Шта која нација највише тражи на интернету?

Велико истраживање америчке компаније Фиxр показало је шта која нација највише тражи на Гуглу, тачније за које производе најчешће тражимо цене.

Свијет 27.04.2015 | 19:22
Шта која нација највише тражи на интернету?

Гугл сам даје информације о томе шта се највише тражи на њему, али ова компанија је одлучила да иде корак даље, и да сазна за које производе најчешће тражимо цену.

И то по земљама.

Зато су вредни људи кренули земљу по земљу, да постављају питања Гуглу.

Они су на идеју дошли након што су слично истраживање спровели у свим америчким државама, па су, изненађени резултатима, одлучили да виде какви још чудни производи занимају људе широм света.

Као што можете видети на мапи, у Бразилу људе највише занима колико коштају проститутке, док Русе највише занима колико новца морају да издвоје не би ли се провозали чувеним Мигом.

Занимљиво је да су људи у Еквадору изузетно заинтересовани за панамске шешире, а резултати у Мауританији су више него забрињавајући. Њих највише занима цена робова.

На листи производа су се нашле и сахране, венчања, краве, камиле, дијаманти, кокаин. У Ирану људи желе да знају колико кошта бубрег, док њихове комшије у Ираку много више занимају кола.

Што се Европе тиче, ствари су нешто другачије.

Поред Руса, који имају убедљиво најзанимљивиоју опсесију, остале земље занима колико коштају проститутке, разна кола, живот, путовања и наравно пиће.

Вероватно вас неће изненадити када чујете да Србе највише интересује цена пива!

Наше комшије, ипак, имају нешто другачија интересовања. Хрвате највише привлачи кафа, Румуни се распитују за цене некретнина, а Бугари за “продавачице љубави”.

Међутим, једино у Македонији и Албанији се највише распитују за – хлеб.

Извор: 24сата

Коментари / 0

Оставите коментар