насилнички понаша на стадионима, камо ли један члан управе неког од клубова, још потпредсједник Комитета за финансије Савеза... Неки људи заиста уз све маске покажу кад-тад право лице".

Инциденту је претходила "одвратна атмосфера" на стадиону, појашњава Љубојевић.

"Биле су то невјероватне увреде. Не желим их ни понављати, али ово што смо доживјели у Широком за сваку је цивилизацијску осуду. Ипак, и поред тога, Борац ће Широки Бријег у Бањалуци дочекати на културан, фер и спортски начин приликом њиховог наредног гостовања у нашем граду. Показаћемо им како је то када играју са клубом свијетле традиције, дуге историје, и на концу како се понашају нормални људи, домаћини", нагласио је Љубојевић.

Међутим, осим изгубљеног трофеја који му је једини недостаје у богатој каријери Владу Јагодића највише је заболио третман који су његови изабраници имали у Херцеговини.

"Такав дочек стварно нисам очекивао од Широког Бријега", почео је причу некадашњи селектор младе репрезентације БиХ.

Ријеч је о немилим сценама које су се догађале од првог па до посљедњег минута саме утакмице, али и након ње кад су поједини челници Широкобријежана уз салве увреда и физички насрнули на играче и руководство Борца.

"Најбољи актер меча Вагнер је већ на почетку 'ђоном' жестоко ударио Угљешу Радиновића, који је синоћ морао да иде на ушивање. Жао ми је једино што није било ТВ преноса да комплетна јавност види шта се догађало на терену", разочарано је рекао Јагодић.

Предсједник клуба, Драшко Илић, који је понудио оставку комплетног Управног одбора, појаснио је да су након меча главни актери инцидента били генерални секретар домаћег тима Драган Солдо и члан УО Широког Бријега и први потпредсједник Комитета за финансије ФС БиХ Славен Зеленика.

"Солдо је вербално напао фудбалере Борца у тунелу, потпредсједник Борца и ФС БиХ Дарко Љубојевић покушао је да га умири, након чега је и физички нападнут од стране Зеленике", рекао је први човјек Бањалучана.

Тренер Јагодић се такође осврнуо и на црвени картон Ивана Костића, који је фудбалер Борца добио послије посљедњег судијској звиждука Адмира Шеховића из Сарајева.

"Није моје да коментаришем суђење, али не смијем да прећутим да је арбитар свирао фаулове кад год је пао неко од играча Широког Бријега. А и овај црвени картон након утакмице је у најмању руку чудан".

Ипак је признао да су вансеријски потези Вагнера, посебно волеј код побједничког гола, пресудили Бањалучанима.

"У првих 15-ак минута створили смо двије или 2.5 прилике. Волио бих да је нека лопта ушла и сад би говорили о љепшим стварима, али реалност је да смо елиминисани. Нисмо успјели у психолошком и техничком смислу да издржимо до краја", рекао је шеф струке црвено-плавих.

Према његовим ријечима, договор је био да у првом дијелу другог полувремена Борац покуша да постигне и други гол.

"Жељели смо да у пар брзих додавања успијемо да створимо прилику и дамо други погодак, али нас је домаћин сатјерао и морали смо да се бранимо, посебно у другом дијелу другог полувремена. Издржали би до краја, али Вагнерову мајсторију ни синоћ одлични Бранислав Ружић није успио да заустави", закључио је Јагодић и поновио да Борац, као велики клуб са озбиљним реномеом није заслужио тако лош третман на "Пецари".

"А свашта смо доживјели", подвукао је тренер Борца.

Стријелац поготка за црвено-плаве Петар Илић признао је да је пораз јако тешко пао играчима због чињенице да је дуел на "Пецари" био "утакмица сезоне".

"Тешко нам је пао овај неуспјех, посебно јер смо мало скренули мисли са Премијер лиге БиХ и потпуно се посветили Купу БиХ. Све смо карте бацили на ово такмичење и онда примимо онакав гол на пет минута до краја. Срећан сам због постигнутог гола, али и много више разочаран што нас тај погодак није одвео у финале", истакао је млади Илић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

НАВЕЗЕНО

30.04.2015 17:12

МОГАО БИ ДОДИК "ПРИЈАТЕЉУ ЧОВИЋУ " МАЛО СКРЕНУТИ ПАЖЊУ ДА СЕ ТАКО НЕ ДОЧЕКУЈУ ПРИЈАТЕЉИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново

30.04.2015 18:15

Никад, ама баш никад не треба вјеровати латинима, они нас нису нити ће икад вољети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Може ли

30.04.2015 22:06

Може ли без трпања Додика и у једну тему барем. Па зар је толико велики комплекс од тог човјека да ти је вазда пред очима

ОДГОВОРИТЕ
Name

харга

30.04.2015 22:14

гледао сам меч и широки их је надигро ко какве пионире, јагодић и ови из клуба су ми зато смијешни, овако само траже алиби за свој неуспјех, широки је пар хиљада свјетлосних година испред нас а што ми то не схватамо је наш проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

01.05.2015 10:58

Широки је заслужено побиједио. А ово је само алиби за лоше резултате Борца. Честитка Широкобријежанима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пецара

01.05.2015 18:00

Љубојевић "није примијетио" кад је играч Борца грубо с обје руке оборио скупљача лопти на леђа, па је дјечак готово ударио главом у бетонски зид. Није видио ни кад је након утакмице други његов играч пљунуо суца и давио га. Није му ништа сметало ни што се играчи Борца ваљају као кокоши у пијеску, глумећи озљеде и грчеве, а све да украду вријеме. Онда им га мајстор Wагнер "метнуо", па су нагло оздравили и прошли игх грчеви. На крају кривце за неуспјех тражи у Широкобријежанима, те вријеђа публику. Примитивац примитивни!

ОДГОВОРИТЕ