Овакву лигу никад нисте видјели! Сви јуре титулу!

Четири кола пре краја свих 16 тимова јури титулу! Невероватна ситуација у којој лидер на табели има мање постигнутих голова од фењераша, а шампионски пехар може да се освоји и са негативном гол разликом!

Фудбал 27.04.2015 | 13:20
Овакву лигу никад нисте видјели! Сви јуре титулу!

Испратили смо ове сезоне расплет у многим лигама, видели смо лудницу у енглеском Чемпионшипу где се осам клубова борило за прва три места (седам се и даље боре), али слика која нам долази из Алжира је за неверицу.

У елитном рангу алжирског фудбала игра 16 клубова и свих 16 је у игри за освајање титуле. Четири кола пре краја!

Поглед на табелу најбоље говори о драми која се очекује у последње четири првенствене рунде алжирског првенства. Лидер Сетиф има само четири бода више од седмопласираног Белуиздада, а само 11 више од фењераша Хусеин Деја?!

Имали смо пре неколико година донекле сличну ситуацију у Нигерији, али тамо је пре свега у питању била корупција и немогућност да екипе освоје неки бод на гостујућим теренима. У Алжиру није таква ситуација, иако корпупција и нерегуларности нагризају и тамошњи фудбал. Првопласирани Сетиф има пет пораза у гостима, а фењераш Хусеин Деј само један више.

Теоретски је могуће да Хусеин Деј у наредна четири кола освоји титулу, ако победи све утакмице до краја и ако се поклопе резултати са осталих терена. Посебна занимљивост је да је последњепласирани тим на табели примио мање голова од лидера?! А, неће бити никакво чудо ако екипа са негативном гол разликом освоји шампионску круну. Алжир је дефинитивно земља са најлуђим шампионатом у свету, али колико год вам чудно звучало било је и луђих завршница првенстава.

У сезони 1983/84, лидер Мурешул Дева је у трећој лиги Румуније завршио са само 10 бодова предности у односу на фењераша Минерул Аниноасу на 16. позицији. Такође, у сезони 1965/66 у првенству Марока, шампион Видад је на крају освојио титулу са 57 бодова, док је последњепласирани Магреба на 16. позицији сакупио 49 поена.

Коментари / 0

Оставите коментар