Непалу пријети опасност од клизишта и поплаве

Олујне кише с грмљавином могле би да изазову клизишта и поплаве у Непалу, који је у суботу погодио разорни земљотрес одневши најмање 2.430 живота, саопштило је Министарство за науку и технологију Индије, позивајући се на временску прогнозу.

Свијет 26.04.2015 | 17:34
Непалу пријети опасност од  клизишта и поплаве

Кишовито вријеме могло би да се задржи у Непалу све до 28. априла, нарочито у источним областима и главном граду Катмандуу, као и у источним и сјевероисточним индијским државама.

Министарство унутрашњих послова Непала саопштило је раније данас да је број жртава у земљотресу достигао 2.430, док је 5.936 људи повређено, пренио је Тасс.

С обзиром на то да се потреси у Катмандуу настављају, у граду нема струје нити мобилних комуникација, рекао је портпарол полиције.

Близу 2.500 људи погинуло је у снажном земљотресу јачине 7,8 Рихтера, који је у суботу погодио Непал, а страхује се да би број жртава могао да се повећа, с обзиром да подаци тек стижу из удаљених области.

Међу погинулима је и 17 планинара који су настрадали у лавини подстакнутој земљотресом, која је затрпала њихов камп у подножју Монт Евереста.

Земљотрес који је у суботу погодио Непал, најгори је који је погодио ту сиромашну јужноазијску државу у посљедњих 80 година.

Уништени су велики дијелови Катмандуа, а потрес се значајно осјетио и у дијеловима Индије, Бангладеша, Тибета и Пакистана.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар