БЛ: Ово је огромна шанса за Борусију и Клопа!

После 19 кола били су последњи, из зоне испадања изашли су после 22 кола, а на четири кола пре краја имају фантастичну прилику да се растану с пласманом у Европу! Хоће ли искористити шансу?

Фудбал 26.04.2015 | 19:00
БЛ: Ово је огромна шанса за Борусију и Клопа!

Фудбалери Борусије Дортмунд и њихов тренер Јирген Клоп, упркос томе што су после 19 одиграних кола у Бундеслиги били последњи на табели, а из зоне испадања изашли после 22 кола, имају прилику да се на лето растану с обезбеђеним пласманом у квалификације за Лигу Европе!

Уз мало ината, обновљеног самопоуздања, делића среће и пада осталих екипа, "милионери" су у позицији да добрим резултатима у последња четири кола стигну на пето или шето место на табели!

Нарочито после резултата из Падерборна, где је у финишу 30. кола Вердер просуо још два бода – 2:2 (2:1).

Падерборн је имао 2:0 после само 27 минута, преко Вранчића и Штопелкампа, али је бод тиму из Бремена донео тандем Селке (45) и Хајровић (76), а зелени са севера нису успели да искористе искључење Хајнлота у 78. минуту за потпуни преокрет.

После овог резултата, ситуација у врху табеле је оваква:

Лига шампиона:

1. Бајерн Минхен 76
2. Волфсбург (-1) 61
3. Бајер Леверкузен 55
4. Борусија Менхенгладбах (-1) 54

Лига Европе:

5. Шалке 42
6. Аугсбург 42
**********************
7. Хофенхајм 40
8. Борусија Дортмунд 40
9. Вердер Бремен 40
10. Мајнц 37
**********************

Клоп ће прво морати да надокнади два бода заостсатка за великим ривалом Шалкеом или Аугсбургом, и притом буде бољи од Хофенхајма и Вердера. Посао ће му бити утолико лакши (или тежи?) што ће до краја играти и са Хофенхајмом и са Вердером, па...

КО С КИМ ДО КРАЈА:

ШАЛКЕ: Штутгарт, КЕЛН, Падерборн, ХАМБУРГ.

АУГСБУРГ: Келн, БАЈЕРН МИНХЕН, Хановер, БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ.

БОРУСИЈА ДОРТМУНД: ХОФЕНХАЈМ, Херта, ВОЛФСБУРГ, Вердер Бремен.

ВЕРДЕР БРЕМЕН: Ајнтрахт, ХАНОВЕР, Борусија Менхенгладбах, БОРУСИЈА ДОРТМУНД.

*напомена: великим словима исписана су гостовања.

Не успе ли кроз лигу, Борусија и даље има шансу да се пласира у Европу освајањем Купа, у ком се већ у уторак увече у полуфиналу састаје са Бајерном из Минхена.

Од тимова који се боре за ЛЕ, Дортмунд је у најбољој форми и има седам победа, два ремија и два пораза у последњих 11 кола, за разлику од рецимо Вердера, који има две победе у девет кола, Шалкеа који је победио само једном у последњих десет кола, Хофенхајма који је од последњих седам мечева изгубио четири или Аугсбурга који је у последњих 11 кола победио два пута, а био поражен шест!

Може ли Борусија до Европе?

Коментари / 0

Оставите коментар