ПЛ БиХ: Сарајево на врху, Зрињском бод у мостарском дуелу!

Мостарски дерби завршен ремијем 1:1 послије драматичне завршнице. Вележ водио 1:0 све до 93. минута када је Црнов погодио за изједначење. Голом Крсте Велкоског у 11. минуту Сарајево савладало Широки Бријег и стигло на челну позицију на табели коју дијели са Зрињским.

Фудбал 26.04.2015 | 20:20
ПЛ БиХ: Сарајево на врху, Зрињском бод у мостарском дуелу!

Шокантна завршница дербија у Врапчићима између Вележа и Зрињског. Домаћи фудбалери имали су побједу у рукама све до судијске надокнаде у којој су «племићи» искористили тренутак непажње и казнили га поготком.
Радуловић је шутирао са двадесетак метара, Богић је одбио лопту, а она долази до Црнова који шутира, лопта је закачила Богића, а потом се од једног дефанзивца Вележа одбила у празну мрежу 1:1.

Покушавао је Зрињски да стигне изједначења прије тога, а Веележ је имао неколико добрих контранапада, али се углавном одлучивао за чување лопте умјесто директног напада на гол којим би ријешио питање побједника.

До вођства од 1:0 «рођени» су стигли у 20. минуту, када је Шкахић добро скочио послије корнера и ударцем главом послао лопту у мрежу.

Његов погодак ипак на крају није био довољан за побједу.

Зрињски је стигао до бода којим се изједначио са Сарајево на врху табеле са 50 освојених бодова.

Велику побједу у дербију 24. кола Премијер лиге БиХ између Сарајева и Широког Бријега остварила је бордо екипа.
Голом Крсте Велкоског у 12. минуту Сарајево је уписало нова три бода, прекинуло црну серију од четири пораза у дуелима са Широкобријежанима и шест кола прије краја засјело на врх табеле.

Македонац је одлично реаговао на милиметарски прецизан центаршут Дуљевића са десне стране и затресао мрежу немоћног Солде за како се испоставило коначних 1:0.

Сарајеву на руку иде и резултат мостарског дербија гдје су Вележ и Зрињски ремизирали 1:1, па бордо екипа сада дијели прво мјесто са Зрињским, а престигла је Жељезничара и Широки Бријег.

Тренер Џенан Ушчиплић наставио је серију непобједивости у Премијер лиги БиХ. Ово му је девета побједа, а још толико утакмица Сарајево је са њим на клупи завршило ремијем, док за пораз у елитном рангу бх. фудбала млади стручњак још не зна.

У првих 45 минута пред псилично испуњеним трибинамаКошева играло се доста тврдо са тек неколико добрих прилика.

Прву озбиљну, ону у 11. минуту у гол је претворио Велкоски ударцем главом послије одличног центаршута Дуљевића.

Осам минута касније Велкоски је имао нову добру прилику, али његов шут из окрета завршава директно у рукама Солда.

Голман Широког истакао се и у 36. минуту када је одбранио покушај Бенка са седам метара. Фудбалер Сарајева, истини за вољу, није успио да најбоље захвати лопту, али је Солдо крајњим напором одбио лопту у корнер.

Гости из Широког запријетили су у 42. минуту, али шут Баришића са тридесетак метара отишао је далеко поред гола.

Већ на старту другог полувремена одмах узбуђења. Сарајево је одмах извело два корнера заредом, а послије посљедњег дефанзивац гостију МАрковић је избацио лопту са гол-линије послије покушаја Бенка главом.

Две минуте касније готово пресликана ситуација на другој страни. Овога пута шутирао је Баришић, а Цимирот избија готово са гол-линије.

Гости су поново запријетили у 59. минуту, Закарић је сјајно избацио двојицу играча Сарајева на десној страни и упутио центаршут али Делач правовремено реагује и одбија лопту испред Кожуља.

Резервиста Сарајева Мехмед Алиспахић испробао је шут у 75. минуту али лопта је отишла далеко од Солдиног гола. Три минуте касније одлична прилика за стрелца јединог гола, Велкоског, послије прецизног додавања у простор Цимирота, али Марковић у посљедњи тренутак избија лопту испред фудбалера Сарајева који се том приликом и повриједио.

Посљедња велика прилика за погодак виђена је у 83. минуту када је Бенко добро захватио лопту главом послије убацивања из корнера, а лопта завршава тек неколико центиметара поред лијеве стативе Солдиног гола.

За Широки је на овом мечу ипак играо најбољи стрелац, Вагнер, који је био упитан због повреде, а она је очигледно оставила трага на нападачу који је пружио врло блиједу и непримјетну партију.

Велику подршку на овом мечу Сарајево је имало у својим навијачима, популарним "Хордама зла" који су истакли транспарент "Играјте за Ведрана", навијача Сарајева који је прије неколико сезона преминуо у навијачким нередима у Широком Бријегу.

Гужва на врху, гужва и на дну

Још једна драматична завршница виђена је у недјељу у Бијељини гдје је Младост из Велике Обарске голом у четвртој минути судијске надокнаде стигла до сва три бода против Славије и то послије прекрета.

Карић је довео госте у 61. минуту, да би у 96. минуту Марковић поравнао на 1:1. И када се очекивало да меч заврши подјелом бодова, Цицмил је погодио за 2:1 у 94. минуту и донио свом тиму три важна бода у борби за опстанак.

Младост је са ова три бода сустигла Витез, а Травник и Дрина им бјеже само два бода, док је Звијезда на дну са 17 бодова.

Меч Травника и Олимпика је прекинут у 88. минуту послије уласка домаћих навијача на терен. Група хулигана изазвала је инцидент због наводног незадовољства залагањем фудбалера Травника.

Послије 20 минута играчи су се вратили из свлачионица на терен и одиграли завршницу у којој се резултат није мијењао.

РЕЗУЛТАТИ 24. КОЛА:


Сарајево - Широки Бријег 1:0 (1:0)

/Велкоски 11/

Вележ - Зрињски 1:1 (1:0)

/Шкахић 20 – Црнов 90+3/

Младост - Славија 2:1 (0:0)

/Марковић 69, Цицмил 90+4 – Карић 61/

Травник - Олимпик 0:0

Одиграно у суботу:

Борац - Радник1:1(1:1)
/Кољић 3 - Обрадовић 24/

Дрина - Челик0:1(0:0)
/Селимовић 50/

Звијезда - Жељезничар1:2(1:1)
/Стојанов 7 - Ђелмић 11, Б. Чолић 92/

Слобода - Витез1:0(0:0)
/Мујић 54/

ТАБЕЛА:Сарајево 50, Зрињски 50, Широки Бријег 49, Жељезничар 49, Олимпик 42, Борац 40, Вележ 34, Челик 29, Слобода 27, Славија 25, Радник 23, Дрина 22, Травник 22, Витез 20, Младост 20, Звијезда Градачац 17.

Коментари / 0

Оставите коментар