''Браћа'' Грци и Руси ''помагали'' хулиганима на Дербију!

“Браћа” из Русије и Грчке дошла да помогну српским хулиганима, Звезда и Партизан им пружају подршку! Напад на полицију предводили су руски хулигани, а сви заједно користе дерби као “најбољи излог” у сезони да покажу своје силеџијске способности!

Фудбал 27.04.2015 | 21:20
''Браћа'' Грци и Руси ''помагали'' хулиганима на Дербију!

Мало нам је наше муке, криминалаца и хулигана који већ годинама држе наш фудбал као таоца, него су нам били потребни још исти такви из Грчке и Русије.

У навијачким круговима познатији као “браћа”, хулигани из Русије и Грчке имају тесне везе са силеџијама из српских навијачких група и користе вечити дерби као посебан излог за своје хулиганске испаде и како би се тукли и уништавали све пред собом.

С обзиром да у Русији, а у последњих неколико месеци и у Грчкој, имају све мање простора за испаде, “увозни” хулигани су били посебан декор претходног дербија. Међу ухапшеним вандалима који су у суботу уништавали стадион Звезде и тукли се, има управо и “гостију” из Грчке и Русије.
“Руси су учествовали у нападу на полицију иза јужне трибине, а касније и у немирима на самом стадиону. Један навијач Зенита био је међу најратоборнијима, то је особа чије се крваво лице види на фотографијама, он је ухапшен”, открио је избор Курира из полиције.

По бројности на дербију предњаче “навијачи” Олимпијакоса и московског Спартака који помажу Звездиним хулиганима, док најватреније присталице солунског ПАОК-а и московског ЦСКА у сличним окршајима стају на страну Партизанових изгредника.

У разговору за Курир, криминолог Златко Николић сматра да главну подршку хулиганима пре свих пружају Црвена звезда и Партизан, односно људи из клупских управа.
“Ништа није урађено у међувремену и зато се насиље понавља. Исти људи су у клубовима, а они који се називају хулиганима само одрађују посао који су им дали они из руководства”, каже Николић и потом објашњава како у сваком вечитом дербију упркос “ригозорним контролама” на трибинама заврши прави арсенал оружја.
“Прво, није то унето на стадион тог дана, већ дан раније. Зна се ко газдује тим просторијама и како се све то уноси. Није ни јефтина сва та пиротехника, то неко мора и да плати, али ту су испреплитани велики интереси, пре свега материјални, у вези с продајом играча. Свако има своје парче. С друге стране, најлакше је потпаљивати навијаче. Никад већа мржња није била између Делија и Гробара. Ово може само до рата да доведе”, сматра Николић.

Он сматра да би и ФС Србије требало да заузме оштрији став.
“Треба одузимати бодове, затварати трибине, па нека онда клубови играју за себе.”

У Партизану кажу да не помажу хулиганске акције.
“Свако ко се имало разуме у организацију мечева зна да Партизан не може да има ишта с тим. То је питање за Звезду као организатора”, рекао је Партизанов генерални директор Милош Вазура.

У Звезди чак и не демантују.
“Немам коментар на то”, истакао је Звездин потпредседник Ивица Тончев.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко

28.04.2015 05:49

Испаде да су се само сукобили грчки и руски хулигани, а да су Делије и Гробари цвјећке. Сад ћемо видјети Вучића на дјелу јер је обећао да ће казне бити оштре.

ОДГОВОРИТЕ