Ухапшени Хасановић познат СИПИ

Лице које је јутрос ухапшено због повезаности са терористичким нападом у Зворнику је Авдулах Хасановић, који је раније хапшен у акцији "Дамаск" Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) због сумње да је био припадник "Исламске државе", јављају федерални медији.

Република Српска 28.04.2015 | 10:00
Ухапшени Хасановић познат СИПИ

Медији наводе да се нападач на полицијску станицу у Зворнику Нердин Ибрић у посљедња три мјесеца интензивно дружио са Хасановићем, који је јутрос ухапшен по налогу Тужилаштва БиХ. 

Хасановић је приведен у службене просторије Регионалне канцеларије Сипе у Тузли, гдје се над њим врши криминалистичка обрада, након чега ће бити предат Тужилаштву БиХ на даље поступање. У својству свједока се саслушава већи број особа.

 

Хасановић је раније хапшен у акцији Сипе "Дамаск" због сумње да је био припадник "Исламске државе". Био је ухапшен у септембру 2014. године, када и Хусеин Билал Боснић. До прошле године је боравио у Сирији.

Медији пишу да је Хасановић, припадник селефијског покрета у БиХ, био чест гост на предавањима Јусуфа Барчића и Нусрета Имамовића.

Полицајац Драган Ђурић убијен је синоћ у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић (24) из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Ибрић, који је током напада узвикивао "Алаху екбер", ликвидиран је приликом размјене ватре са полицијом.

Извор: СРНА

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

xyз

28.04.2015 08:58

Хоцете ли се договорити је ли била сацмара или аутоматска пуска?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика..

28.04.2015 09:01

Ето Баја је рекао да це се Српска одбранити и да има потенцијала... КАКО?.. Хајде Баја иди у Маоцу и ТАМО им реци за своје ингиреције и овласти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

28.04.2015 09:11

Интересантно је да нема осуде за овакав цин од Цовица, Балкира Изетбеговица Суда и Тузиластва БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ Мостар

28.04.2015 09:29

Треба бити постен па реци да је Цовиц осудио, за Бакира не знам.

Name

001

28.04.2015 09:18

Једини узрок оваквих терористицких цинова су понасање Додика и СНСД-а. Таман кад је народ поцео мало да зиви и брине се о економији умјесто о нацији Додик, Васиц и његове будале поцеле су прицу о референдуму. А тако је поцео и просли рат. Босна је пуна будала и фали само искра да се све запали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

28.04.2015 09:34

Мадрид Лондон итд. Које тамо крив за нападе? Исто Додик? Све вехабије треба покупити и послатих у Сирију!

Name

лемија

28.04.2015 12:46

Против декларације СНСД-а сам апсолутно и мислим да само прави стету али не моземо реци да је то разлог за овај напад, како није било тероризма након декларације хрватског Сабора и прице о 3. Ентитету? Сматрам да федерални политицари морају да изадју и јавно се ограде од ових група и показу спремност да се овакве организације и напади сузбију у сто је могуце вецој мјери.

Name

ЖИКА Ж

28.04.2015 09:22

ВЕХАБИЈЕ СУ НУЖНО ЗЛО ЗА ВЛАСТ У ФЕДЕРАЦИЈИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. ВЛАСТ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ ПРИЈЕТИ И ПЛАЋА ВЕХАБИЈЕ ЗА ПРЕДУЗИМАЊЕ ПРЉАВИХ РАДЊИ А ВЛАСТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРИЈЕТИ НАРОДУ СА ВЕХАБИЈАМА И УКОЛИКО ОНИ НЕ БУДУ НА ВЛАСТИ ПОЈЕШЋЕ ИХ ВЕХАБИЈЕ. ПРЕДЛАЖЕМ И ЈЕДНИМА И ДРУГИМА ДА ПРЕДУЗМУ МЈЕРЕ ЗАШТИТЕ САМИ ОД СЕБЕ А ВЕХАБИЈЕ ПОЧИСТИТИ ЗА ДВА ДАНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

28.04.2015 09:36

Многи кажу да је ислам мирољубива религија. Можда јесте 30% таквих и изгледа да се тај проценат и даље смањује. Погледајте само зло које ради ИСИЛ. По дивљавштву су мало гори гори од НАТО-а јер НАТО у већини случајева користи бомбе осим пијаних и дрогираних специјалаца, а ови ножеве. Тешко нама са оваквим службама безбједности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

28.04.2015 10:50

Не лупетај..ако те страх исели се из дрзаве...

Name

СОКО

28.04.2015 09:37

УХАПШЕН АБДУЛАХ ХАСАНОВИЋ, НАКОН САСЛУШАЊА У СТАНИЦИ МИЛИЦИЈЕ ПУШТЕН КУЋИ. ТО МИ ЈЕ ПОЛИЦИЈА. МИНИСТРЕ ПОДНЕСИ ОСТАВКУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

28.04.2015 09:39

Нисам против ислама али тај вехабизам треба забранити јер је сваки вехабија потенцијални терориста! Јер це овакве ствари све цесце да се десавају! Извините мислим бре на све брадате ма које вере били. То је велики зло!? Нисам добро бре упуцен нико од званицника БиХ власти, а из региона да се огласи и осуди. Нико од западаних демократа да се огласи и осуди... Срамота бре!!! Изгледа да није отисла у зељеном правцу, па сви цуте... Стиди се Европо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалиста

28.04.2015 13:38

Да је ово уцинио неки Србин и да је ово уцињено негде дубоко у Федерацији сви зиви би вец након пет минута осудили и Европа и Америка и Албанија. Ал посто је то уцинио вехабија и муслиман и то је поцињено над Србима ником ниста.

Name

цуца и сабан

28.04.2015 14:00

Нисам ни ја за овако неста, али вам треба бити јасно да је тај младиц такодје зртва, да му је отац звјерски убијен, да се вартио у Р.С и да је тамо зивео на селу, а то ни дусманину не би позељео. Наравно, ни у Федерацији на српском селу није боље. Отудјен од свега, гледао је тај свијет који ми свакодневно осудјујемо, тај свијет неправде, усминкане љепоте и десило се то сто се десило. Када би они који су за то плацени, а првенствено министар уз прву кафу видјео лице које има пет будзетски примања, које терете само јос новинари и обицан свијет, осудио то лице, кад би се насмијао обицном градјанину који нема за кору хљеба и солидарисао се са њим овога не би било. Зло добро не доноси зацудјени мој свијете.

Name

007

28.04.2015 09:50

Зашто је КЛИX портал затворен за коментаре? Зато је навала "СРБА" на овај портал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ВРС РВИ

28.04.2015 10:07

Ислам је сто посто мирољубив док климас главом и вицес тако је,а јеси ли рекао не оде глава

ОДГОВОРИТЕ
Name

маратон

28.04.2015 10:07

МилоКрад се није огласио поводом напада у Зворнику!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.04.2015 12:50

А ти спавао од понедељка ујутро или био пјан.

Name

еxса

28.04.2015 10:10

На крају це бити појео вук магарца! Нацице неке јаднике бас као оне јаднике из Маоце и реци це да су они ову несрецу направили.Немоте насједати Срби. Све је намјестено и договрено. Иза овог зла и убиства Србина у ЗВ стоји Тузла.Ови из Тузле дрзе све у ЗВ,подмитили су те локалне ратне профитере из Додикове странке који дрзе власт у ЗВ као тај Дебели Стевановиц,Продановиц,полицију,границну полицију итд и зато су Срби у ЗВ глинени голубови.Са друге стране Бакир у СА се прави луд и као он нема појма ста је било и осудјује акт насиља бла бла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

28.04.2015 10:19

Колико сам ја видео овдје је за неке сто горе то боље. На пример: ови сто мрзе Додика за њих је све он крив за терористицке акте по Европи, Додик крив за Сирију, Ирак, Додик крив. А ја препоруцујем свима дозовите се памети као прво тероризам је зло најгоре врсте без обзира ко га цинио овом приликом је у питању муслиман неком можда неко други. Зато подршка свима који се боре против тог зла, била то позиција или опозиција. Ми нормални да се посветимо висе раду, а мање политици само тако се излази из кризе . Погледајте ко је вецито у кризи Италија, па надоле само због тога сто је нама битно да је на власти партија коју ми подрзавамо без обзира колико добро ради. Нијемце нап.политика интересује само три цетири седмице пред изборе и чим то продје следеће цетири године се посвете марљивом раду било да зарадјују 1000 лил 3000 € у разговору нико не спомиње политику. А код нас ако није моја партија побиједила онда су ови други покрали. А сто се тице политичара сто каже један старина исте свиње само предју понекад са друге стране корита гдје је већи колац била то позиција или опозиција. Зато људи помазите се и не свађајте се ко год да је на власти. Нама остаје да плацамо порезе и ако хоћемо боље зивјети висе морамо радити од кукања нема вајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

28.04.2015 11:52

Не разумем ухапсен, па пустен у акцији Дамаск засто Су ГА хапсили ако немају доказе не разумем овде ј... луд збуњеног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сви тузиоци судије

28.04.2015 12:21

Размисљајмо позитивно док се не испита. А мозда је ова особа хтјела да му помогне. Кад смо сазнали да је Нердин био у теском псицком стању. Мозда је ово његов друг који на залост није мого помоци.

Name

марко

28.04.2015 12:21

Опет стара прица, хапсе ситну буранију! Крените од оне глуперде Бакира, па редом! Узгред буди рецено Алија је био господин, а синциц будалетина рјетка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

легендо

28.04.2015 12:48

Као да те Додик правио. Он 10 година стоји иза пљацки и криминала и понавља ко папагај да му запад и еxтремисти спремају завјеру, сад му је овај потез малоумника досо ко слаг на прицу... Има брадоња на свим странама и јос су веома острасцени, а највисе стете свако својим нанесе... биједа нас унисти, а знамо сви ко је крив за то.

Name

Босњак

28.04.2015 12:31

Ја сам Муслиман и ово сто се десава у Босни је катастрофа. Како мозес бити тако глуп и врацати се 200 до 300 година уназад. Свакоме своје али ово је опасна ситуација. Ја сам поносан на своју културу. И Ислам је дио те културе али не тако. Како моји родитељи казу, тога прије рата није било. Дај бозе да људи додју памети и да виде да то тако не ваља. Ја се извињавам ако моја граматика није у реду зивим у Њемацкој и нисам никад уцио овај језик у сколи :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

28.04.2015 12:58

Ста лупета овај "тамо далеко брее"Немој да сврставас све брадате у један кос.ЦЕТНИЦИ су своји на своме и никога не нападају и неправе терористицке акције на подмукао нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

28.04.2015 13:06

Ослањајте се ви и даље на званино Сарајево и мирољубивог Бакира цији је отац био ниста мање од овог јуцерасњег терористе па цете далеко догурати. Републици Српској недостају модерне антитерористицке јединице које це пратити екстремисте сиром Српске и спрецавати овакве ствари. Ако се будете и даље ослањали на Бакира, бице јос висе оваквих слуцајева.

ОДГОВОРИТЕ