Три мјесеца на официрску ријеч

Ништа од принудног исељења Слободана Рајчевића, некадашњег заповедника у ратној морнарици. Судски извршитељ дао војном пензионеру рок од 90 дана да "регулише све проблеме"

Србија 28.04.2015 | 09:50
Три мјесеца на официрску ријеч

Адмирал Слободан Рајчевић још три месеца становаће у Улици браће Јерковић 117. За јучерашњи дан било је заказано његово исељење из "службеног стана" од 59 квадрата у коме борави од 2002. године са супругом два пута оперисаном од канцера и са братом коме је ампутирана нога.

Ипак, када се судски извршитељ Другог општинског суда у пратњи војне и цивилне полиције попео у спорни стан 23, одлучио је да позове судију Драгана Атанасијевића.

После разговора са судијом, извршитељ је упитао Рајчевића колико времена тражи да покуша да "среди" проблеме.

Адмирал је одговорио: Три месеца!

"Држим вас за војничку реч" - процедио је извршитељ.

И нема сумње, адмирал Слободан Рајчевић намерава да одржи своју војничку реч.

На "реч" тадашњег начелника Генералштаба Небојше Павковића је и добио "службени стан" од 59 квадрата када је прекомандован са "ратног брода" из Бара у Београд на службу.

Последња војна дужност, до пензионисања 2005, била му је помоћник начелника Генералштаба за морнарицу, али никада није добио четворособан стан, који му по функцији и чину припада, него "службени" 2002. године.

Право на њега изгубио је променама Правилника о збрињавању пензионисаних војних лица који су донети у годинама после јер и у Бару има стан од 49 квадрата, који је добио 1993. Апелациони суд донео је Три месеца на официрску реч.

Писмо 

Поводом свега кроз шта пролази адмирал Рајчевић, Клуб генерала и адмирала Војске Југославије прекјуче је упутио још једно званично писмо надлежнима у држави да реагују.

Нада Ћурчић, адокат Слободана Рајчевића, Апелационом суду је поднела захтев за ревизију пресуде. Министарство одбране има дискреционо право да обустави све и адмирала остави на миру или да му реше стамбено питање.

Предвиђено исељење адмирала Рајчевића, о чему су "Новости" писале у броју од недеље, јуче није прерасло ни у шта више од непријатности.

Пред улазом стан у коме живи овај официр оболео од шећерне болести, окупило се неколико десетина људи међу којима су били и генерали ВЈ у пензији.

Дошли су службеници Војностамбеног сектора са малим камионом за присилну селидбу, припадници полиције, а за њим и судски извршитељ и новинари. Не зна се коме је било непријатније! На крају, после око сат времена "процедуре", адмирал је одахнуо.

"Мислио сам да ово не може да ми се деси" - причао нам је јуче по подне Рајчевић.

Судио сам се седам година са Министарством одбране око овог смештаја и пред Првим општинским судом добио спор за стан.

Он никада није ни могао да буде именован "службеним". Прибављен је средствима Фонда солидарности активних војних лица 1995. Одлука Апелационог суда за мене је била као маљ.

Тражио сам ревизију поступка, писао свим одоговорнима у држави, али до јуче нико није имао слуха...

Тешка животна драма адмирала Рајчевића у Браће Јерковић јуче имала је своје људско лице.

Полицајци који су дошли на асистенцију били су више него коректни.

Војни полицајци - видно потресени. Судски извршитељ, претходно се добро информисао о случају. Када је адмиралу позлило, док су "службена лица" радила записник у његовом стану, помогли су му људи који су дошли да га деложирају.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПАТРИОТА

28.04.2015 08:49

Стрешна срамота од власти .

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

28.04.2015 09:25

Оваквим лудацима и психопатама Срби из Републике Српске вјерују и мисле да це им такви муфљузи помоци. Такав мозе само да те сахрани ниста друго. Па Србија је капитулирала '91. године и ста вам то није јасно. Па српске војнике су од Словеније преко Хрватске, Македоније и БиХ давили и убијали како је ко хтио... Само ми сто смо се побунили јер је скоцила група официра из ЈНА поријеклом са насих простора и ЦГ (као овај Адмирал) да нас организују. Па они давили и убијали војску, а Милосевиц никад прстом није мрднуо него нам ста висе увео санкције и предао све сто је ваљао у БХ муслиманима. Кад су нас западне Србе средили и кренули да туку по Србијанцима онда је њему досло у главу али било је касно. Исто тако кад Србијанци бране Милосевица то је због тога сто им је давао 20марака социјале, а данас им нико ниста не даје, али то Срби из Републике Српске не схватају него мисле то је због неких националних осјецања и Русије. Посто Србијанац никад неце ратовати они сад моле Русе да они то ураде за њих, а Путин неце него их ј..е како стигне. Такве људе као сто су Србијанци нико непостује. И да се сутра састанемо са Србијанцима ми своју независност морамо сацувати знаци да будемо ентитет у Србији али никако да будемо дио њих јер це нас продати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре еxса

28.04.2015 11:10

Слазем се са тобом Србијанци су посебни људи уствари слаби људи до бола, само несто паметују и праве се да су најпаметнији зато и јесу стерани у цорсокак јер нико не воли паламудњу него несто конкретно.

ОДГОВОРИТЕ