АБА: Звезда у Загребу игра за шампионски прстен!

Кошаркаши Црвене звезде имаће од 20.30 прву прилику да против Цедевите у Загребу освоје титулу АБА лиге, пошто су славили у прва два меча у Београду.

Кошарка 29.04.2015 | 13:00
АБА: Звезда у Загребу игра за шампионски прстен!

Црвено-бели су у хали Пионир тријумфовали са 68:59 и 69:65, а у случају новог тријумфа освојиће прву титулу регионалног такмичења у клупској историји.

Тренер Дејан Радоњић пред меч има великих проблема са повредама јер је неизвестан наступ Маика Цирбеса због повреде колена, Стефан Јовић је исцрпљен, док Бранко Лазић пије антибиотике јер му је пукла бубна опна.

Радоњић је истакао да ће његови играчи морати да се потруде ако желе да савладају Цедевиту у Загребу и освоје АБА лигу.

"Оба тима силно желе титулу. Морамо да будемо концентрисани свих 40 минута и на прави начин да одговоримо на њихове квалитете. На њихову чврстину морамо да одговоримо нашом чврстином и играмо што боље могуће", рекао је Радоњић.

Бек тима са Малог Калемегдана Бранко Лазић рекао је да црвено-бели иду у Загреб да победе Цедевиту и што пре освоји трофеј АБА лиге.

"У односу на полуфиналну серију са Партизаном много смо растерећенији, посебно сада када водимо са 2:0. Цедевита се сигурно неће предати, њихови играчи су то показали у полуфиналу против Будућности када су успели да се врате после губитка прва два меча и да на крају изборе финале. Биће доста тешко, али идемо у Загреб по још једну победу, да завршимо серију што је пре могуће и да се окренемо наставку сезоне", изјавио је Лазић.

С друге стране, тренер Цедевите Јасмин Репреша рекао је да ће његов тим учинити све да победом продужи финалну серију.

"Евидентно је да влада велики интерес за утакмицу и да ће дворана бити пуна. Даћемо све од себе да Звезди узвратимо за ове поразе који су били неугодни у Београду", рекао је Репеша.

Трећи меч финалне серије плеј-офа регионалне лиге између Цедевите и Црвене звезде игра се од 20.30 у загребачком Дому спортова, евентуални четврти на програму је у истом термину у четвртак, док би мајсторица, уколико буде било потребе, била играна у суботу у Пиониру.

Коментари / 0

Оставите коментар