ПЛ БиХ: Раднику бод у БЛ, преокрет Жеље!

Жељезничар голом у судијској надокнади славио на "Бања Илиџа" у Градачцу. Челик однио бодове из Зворника, побједа и Слободе. На Градском стадиону у Бањалуци у посљедњем суботњем мечу 24. кола Премијер лиге БиХ, Борац и Радник ремизирали 1:1. Оба гола постигнута у првом полувремену.

Фудбал 26.04.2015 | 08:00
ПЛ БиХ: Раднику бод у БЛ, преокрет Жеље!

Жељезничар се, бар на кратко, бодовно изједначио са водећим екипама у Премијер лиги БиХ, Широким Бријегом и Зрињским, након непотпуног 24. кола.

Тим из Градачца одлично је отворио сусрет и преко Уроша Стојанова повео већ у 7. минуту. Србијанском нападачу ово је био осми гол у сезони. Ипак, радост домаћих навијача и играча трајала је само четири минута. На 1:1 изједначио је Огњен Ђелмић, некадашњи играч тима са стадиона "Бања Илиџа".

Све до судијске надокнаде није било промјене резултата, а онда је Бењамин Чолић сјајним голом из слободног ударца донио велику побједу Жељезничару.

Након првог полувремена, мреже су мировале у Зворнику, али је само пет минута у наставку било потребно Зеничанима да преко Вернеса Селимовића дођу до предности. До краја сусрета није било више погодака, па су фудбалери Челика однијели сва три бода.

И Слобода је до побједе стигла у другом дијелу игре. Играо се 54. минут када је мрежу Витежана затресао Мухамед Мујић за минималан тријумф 1:0.

Радник је храбром игром стигао до заслуженог бода у Бањалуци, а да је у Бијељину однио и сва три, не би било незаслужено.

Дуел Борца и Радника боље су отворили домаћи фудбалери, који су повели голом Елвира Кољића већ у 3. минуту.

Могао је некадашњи фудбалер Борца, а сада Радника, Младен Жижовић у неколико наврата да донесе свом садашњем тиму изједначење, али није успио да погоди циљ. Ипак, боља игра Бијељинаца им се исплатила у 24. минуту, када је Марко Обрадовић успио да матира голмана домаћих Асмира Авдукића и изједначи на 1:1.

У наставку су гости наставили са бољом игром. Играчи Борца као да су веч мислима били у реванш мечу Купа БиХ против Широког Бријега који се игра у сриједу. Радник је пропустио неколико прилика у другом полувремену да дође и до комплетног плијена, а најбољу од њих имао је Слађан Антић, када је у 75. минуту погодио стативу.

Бод из овог меча донијеће мирноћу Бијељинцима, након што су у прошлом колу изненађујуће поражени на домаћем терену од Звијезде Градачац. С друге стране, тим Владе Јагодића до краја сезоне бациће све карте на освајање Купа БиХ.

Трофеј би донио излазак на међународну сцену, јер је све евидентније да преко првенства бањалучки црвено-плави неће изборити наступ у Европи.

РЕЗУЛТАТИ 24. КОЛА:

Борац - Радник 1:1 (1:1)
/Кољић 3 - Обрадовић 24/

Дрина - Челик0:1(0:0)
/Селимовић 50/

Звијезда - Жељезничар1:2(1:1)
/Стојанов 7 - Ђелмић 11, Б. Чолић 92/

Слобода - Витез1:0(0:0)
/Мујић 54/

У недјељу:
Сарајево - Широки Бријег (16)
Вележ - Зрињски (16:30)
Младост - Славија (16:30)
Травник - Олимпик (16:30)

ТАБЕЛА:Широки Бријег 49, Зрињски 49, Жељезничар (+1) 49, Сарајево 47, Олимпик 41, Борац (+1) 40, Вележ 33, Челик (+1) 29, Слобода (+1) 27, Славија 25, Радник (+1) 23, Дрина (+1) 22, Травник 21, Витез (+1) 20, Младост 17, Звијезда Градачац (+1) 17.

Коментари / 0

Оставите коментар