Ово је упозорење које је ОБА послала полицији

Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ је у петак упозорила полицијске агенције у БиХ на могући терористички акт.

Босна и Херцеговина 28.04.2015 | 22:43
Ово је упозорење које је ОБА послала полицији

"Обавјештавамо Вас да смо од партнерске службе добили информацију да због недавних хапшења особа поријеклом из БиХ који су планирали извођење терористичких напада у Аустралији, из освете може доћи до извођења терористичких напада негдје на подручју БиХ. С тим у вези, молимо Вас да подигнете степен опреза у наредном периоду, а посебно када су у питању међународна представништва, вјерски објекти, јавна окупљалишта те војни и полицијски објекти. Напомињемо да у овом тренутку не располажемо информацијама које би указивале на конкретне нападе", садржај је обавјештења ОБА-е.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић још је синоћ изјавио да је документ послан свим полицијским агенцијама у Босни и Херцеговини иако су неки тврдили супротно.

Како је Мектић навео, дојаве о терористичком нападу у Босни и Херцеговини стизале од држављана Босне и Херцеговине који живе у Аустралији.

Истакао је и како су се у тим дојавама спомињали напади на институције власти, те полицијске станице.

Подсјетимо, Нердин Ибрић је синоћ извршио терористички напад на полицијску станицу у Зворнику и том приликом убио полицајца Драгана Ђурића, а ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића. Током размјене ватре, Ибрић је такође убијен.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

ово

28.04.2015 14:16

Ово информација? Боље укинути одмах и ту агенцију и ову јадну распалу државу. Ово да није тужно било би смијешно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема државе

28.04.2015 15:18

Колико год да је информација "смјешна", неке агенције (нпр. СИПА, Дирекција за координацију рада полицијских тијела у БиХ) су подигле степен безбједности. Зашто то није урађено у РС-у је мистерија. Осим тога, зашто нису боље контролисале вехабије? Зашто се нико од људи на функцији не осјећа одговорним? Барем морално. И зашто нико не поднесе оставку. На крају крајева, сви су заказали. Јутрос размишљам, да је РС у истом окружењу као Израел, овде био био хаос! Јер БиХ/РС (била она унутар БиХ или ван БиХ) незнају одакле су шупље.

Name

ре ово

29.04.2015 07:36

најобичнији изговор сецесионисте у покушају

Name

Чудно

28.04.2015 14:17

Чудно да нису рекли да је наредних мјесеци и година могућ тероризам негдје у Европи и с тим у вези да се сви припазе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

28.04.2015 15:02

Чудно@ ти чудно лупаш...

Name

лемија

28.04.2015 14:17

Миле не користи ово у политицке сврхе и обрацун са власти на нивоу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага Народа

29.04.2015 04:01

Ово је висе него озбољно, јасно и професионално упозорење. Поставља се питање: ДА ЛИ СУ НАДЛЕЗНЕ ПОЛИЦИСКЕ СЛУЗБЕ НА НИВОУ ЕНТИТЕТА (РС и ФБИХ) ОВО ОПОЗОРЕЊЕ ПРОСЛИЈЕДИЛЕ ЛОКАЛНИМ ПОЛИЦИСКИМ СТАНИЦАМА. Цисто сумњам да је ПЦ у Зворнику ово добила прије напада. Не мозе се паусално и на брзину излазити у јавност са изјавама да се надлезне слузбе РС не могу ослонити на обајвестајне слузбе на нивоу БиХ. Или је то била свјесно изрецен суд да би се одговорност са органа и слузби РС пребацила на оне у БиХ.

Name

ФБИ

28.04.2015 14:21

Ислам је зло 21. вјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.04.2015 18:24

глупог коментара....

Name

Марко

28.04.2015 14:27

Ма да, доставили су допис тек кад је просао воз. Бакиру и његовим институцијама не треба ниста вјеровати нити се на њих ослањати јер имајуци у виду његову "љубав" према Србима и РС, исти би одавно нестали са лица земље. Само усе и у своје кљусе. РС треба под хитно да оформи посебну антитерористицку јединицу која це у сарадњи у обавјестајним агенцијама РС и Србије спрецавати овакве догадјаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАНКО

28.04.2015 14:37

СВАКА ЧАСТ ЗА МУП РС, ЛИКВИДИРАЛИ СУ ТЕРОРИСТУ И СПРЈЕЧИЛИ ГА У НАМЈЕРИ ДА НАПРАВИ ПОКОЉ ЈОШ ВЕЋИ.САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ НАЖАЛОСТ ПОГИНУЛОГ ПРИПАДНИКА ПОЛИЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

28.04.2015 14:47

Министар полиције да буде хитно смијењен! И приличан број оних које је он скоро поставио на високопозицонирана радна мјеста у полицији. Имати упозорење и ово дозволити?!! Нема даље. Корупција ће уништити Србе а не вехабије или било ко други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бозе опрости

28.04.2015 15:37

Ре дивља јабука...нема потребе да се представљас овако...ово сто си написао могао си потписати са ДИВЉАК.

Name

др Дабиц

29.04.2015 05:42

сјетите се Лукица,и слуцаја Хајдуцке воде,гдје је храбра Лукацева специјала убила ненаорузане људе

Name

мирко

28.04.2015 14:51

То сви знамо,да нам пријети. Ста ради та обавјестајна агенција,сто нису бар регију лоцирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

28.04.2015 14:51

ОБАВЈЕСТЕЊЕ..?? Пецат, потпис.. Коме, Цему? .. Мени ово лици као РАЦУН из трговине..

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

28.04.2015 17:45

Да.јуцер је Додик трубио да полицији РС-а није досла никаква информација,а ово је доказ да је стигла.информацију су добили из Аустралије и одмах су тразили да се сигурност дигне на веци ниво.то сто нико није озбиљно схватио и сада криве ОСУ.нека се извини за све лази које је синоц изрекао.суосјецање за породицу полицајца

Name

кирби

28.04.2015 21:39

Погледај мало боље, видис да је приказан само текст дописа а не комплетан документ! Обавјестење је послано то је цињеница, информација није садрзајна јер се у том тренутку није располагало са висе података, али је нико није могао због тога бацити вец је морала бити хитно послана свима и сви који су је добили морали су је озбиљно схватити!!! Ко је крив, јасно је као дан!!! Напад је најбоља одбрана! Е ти су криви!!! Саучешће породици.

Name

Није

29.04.2015 08:16

Није теби послано. Теби је презентирано да је обавестено. Вазнији ти је пецат, од нерада полицијског врха, који није изврсио свој дио посла, сто је за последицу имало злоцин. Суцут. А у нормалним полицијским структурама, би овде многи били казњени и било би оставки. А ти о рацуну из трговине. Пих.

Name

рајко

28.04.2015 14:57

Лаз!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

28.04.2015 15:06

Након овог дописа да сам ја министар поставио бих полицајца са дугом цијеви испред сваког споменутог евентуалног циља напада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

28.04.2015 15:07

СТА ВРИЈЕДИ СТО ЈЕ ПОСЛАТО УПОЗОРЕЊЕ КАД НАСИ ПАМЕТЊАКОВИЦИ НЕ ПРИЗНАЈУ НИСТА СТО ДОЛАЗИ ИЗ БиХ ЊИМА ЈЕ БИТНО ДА СТИТЕ ВИЛЕ ДОДИКОВЕ И ОСТАЛИ ЛОПУЗА ЗАТО СУ И УКИНУЛИ САОБРАЦАЈНУ ПОЛИЦИЈУ ЈЕР НЕМА ДОВОЉНО ПОЛИЦИЈЕ ДА СТИТИ ЊИХОВА ИМАЊА И РОДБИНУ А САДА НЕСРЕЦУ ПОЛИЦАЈАЦА КОРИСТЕ У ПОЛИТИЦКЕ СВРХЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

28.04.2015 15:07

Они који су требали бити ОБАВЈЕСТЕНИ они су и ОБАВЈЕСТЕНИ. Питање је због цега није у РС подигнута безбедоносна ситуација по питању наведени објеката и институција. А окретање прице да неко није некога обавјестио о нецему је висе него смијесно. Саме изјаве владе су доказ изгубљености и панике због цјелокупне неспособности до које су сами довели систем. Ако политицаре икако занима стање у дрзави умјесто празне прице да је нападнута РС морали су истог момента на јутросњој сједници владе РС увести ВАНРЕДНО СТАЊЕ и за 24 сата све сто има верхабија на територији РС-а ставити под истрагу, ко буде умјесан зна се процедура ко није крив и за то се зна процедура. Ријесен проблем у једном дану а тиме и спрецавање могуци будуци слицни догадјаја. Ово сто црвени кмери сада упразно баглају је хватање за сламку спаса и бјезање од сопствене одговорности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

28.04.2015 15:14

Не знам засто се ово представља као тероризам? Скоро је у Италији цовијек на исти нацин убио два полицајца,једина разлика је сто је био Италиан,па није прогласен терористом.Не контам???Изгледа само ако си муслиман да си терориста???Хехехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

28.04.2015 15:39

Цуј партнерске слузбе, бас полицијски термин. Ово је неко писао да убије досаду на послу,претпоставка нека цак могуца монтаза.Крајње неозбиљно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко Росуље

28.04.2015 15:52

Хах, ово је лазни документ. Свако ко зна канцеларијско пословање потврдице да се не ради ни о каквом документу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кранг

28.04.2015 21:22

Па Маринко ти изгледа не знас ниста! Видис ли да је приказан само текст дописа без осталих дјелова, заглавља, примаца, потписа и пецата...

Name

УцитељБутен

28.04.2015 15:59

Ово јесте упозорење за професионалца. Упозорење оцигледно није схвацено озбиљно, вјероватно по логици да се лосе ствари увијек догадјају другима и далеко је Аустралија. У питању је озбиљан безбједносни пропуст командујуцих у ПС Зворник са трагицним исходом и неадекватној обуци полицајаца који су се први пут сусрели са терористицким нападом на полицијску станицу. Залим за изгубљеним зивотом, и хвала Богу да се насла сталозена глава и мирна рука (позлатила се) да заустави крвави пир помахниталог терористе. Питајте полицајце колико годисње дрзава издваја за њихово усаврсавање и обуку. Битно је да се прави специјална јединица полиције за могуци обрацун са незадовољним градјанима. За те намјене пара на претек. Гади ми се колико политицки злоупотребљавају трагедију у Зворнику. Просле године је СНСД опстао са прицом о јединству због поплава, ове године це максимално да искориставају прицу о тероризму. Сто је веца трагедија за народ њима све боље. Ста је? Сад цете да нас пласите са терористима? Да не мрдамо из куца и слусамо великог водју? Да лаксе продје Закон о забрани окупљања, Закон о раду...? Неце моци. Радикализација ислама у ФБиХ и РС је директна последица катастрофалног стања у привреди и све вецег сиромаства. Одговорне тразити на највисим нивоима власти. Свако у свом двористу. Знате онима који млате паре на дрзавним јаслама док градјани једва крпе крај са крајем. Да сви раде не вјерујем да би некоме падало на памет да умире и да убија зарад вјерских увјерења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за нема дрзаве

28.04.2015 16:20

Знас ли да се ради о заједницким институцијама на нивоу цитаве БИХ? Балијо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кејт

28.04.2015 16:22

????@ Са оним "хехехе" циме заврсавас коментар могло би се реци да ти је драго сто је било то сто је било! То пуно говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

28.04.2015 16:24

После битке сви генерали паметни јели ико игдје чуо до јуче за то упозорење?Мислим да није или је написано синоц после терористицког напада или цувано негде у некој фиокци и кад се зло деси пустено у јавност као они су за то знали и на време су све обавијестили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

28.04.2015 17:50

Па цитас ли ти.ево потврдили су сви да су добили јос у петак.Једино је Дистрикт Брцко реаговало и појацало патроле.не трази теорије завјере тамо гдје их нема. Могу и други да казу да МуП РС-а није реаговао јер му одговара да се изврси терористицки напад.Ево министар сигурности је Србин,као и директор СИПЕ Зубац који је и кадар СНСД-а и ти опет кривис друге,а не своје греске.

Name

????за кејта

28.04.2015 16:44

Само будали мозе бити драга тудја смрт.Него је луцидно како се неко оптузује само на основу вијерске припадности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мили

30.04.2015 14:47

То нема везе са вјерском припадносцу,и да је Србин то урадио,а да је у некој терористицкој организацији,наравно опет би био наслов Терористицки напад.

Name

Викиликс

28.04.2015 16:52

У Градисци ради вехабија у дгс-у,носи браду и подкрацене хлаце на дузности,цак дозвољава вехабијама које наидју преко границе да клањају кад је време за клањање у слузбеним просторијама,то је било у новинама и опет ради. оцигледно то је некоме у интересу...касно це бит кад убије 100,200 људи у цркви или сколи..РАЗМИСЛИТЕ МАЛО ГЛАВОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није тацно

28.04.2015 21:10

Јесте досао једно јутро на посао у поткраценим хлацама, наравно врацен је куци, казњен са 10% од плате и други дадан досао као границни полицајац.

Name

сноуден

28.04.2015 17:17

Овакво несто се мозе оцекивати у виду информације када су поједини обавјестајци полуписмени са образовањем оп сир факултета И спортских дифова.Људи Који Су добро плацени требали би боље И преданије радити свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за ?????

28.04.2015 17:31

Погледај истини у оци! Засто нити један Србин није припадник екстремистицког радикалног покрета? Зато сто покрет окупља радикалне исламисте који су отпад и од своје вере а убијају само Србе! Срби су православци са вером у Бога јединога Исуса Христа! Амин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА ИИ

29.04.2015 04:19

Треба судути остро све оне, па плиткоуме коментаторе на овом портали, сто за овај терористицки акт и слицне акте, осудјују цијели један народ или вјеру. Кад казу "за све је крив ислам, или муслимани". Ту се мозе радити само о актима појединца, или висе појединаца повезаних у групу, и они су отпадници од своје вјере или свог народа, А НИКАКО О ОСОБИНАМА ЦИЈЕЛОГ ЈЕДНОГ НАРОДА ИЛИ ВЈЕРЕ. Опасно би било да се ово искористи за продубљивање ионако дубоких подјела медју народима у БиХ, и треба осудити све оне који то цине. Напротив, ово треба да послузи као конкретан повод да се сви скупа, а посебно они из цијег народа потицу овакви изроди, остро и бескомпромисно супроставимо злу које пријети да неповратно затрује и сваку помисао на сузивот разлицитих вјроисповијести у БиХ. Говорим то као неко ко не припада ни босњаском народу ни муслиманској вјероисповијести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

29.04.2015 09:10

Не знам онда ста је Српска радикална странка на целу са Сесељом мора да је нека хуманитарна организација која позива људе на помоц, толеранцију и мир. Сто се тице истине, она се на Балкану говори како коме пасе. Једно имас право Бог је један, само за разлику од тебе и Вехабија умјесто да вијерујете у Бога ви омалозавате један другом вијеру, не постујете један другом вијеру, уопсте не разумијете сустину нити ислама, а нити православља. Данас дјецу не одгајају родитељ, професори или вјерски слузбеници вец политицари, интернет и друга багра која се је накотила на овим просторима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

x y

29.04.2015 11:59

Управо их вјерски службеници одгајају и усмјеравају. Интернет нема никакве везе с проблемима на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гта

29.04.2015 20:03

Битно је да су зовигу предсједника, премијерке и министра мурије били сигурни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

29.04.2015 20:58

јест ти информација... Па болан логицно да це се водити та претпоставка! Бозе сацувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

30.04.2015 09:12

Уместо што се полиција бавила коментарима људи на друштвеним мрежама боље би им било да су пратили и доносили законе за праве непријатеље државе.Тако је то када се не знају главни прироритети,нити има стратешког планирања. Жалосно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

???? за x y

30.04.2015 09:16

Нисам ја рекао да интернет има везе са Балканом вец са одгојом дјеце.Не одгајају их и усмјеравају вјерски слузбеници,него политицари.Погледај колико има коментара на спортским објавама,колико на политицким.Нико од младих данас не зели да буде фудбалер вец политицар,војвода,поглавник!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

30.04.2015 14:10

Не знам само како неко може игнорисати овакво упозорење, само зато што је дошло са државног БИХ нивоа. Оваква или слична упозорења и друге државе шаљу својим дипломатским представништвима војним, цивилним и полицијским мисијама по свијету, али никад нису навели, е ту и ту ће се десити неки терористички напад, него само да се подигне приправност на највечи могући ниво, и тиме осујети могући напад терориста.

ОДГОВОРИТЕ