Пјанић: Пресудан ће бити меч са Израелом!

Везни фудбалер Роме и репрезентације Босне и Херцеговине Миралем Пјанић сматра да ће на путу ка Европском првенству у Француској кључна утакмица бити са Израелом. "Евидентан напредак Премијер лиге БиХ", рекао је у Сарајеву.

Фудбал 28.04.2015 | 12:40
Пјанић: Пресудан ће бити меч са Израелом!

Пјанић је дошао у Сарајево како би присуствовао догађају "АСА осигурања" чије је заштитно лице.

"Прије свега у Сарајево сам дошао због моје сарадње са 'АСА осигурањем'. Данас имамо један ивент гдје ћу присуствовати и дружити се са свима. Искористио сам и прилику да обиђем пар пријатеља и гледао сам јуче утакмицу овдје у Сарајеву. Нажалост, дошао сам на кратко вријеме али ми је увијек лијепо и драго ми је што сам овдје", изјавио је репрезентативац БиХ.

Пјанић је у недјељу гледао утакмицу између Сарајева и Широког Бријега на стадиону "Асим Ферхатовић - Хасе". Казао је како мисли да Премијер лига БиХ генерално напредује као и фудбал у Босни и Херцеговини.

"Јуче сам гледао једну добру утакмицу. Сарајево и Широки Бријег су добро играли, на крају је Сарајево заслужено побиједило. Приближава се крај сезоне и свака утакмица може бити одлучујућа тако да онај ко ће бити најконстантнији на крају ће сигурно освојити титулу. Сарајево је синоћ узело три важна бода. Нека лигу освоји онај ко је био најбољи ове сезоне. Четири екипе су ту, тренутно је можда Сарајево најближе титули. Само се не смију опустити, иза њих су одмах три конкурента који вребају кикс", додао је Пјанић.

Репрезентативац БиХ је коментарисао и одлуку Фудбалског савеза БиХ о смањењу броја клубова у Премијер лиги те рекао да сматра да ће лига бити још квалитетнија.

"Знам да ће се од 2016. године смањити Премијер лига и мислим да ће бити још квалитетнија. То је један корак напријед за наш фудбал. Ми репрезентативци и Савез радимо да будућност фудбала буде још боља".

Пјанић је истакао како је атмосфера у репрезентацији позитивна и сматра да је нови селектор Мехмед Баждаревић "донио нешто ново и доста ствари се промијенило".

"У току тих десетак дана што смо били заједно баш је било супер. Селектор је добро радио, нас је добро припремио за ове двије утакмице. Видило се, прије свега, добро смо се нашли. Желимо да тај тежак циљ остваримо. Стартовали смо лоше али ништа није готово и надамо се на крају да ћемо се пласирати на ЕП. Неће бити лако. У јуну ће бити једна важна утакмица коју ћемо морати обавезно побиједити", рекао је Пјанић.

Он је на крају коментарисао и утакмицу против Израела која ће се одиграти у јуну у Зеници.

"Тешку утакмицу очекујемо. Са Израелом смо играли тамо. Они су једна добра репрезентација. То су показали и доказали у прошлости да знају играти. Тешко је играти против њих. Али играћемо пред нашом публиком. Нама је то кључна утакмица. Мислим да ћемо ми то једва дочекати и имати велику вољу да једноставно поправимо оно што смо урадили тамо у Израелу. Најважније је да узмемо три бода, а када их узмемо биће све отворено у тој групи. Имаћемо реалне шансе касније да покушамо проћи или у бараж или да се пласирамо директно", закључио је Пјанић.

Коментари / 0

Оставите коментар