Јокан је по овоме у ИСТОРИЈИ енглеског фудбала!

Славиша Јокановић, који је у суботу дефинитивно обезбедио пласман у Премијер лигу са Вотфордом, тек је трећи страни тренер који је успео да уведе екипу у највиши ранг енглеског такмичења.

Фудбал 27.04.2015 | 09:00
Јокан је по овоме у ИСТОРИЈИ енглеског фудбала!

Друга два тренера који су направили сличан подвиг били су Жан Тигана, који је 2001. године увео Фулам, и Роберто ди Матео 2010. године, када је увео Вест Бромвич Албион, две године пре него што ће сести на клупу Челсија и освојити Лигу шампиона.

„Неверовано је. Веома, веома сам срећан због мојих играча, стручног штаба, људи који раде у кухињи и наших навијача. Мало сам изненађен, јер нисам очекивао да ће све бити завршено сада. Направили смо одличан посао, и много људи око мене ми је помогло пуно. Играчи су били сјајни, навијачи су нам такође помогли, веровали су у нас, да можемо до Премијер лиге”, рекао је Јокановић после расплета претпоследњег кола Чемпионшипа.

Конкуренти „стршљенова” за пласман у Премијер лигу, Мидлзбро и Норич, у финишу својих утакмица су примили голове и ни један од та два тима није забележио победу.

„Чемпионшип је лудо такмичење и многе ствари могу да се десе у последњих пет минута, као што јесу у овом колу. Следеће сезоне ћемо играти у Премијер лиги, што је још важније такмичење. То је велики успех за нас и морамо да будемо срећни. Али, имамо још једну недељу и морамо да пробамо да освојимо трофеј. Неопходно је да се сконцентришемо и забележимо још једну победу пред нашим навијачима”, казао је српски стручњак.

Грејм Тејлор, некадашњи председник Вотфорда, који је био у клубу у сезони 1998/99 када су „стршљенови” такође ушли у Премијер лигу, похвалио је српског стручњака.

„Не волим да се мешам, моји дани су прошлост, налазе се у историјским књигама, и не желим да данашњи тренери мисле да сам још увек ту и да их надгледам. Ипак, морам да истакнем да је Јокановић обавио посао одлично. Тренутни власници су променили четири тренера ове сезоне, али овај момак је донео оно што је било потребно тиму”, рекао је Тејлор.

Коментари / 0

Оставите коментар