Брашанац: Преживимо још два меча и враћамо титулу!

„У доброј смо позицији, број утакмица и бодова који су у оптицају до краја првенства се смањује, а ми смо и даље на врху“, каже везиста Партизана.

Фудбал 27.04.2015 | 12:00
Брашанац: Преживимо још два меча и враћамо титулу!

Није готово, а као да јесте. Чим је Милорад Мажић одсвирао крај 148. вечитог дербија фудбалери Партизана и тренер Зоран Милинковић подигли су руке у вис, играчи славодобитнички отишли под јужну трибину и прославили реми, који за њих има укус победе. Из простог разлога што су задржали пет бодова предности, а чак и у случају да на крају првенства буду поравнати са Црвеном звездом освојиће титулу због бољег међусобног скора (2:1, 0:0).

Са те стране посматрано црно-бели су добили шта су тражили, иако је општи утисак да су могли и морали да салве на терену највећег ривала.
„Задржали смо предност, која је лепа не само за наше него и европске прилике. У доброј смо позицији, број утакмица и бодова који су у оптицају до краја првенства се смањује, а ми смо и даље на врху, са дорбим изгледима да вратимо титулу у Хумској 1. Пет бодова није мало. Напротив. У овом тренутку психолошки притисак је већи на противницима, док нас краси самопоуздање, уочљиво по начину игре и не би требало да буде проблема да сачувамо лидерску позицију и после годину дана паузе подигнемо шампионски пехар“, прича Дарко Брашанац за МОЗЗАРТ Спорт.

Заговорници теорије да Црвена звезда, ипак, има довољно добре шансе да задржи наслов првака у први план истичу распоред до краја трке. Објективно, Партизан у завршници има тежи пут, већ у предстојећој седмици очекују га дуели са Јагодином у Хумској 1 и Војводином у Новом Саду.
„Можда је распоред тежи, али пет бодова није мало. Уосталом, уколико славимо у наредна два меча доста тога ће бити решено. Зато смо одмах после дербија схватили значај утакмица против Јагодине и Војводине. Отуда није било ни говора о слављу после дербија. Одмах смо сви отишли у карантин, јутрос на тренинг и већ је почела припрема дуела који је на програму у среду. Кажу да су утакмице после дербија тешке за играње, а са евентуалних шест бодова у следећих седам дана направили бисмо важан корак ка трону“.

Резултатски, Партизан је прошао задовољавајуће, међутим, део навијача је незадовољан што је пропуштена прилика да се уочљиво боља игра крунише поготком.
„Није нам био циљ да играмо на „нулу“, али се наместило тако да нисмо искористили прилике као у претходним колима, кад смо давали голове у уводним минутима и тако сами себи олакшавали пут до тријумфа. План је био да и вечити дерби одиграмо као сусрете са слабијим ривалима, који су лошије позиционирани на табели. Без обзира како је то другима изгледало, нисмо одступили од нашег начина игре, једини пад смо забележили почетком другог полувремена, међутим, то је прирордно, пошто је и Црвена звезда квалитетна екипа. Нисмо могли све време да доминирамо.“

Млади репрезентативац истиче да га радује лична партија, коју је у 61. минуту могао да крунише поготком, али је његов ударац одбранио Предраг Рајковић.
„Задовољан сам игром, користим шансу коју ми шеф указује, почео сам доста утакмица откако је Зоран Милинковић тренер и то мора да ме радује, посебно што смо већи део првог дела првенства пропустио због повреде“.

На крају, везиста Партизана се осврнуо на хаотичне сцене на трибинама које су претходиле дербију.
„Наравно да је одлагање почетка утакмице оставило трага, како на фудбалере Црвене звезде, тако и на нас. Није нормална ситуација да не почне меч на време, загревали смо се сат времена и то ниједном играчу није пријало. С обзиром да смо друго загревање одрадили на помоћном терену нисмо били у блиском контакту са делегатом и судијама, међутим, коментарисали смо како нема шансе да се испразни стадион или закаже нова утакмица. Ипак је то дерби“, закључио је Дарко Брашанац.

Коментари / 0

Оставите коментар