МУП Србије упутиће помоћ МУП-у Српске

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, рекао је вечерас министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу, да је Министарство унутрашњих послова Србије спремно да пружи сву неопходну подршку полицији Републике Српске у борби против тероризма.

Република Српска 28.04.2015 | 07:42
МУП Србије упутиће помоћ МУП-у Српске

Стефановић је током телефонског разговора са Лукачем изјавио саучешће због погибије полицијског службеника током вечерашњег напада на полицијску станицу у Зворнику, те изразио наду да ће се двојица рањених полицајаца што прије опоравити.

"Министарство унутрашњих послова Србије предузима све неопходне мјере из своје надлежности, како би спријечило сличне појаве на својој територији и пружило сву неопходну подршку полицији Републике Српске у борби против тероризма", наводи се у саопштењу из МУП-а Србије.

"Србија, у сарадњи са свим земљама региона западног Балкана, у оквиру Коалиције за борбу против "Исламске државе", учествује у сузбијању терористичких претњи", рекао је Стефановић.

У терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику који је вечерас извршио Нердин Ибрић из села Сапна убијен један полицајац, а двојица су рањена.

Нападач је ликвидиран приликом размјене ватре.

Припадник вехабијског покрета је уз поклич "Алаху екбер" око 19.00 часова упао у просторије полицијске станице и одмах почео да пуца из аутоматске пушке.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ЈМО

28.04.2015 06:20

Истом се прицом поциње као и 92-е само ме интересује ко сада писе сценарио и ради ције гузице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туто бугарин

28.04.2015 07:02

Сада пишу сценаријо твоје вјерске вође исламистичке уз повик Алах је велик, ето ко пише сценарио секто једна од вјере и терористу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈМО

28.04.2015 07:47

Да ти туто бугарин знас имало о православљу не би био толка будала.Једну си истину рекао Аллах-Бог је велик,али неким будалама као овом сто је упуцао полицајце и теби није лако за помоц!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко Младић

28.04.2015 13:20

ЈМО, алах је огроман видјели смо то по цјелом свјету и онда бууууум. Твоја три слова ЈМО јадна муслиманска опајдара све говоре иди на фтв па лупај глупости имаш и турске медије ухххх треба знати турски језик,пази причаш Српски живиш у Републици Српској а мрзиш Србе.

Name

Слијепци

28.04.2015 07:49

Ово је да не повјерујеш! Прво сазнаш како је безбједоносним структурама прије три дана дојављено да се спрема напад. МУС РС-а не реагује. Ко је одговоран? По правилу (у овој држави): НИКО! А онда ће МУП Србије да помогне МУП-у РС-а. Супер! То је исти онај МУП коме је на фудбалској утакмици, у сред Београда, уз присуство Предсједника Србије, слетио шиптарски дрон. Ко је био одговоран? По правилу (у оној држави): НИКО! Сретни смо ми Срби са оваквом влашћу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х&М

28.04.2015 08:21

Господине министре ријешавајте своје проблеме са Албанцима на југу Србије, такође имате вехабије у Санџаку, а о проблемима Срба на сјеверу Косова да и не говорим! Дакле прво помозите себи, па онда другима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

да се зна

28.04.2015 08:22

Позивам Америку и ЕУ да помогну борбу против исламског тероризма у срцу Европе и да заштите Бошњаке од себе самих.Позивам, бошњачки политички врх, да се јавно изјасне о 'догађају', осуђују ли га или подржавају ? Е ,тако. Послије оваквих дешавања увијек политичари нешто позивају - ево мјеста гдје могу и ја !

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

28.04.2015 09:01

Ево и ја сам босњак и подрзавам такав здрав разум.

Name

ВРС РВИ

28.04.2015 10:26

Ако се буду искрено изјашњавали видјеће да они користе ове малоумне људе да праве терористичка дјела. Као да је Бакир бољи од свог оца који је ове дивљачке групе подржавао и обилазио за вријеме рата. Он са великом муком изговори ријечи Република Српска.

Name

Логика...

28.04.2015 08:48

Ма ја.... Сад треба Бакир и његови да се сликају са Ердоганом. Било би лијепо да се употпуни слика. И опет ниста нисмо науцили. Који к.... се Србија петља кад је и сама дно. Кад се зна да је БиХ подлозна негативним трендовима због таквих и слицних јавних декларисања из сусједних земеља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

28.04.2015 09:08

Ма ово је људи намјестено, а невини Срби страдају. Сада це као овај Вуцицев - Стефановиц да помогне ЛОЛ, па Србија не постоји, они су капитулирали јос '91. Па ми из Републике Српске смо сами водили рат и плацали тај рат парама и крвљу србијанским г...има који су нас гурнули у тај рат лазуци нас да це ратовати са нама и да це нам помоци. Па цјели свијет заједно са Шиптарима, Хрватима и муслиманима зна да Србијанци никад неце ратовати зато их свако г..и. Па они нама могу да помогну једино тако сто це нам послати Цазима Османија који г..и србијанце све редом. Србијанци само нама глуме да имају дрзаву инаце они то немају и то сви знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиција еx

28.04.2015 09:24

Министар Стефановић се до сада показао као врстан портпарол МУП-а Србије. Толико успјешно, да су се службеници у одјелима информисања јавности забринули за свој статус и опстанак, фактички постали сувишни. Ипак, постало је важније да се јавност анимира, да се обликује јавно мњење, него рјешавају полицијско безбједносна питања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

28.04.2015 10:03

Па МУП Србије не смије да прдне без дозволе Меркел и Еу какво помагање нама, код нас је проблем Бакир који стоји иза овог свега а њега једино вехабије из ЕУ могу смирити али они неце јер им одговара овакво стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АНТЕ

28.04.2015 10:20

Само нека нам не долазе из Србије помагати видили смо ми помоц 92. слали су великодусно кроз цијеви сваке врсте,..луна, крмаца касетни и остали БОМБИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хајде хајде, нико није луд

28.04.2015 11:42

Све је ово плаћено изокола, што би се рекло, да се скрије криминал због којег многи политичари и тајкуни треба да одговарају. Али ипак им све ово неће помоћи. На крају ће их народ потрати. Нико и ништа их неће спасити. Живи били па видјели. Јер они нити су имали, нити ће икада имати мјере. Што се тиче службеног Београда, немојте нам само ви помагати. Показали сте се довољно. Развалили сте Бабића у Српској Крајини, и све Србе тамо. Развалили сте и Радована Караџића у Републици Српској и сав народ овдје а послије рата сте дошли и све опљачкали што сте могли у сарадњи са Додиком. Уништили сте и Србе на Косову. Упорно млатите глогиње тудјом алатком. Оставите нас једном на миру! Бавите се собом, имате довољно разлога за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

28.04.2015 13:23

засто смо ми из Србије дно....знас ли колико има младих људи из централне Србије који су погинули цасно у Босни,људи који су ми били драги сврати да видис њихове споменике они су погинули из уверења а не да би тамо несто крали или било ста...али ми Срби смо невероватни,нисмо ми јадни веруј ми то се вама само цини... и сад после свега сто процитах овде први би се побунио а и многи да неко из власти покуса слуцајно да помазе Републици Српској у било цему...мозда сам некад мислио другације ал сад!