НБА плеј-оф: Атланта води 3:2, Мемфис иде на Вориорсе!

Кошаркаши Мемфис Гризлиса пласирали су се у полуфинале плеј-офа Западне конференције, док је Атланта на Истоку повела са 3-2 против Бруклина.

Кошарка 30.04.2015 | 14:00
НБА плеј-оф: Атланта води 3:2, Мемфис иде на Вориорсе!

Мемфис је са 4-1 у серији победио Портланд Трејл Блејзерсе, а у петој утакмици славио је на свом терену са 99:93.

Атланта је у ’Филипс арени’ повела са 3-2 у серији против Бруклин Нетса тријумфом са 107:97 и за два дана ће имати прву меч лопту.

Гризлиси су лако изашли на крај са Трејл Блејзерсима и обезбедили полуфинални дуел са Голден Стејтом, који је максималним резултатом почистио Њу Орлеанс.

Одлучујућу победу Мемфис је остварио захваљујући Марку Гасолу који постигао 26 поена, уз 14 скокова и 2 блокаде. Њега је одлично пратио Ли са 20 поена, док је Зек Рендолф меч завршио са 16 поена и 8 ухваћених лопти.

Портланду није била довољна ни сјајна партија МекКолума који је имао 33 поена, Лилард је додао 22, а Олдриџу је фалио један скок за дабл-дабл (14п, 9ск).

Атланта је одбранила домаћи захваљујући одличној првој четвртини коју је добила са 33:16, па је до краја само одржавала вођство. ДеМар Керол био је најефикаснији појединац Атланте са 24 поена, а најбољи је био Ал Хорфорд са 20 поена и 15 скокова. Исти број поена имао је и Џеф Тиг, уз 8 асистенција.

У пораженом Бруклину најефикаснији је био Алан Андерсон са 23 поена, док су по 18 додали Џек и Џонсон.

Наредна утакмица играће се у ноћи између петка и суботе у Бруклину, а евентуална "мајсторица" два дана касније у Атланти.

Коментари / 0

Оставите коментар