Румениге: Пеп је наш и не дамо га!

Тренер минхенског Бајерна Пеп Гвардиола остаће на кормилу најмање до истека уговора 2016. године, потврдио је директор баварског клупа Карл Хајнц Румениге.

Фудбал 26.04.2015 | 18:20
Румениге: Пеп је наш и не дамо га!

Гвардиола, који се придружио Бајерну 2013. године, пошто је са Барселоном освојио 14 титула у пеироду од четири године, на мети је неколико европских клубова, а помиње се његов евентуални прелазак у Манчестер сити.

Спекулације о будућности Гвардиоле интензивирале су се у данима после пораза од Порта резултатом 3:1 у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона, а нарочито по одласку дугогодишњег тимског лекара из клуба.

Ипак, демолирање Порта у реванш мечу са 6:1 и пласман у полуфинале потврдило је да Бајерн има шансе да други пут у исторјии, после 2013. године освоји "триплу круну".

"Врло добро знам да ће Гвардиола бити тренер најмање до 30. јуна 2016", рекао је Румениге за "Билд", а преноси агенција Ројтерс.

Он је нагласио да ће се преговори о евентуалном продужењу уговора водити у другом делу године.

"Циљ је да Гвардиоли буде продужен уговор и мислим да постоје велике шансе да он остане тренер и после 2016", рекао је Румениге.

Директор Бајерна такође је рекао да недавни контакти Гвардиоле и његовог бившег колеге из Барселоне Чикија Багеристајна, који је сада спортски директор Ситија, не забрињава челнике Бајерна.

"Нисам забринут због тога. То само потврђује његов квалитет", навео је Румениге.

Бајерн је већ освојио титулу у Бундеслиги, а предстоји му потом финални меч Купа Немачке против Борусије из Дортмунда, пре учешћа у полуфиналу Лиге шампиона следећег месеца.

Коментари / 0

Оставите коментар