Куп РС: Крупа и Рудар (ПД) у финалу!

Фудбалери Крупе остварили су историјски пласман у финале Купа Републике Српске избацивши премијерлигаша Дрину из Зворника, а за трофеј ће играти против приједорског Рудара, који је у другом полуфиналу елиминисао браниоца трофеја Радник.

Фудбал 29.04.2015 | 21:40
Куп РС: Крупа и Рудар (ПД) у финалу!

Пехар побједника Купа РС преселиће из Бијељине у Крупу на Врбасу или Приједор!

Крупа је у полуфиналу извукла Дрину, која се такмичи у Премијер лиги Босне и Херцеговине и важила је за аутсајдера, али прије три недјеље су играчи Слободана Старчевића побједом у Зворнику (1:2) поставили темеље пласману у финале...

У реваншу одиграном у сриједу поподне домаћин је одиграо неријешено 1:1 (0:0) иако не би било незаслужено и да је славио нови тријумф пошто је био опаснији пред голом ривала у свих 90 минута.

Играло се углавном тврдо на стадиону у Крупи на Врбасу, Зворничани су имали више лопту у ногама, али њихови нападу су били јалови, без неке конкретне завршнице. Домаћи су као и на првом двобоју чекали прилику за контранападе, а дочекали су је након што је послије једне такве контре досуђен једанаестерац у 40. минуту.

Међутим, Марко Мазалица није био прецизан са "креча" па се на одмор отишло с почетним резултатом.

У наставку готово пресликана игра све до 72. минута кад је Крупа повела голом Обрена Цвијановића и практично "овјерила" пролазак у финале.

До краја утакмице, Дрина је само успјела да стигне до ремија у судијској надокнади времена, када је и данас одличног голмана Крупе Ненада Васића (на фотографији) савладао Момчило Мркаић.

У другом полуфиналу, послије 0:0 у Бијељини у првом мечу, Рудар је на приједорском Градском стадиону побиједио браниоца трофеја Радник са 2:1 и стекао прилику да се бори за трофеј.

Приједорчани су повели у 35. минуту поготком Синише Радоје, али само што је почело друго полувријеме изједначио је Ермин Сератлић. Ипак, побједу и финале осигурао је Радоја својим другим голом у 60. минуту.

Дакле у финалу Купа РС играће екипе које никад нису освојиле трофеј. Најтрофејнија екипа у Републици Српској у Купу РС је бањалучки Борац са пет пехара, Радник и Козара из Градишке имају три, Славија из Источног Сарајева, требињски Леотар, Јединство из Брчког и угљевички Рудар два пута, док један пехар у својим витринама имају Модрича Максима и Слога из Трна.

КУП РС, ПОЛУФИНАЛЕ
Крупа - Дрина 1:1 (2:1)
Рудар - Радник 2:1 (0:0)

Коментари / 0

Оставите коментар