АБА: Звезда у Загребу, бриге због Цирбеса, Јовића, Лазића...

Центар црвено-лих неизвестан и за трећи меч. Плејмејкер је боље, "али исцрпљен". Борбеном беку пукла бубна опна.

Кошарка 28.04.2015 | 22:00
АБА: Звезда у Загребу, бриге због Цирбеса, Јовића, Лазића...

Црвена звезда Телеком отпутовала је у уторак ујутро у Загреб, где ће у среду имати прву прилику да победом освоји титулу АБА лиге.

У утакмици против Цедевите у загребачком Дому спортова (20.30 часова), тим Дејана Радоњића покушаће да искористи прву меч-лопту и приведе крају финалну серију, у којој је минулог викенда стекла предност 2:0.

"Ради се о финалу, о сусрету две евролигашке екипе. Оно што треба поновити је да смо и ми и они изашли из тешких полуфиналних серија, у веома напорном темпу играња мечева. Цедевита је свој квалитет и чврстину показала у оба меча која су пред нашим навијачима одиграна у хали Пионир", рекао је тренер Звезде за клупски сајт.

Црвено-бели су оба тријумфа остварили на сличан начин - уз борбу и осцилације. Остваривши предност у прве три четвртине, Радоњићев тим дочекивао је финише са вођством, али су Загрепчани налазили начин да узврате и боре се до краја. Ипак, Звездин "Пионир" није падао.

Карактер и упорност, оба тима већ су доказала у полуфиналним серијама, кроз које су обезбедила учешће у Евролиги и следеће сезоне. Звезда је елиминисала Партизана у четири утакмице, а Цедевита Будућност у чак пет, такође "отворивши" серију узастопним поразима.

Дакле, тренутна ситуација није новост за екипу Јасмина Репеше.

"У претходним утакмицама успели смо да славимо, да поведемо са 2:0 у серији и да одбранимо предност домаћег терена. Ипак, Цедевита је показала да може да изађе из оваквих ситуација у полуфиналној серији против Будућности, када су после изгубљена прва два меча изгледали јако квалитетно, посебно у првом мечу у Загребу", подсетио је тренер Звезде.

Радоњић, дакле, очекује у Дому спортова чврстог и мотивисаног противника, такође вођеног силном жељом да освоји титулу.

Како би црвено-бели требало да одиграју?

"Морамо да будемо сконцентрисани свих 40 минута, морамо да на прави начин одговоримо на њихове квалитете. Они су квалитетна, искусна екипа, атлетски спремна да игра у оваквом ритму. На њихову чврстину морамо да одговоримо својом чврстином и да одиграмо што је боље могуће", објаснио је шеф струке црвено-белих.

Какво је здравствено стање у његовој екипи? Немачки центар Маик Цирбес "прескочио" је другу утакмицу, одлуком стручног штаба донесеном у "минут до 12". За разлику од "петице", ровити Стефан Јовић и Бранко Лазић ипак су заиграли.

"Маик Цирбес је у процесу опоравка, видећемо да ли ће бити спреман за следећи меч. У овом тренутку то је тешко рећи. Стефан Јовић је боље, иако је исцрпљен због тога што се десило на дан првог меча, али надам се да ће ситуација бити боља. Бранку Лазићу је пукла бубна опна у првом мечу, он узима антибиотике, што значи да смо сигурно под оптерећењем", набројао је проблеме Радоњић и додао:

"Остали играчи су здрави. На прошлој утакмици, успели смо да пронађемо решење за одсуство Цирбеса. Оптерећење појединаца јесте веће него што је то било реално, посебно у оваквим серијама. Али, ако будемо морали без њега или без неког другог, то ћемо урадити".

Највећи Звездин терет у претходној утакмици изнели су високи играчи Звезде Бобан Марјановић (37 минута) и Лука Митровић (32 минута), о чему је тренер црвено-белих говорио и након меча.

"Чека нас велика борба. Желимо да изађемо на паркет у Загребу и да дамо све од себе да савладамо Цедевиту. Имали смо пуно искушења ове сезоне, изашли са свима на крај на позитиван начин. Мораћемо сигурно да на терену покажемо квалитет и на пољу карактера, како бисмо до краја финалне серије успели да остваримо још једну победу, без обзира у ком мечу. Сви смо изузетно мотивисани да све испадне добро на крају", подвукао је Радоњић.

Трећи меч финалне серије заказан је за среду у 20.30 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар