Суспензија! Нови проблеми за Партизан!

Кошаркашка лига Србије изрекла суспензију Кошаркашком клубу Партизан! Ако до уторка не измири дуговања, не може да игра у 3. колу.

Кошарка 01.05.2015 | 17:00
Суспензија! Нови проблеми за Партизан!

Нови проблеми за КК Партизан.

Кошаркашка лига Србије изрекла је суспензију српском шампиону, који неће моћи да настави такмичење све док не измири обавезе.

"Због неизмирених финансијских обавеза суспендује се екипа КК Партизан НИС (члан 67. Пропозиција такмичења) и неће имати право наступа у 3. колу Суперлиге, уколико до тада не измири доспелу обавезу", пише у саопштењу КЛС.

У разговору за МОНДО, директор лиге Леон Делеон прецизирао је да је казна изречена јер клуб из Хумске није измирио обавезе због инцидената на првој утакмици прошлосезонског финала плеј-офа.

"То су доспеле обавезе од прошлогодишњих казни у финалу плеј-офа. Једноставно, дошао је рок да се то плати", објаснио је Делеон.

Подсетимо, због туче играча на терену, убацивања столица на паркет и завршетка утакмице са само шесторицом у игри, клубови су кажњени "закључавањем" дворана на старту овосезонске Суперлиге и новчано.

Партизану је прошлог јуна наложено да мора да плати збирно 1.503.500 динара, а Црвена звезда 883.000 динара.

Наредни уторак је последњи рок до којег ће црно-бели морати да уплате наведени износ. У супротном, објашњава Делеон, Партизан у среду неће моћи да игра меч трећег кола против ФМП Железника.

Коментари / 0

Оставите коментар