Саво: Турнир пријатељства шаље јасну поруку

Директор омладинских категорија Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић и његов замјеник Митар Мркела посјетили су Фудбалски савез БиХ гдје је поручено да ће успјешна сарадња између два савеза бити настављена.

Фудбал 28.04.2015 | 16:00
Саво: Турнир пријатељства шаље јасну поруку

Директор омладинских категорија Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић и његов замјеник Митар Мркела посјетили су данас Фудбалски савез БиХ, гдје су разговарали са генералним секретаром ФСБиХ Јасмином Баковићем и директором Техничког одјела Денијалом Пирићем о организацији другог "Турнира пријатељства" за млађе категорије играча који би требало да се одржи у Бијељини од 18. до 24. маја.

"Наставља се изванредна сарадња између ова два савеза. Сви регионални фудбалски савези посвећују много пажње раду са омладинским категоријама, што потврђује и организација једног оваквог турнира, који је јако квалитетан и који ће помоћи младим играчима на њиховом путу да стасају у праве фудбалске асове", поручио је Баковић.

Пирић је нагласио да турнир постаје традиционалан.

"Драго нам је што смо дио тога. Константно радимо на афирмацији фудбала и дајемо свој допринос што квалитетнијем раду са младим играчима", изјавио је директором Техничког одјела ФСБиХ.

Саво Милошевић захвалио се на гостопримству, те истакао да "Турнир пријатељства" шаље јасну поруку.

"Прошле године смо имали максималну подршку ФС БиХ, а видим да она неће изостати ни овај пут. Радимо феноменалну ствар и 'Турнир пријатељства' шаље јасну поруку која је садржана у самом називу турнира. Ове године је и УЕФА препознала значај овог пројекта, те неће изостати ни њихова подршка", истакао је Милошевић.

Турнир ће окупити најбоље екипе из региона и дати прилику младим играчима да кроз јаке утакмице напредују у спортском смислу, али и да стекну нова пријатељства.

"У мојој играчкој каријери много ми је значило што сам био актер јаких утакмица на подручју читаве тадашње државе и ми сада дајемо прилику новим фудбалским надама да искусе нешто слично", рекао је Мркела.

На турниру ће учествовати 16 екипа подијељених у четири групе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Паметњаковић-млађи

28.04.2015 14:25

Само ви склапајте пријатељства са њима,брига вас до вас не могу доћи ни Балије,Турци а ни Шиптари али обичан српски народ ће да настрада од тих ваших пријатеља.

ОДГОВОРИТЕ