Заштитити грађане и институције у Српској

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је да Министарство унутрашњих послова /МУП/ Српске мора ојачати постојеће капацитете и уложити много више у безбједност.

Република Српска 29.04.2015 | 10:22
Заштитити грађане и институције у Српској

"Сви терористички напади у Европи били су у вези са неким у БиХ и то говори да се ти људи налазе овдје, да су увезани, да комуницирају, те да су спремни да изврше терористички напад. Ми смо спремни да им станемо у крај, али то морају да буду и све институције БиХ", рекао је Лукач.

Он је за "Глас Српске" нагласио да управа за борбу против тероризма МУП-а Српске мора што прије да заживи у пуном капацитету да би се на вријеме могле имати информације и ставити под контролу људи који би у будућности могли да изврше неки тероритички акт.

"Када смо разговарали о систематизацији у МУП-у и формирању ове управе, поједини политичари из Републике Српске нападали су ту идеју, тврдећи да правимо јединице које треба да туку свој народ. Опозиција се бави политиканством и покушава да руши све што радимо, иако су наши потези с циљем заштите грађана и институција", додао је Лукач.

Он је поновио је терористички акт у Зворнику напад на институције Републике Српске, те да су информације Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ о могућем терористичком нападу биле бескорисне.

(Глас Српске)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Заштићени

29.04.2015 08:47

Немој ти само да нас штитиш. Ниси у стању ни своје људе да заштитиш. Јавили вам да постоји могућност теротистичког напада и ти ништа. Пиво и ћевапи крај Врбаса. И сад би ти неког да штитиш. Ма од***и бре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

29.04.2015 09:23

НЕМОЈТЕ СЕ ПРАВДАТИ И КРИВИТИ НЕКОГ ДРУГОГ. ПОДНЕСИТЕ ОСТАВКУ ЈЕЛ НИСТЕ СПОСОБНИ ЗА ТУ ФУНКЦИЈУ КОЈУ ПОКУШАВАТЕ ОБНАШАТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

змајиц

29.04.2015 10:28

Не мозес ти ни мацку заститити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

29.04.2015 11:05

Склони се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДПУП

29.04.2015 11:52

Министре имас 300 младих и образованих људи на бироу који су заврсили високу сколу унутрасњих послова, сазови владу и трази да буду примљени у МУП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

30.04.2015 07:51

Е ти цес неког заститити, спод... људска!

ОДГОВОРИТЕ