Из Борнмута поручују: Преживећемо Премијер лигу!

Пре само шест година Борнмут је био на пет минута од нестанка, а сада је овај клуб нови премијерлигаш, где ће према речима председника и остати.

Фудбал 29.04.2015 | 18:20
Из Борнмута поручују: Преживећемо Премијер лигу!

Џеф Мостин је 2008. године чеком од 100.000 фунти спасао Борнмут ликвидације, а као награда биће дуели са Манчестер Јунајтедом, Ливерпулом, Арсеналом, Челсијем следеће сезоне.

"Пре шест година били смо на ивици амбиса, невероватно је како смо се домогли Премијер лиге. Чак ни најлуђи оптимиста није веровао да је то могуће. Мислим да ћемо преживети", рекао је Мостин.

Борнмут ће први пут у 125 година дугој историји играти у елитном рангу енглеског фудбала, а Мостину ће инвестиција да се врати са око 120 милиона фунти на крају следеће сезоне.

"Пласирали смо се у Премијер лигу са Вотфордом којем смо узели четири бода ове сезоне, прошле смо савладали Квинс Парк Ренџерса, а требало је да освојимо више поена против Бурнлија. Начин на који играмо фудбал ће појачати Премијер лигу. Мислим да имамо шансе за опстанак као и било који други тим који се пласирао протеклих година", додао је председник Борнмута.

Постоји минимална шанса да се њихови снови распрше, а то су победе Мидлзброа и пораз од Чарлтона од 19:0 наредне суботе.

"Реалност је да ћемо се носити са фудбалским гигантима следеће сезоне, а ми ћемо то радити с поносом. За мене је ово немогућ успех, за навијаче савршена прича. Поносан сам на све. Када сам стигао у клуб нисмо могли приуштити да размишљамо о елити", истакао је Мостин.

Један од хероја ове приче је 37-годишњи менаџер Еди Хоув који се тек шест година бави тренерским послом.

"Клуб је био на коленима пре шест година, није имао ништа. Ово је клуб који сам гледао као дете, клуб који ми је дао шансу и као играчу и као менаџеру. Не требају они да се захваљују мени, него ја њима. Ово је породични клуб и заслужио је ово. Нисмо очекивали овакав пут, али уз напоран рад и неколико инвестиција успели смо. Играчи су били величанствени", рекао је Хоув.

Ипак, сезона још није готова за "трешње", Борнмут ће покушати да се у последњем колу домогне титуле првака Чемпионшипа. Вотфорд има бод више, а дочекује Шефилд Вендздеј.

"После меча са Чарлтоном можемо да славимо, прво идемо на победу. Много би нам значила та титула. Није у нашим рукама, али смо спремни да је изборимо на терену", истакао је менаџер Борнмута.

Коментари / 0

Оставите коментар