Јокан увео Вотфорд у Премијер лигу!

Екипа Вотфорда, коју са клупе предводи српски менаџер Славиша Јокановић, изборила је пласман у Премијер лигу наредне сезоне.

Фудбал 26.04.2015 | 11:00
Јокан увео Вотфорд у Премијер лигу!

'Стршљенови' су на отварању 45. кола Чемпионшипа били сигурни на гостовању Брајтонд & Хову – 2:0 (1:0), а захваљујући резултатима утакмица које су следиле пред одлучујући меч су разрешене све дилеме. Јокановић ће тако уједно постати први тренер из Србије који је седео на клупи једног премијерлигаша.

Тим са 'Викариџа' забележио је 27. победу у текућој сезони и сада има 88 бодова, четири више од Бурнмута, који има утакмицу мање, и Мидлсбора, који је као гост изгубио од Фулама са 4:3.

Мидлсбро је до четвртог минута надокнаде чувао резултат 3:3, али је Рос Мекормак донео тријумф свом тиму, а самим тим и Вотфорду пласман у елиту. Вотфорду је на руку ишао и кикс Норича, који је играо 1:1 на гостовању у Ротераму, и то пошто је примио гол у 86. минуту.

Бурнмут тренутно има теоретску шансу да претекне Вотфорд, али ће Јокановић и његови играчи у последњем колу, 2. маја, када дочекују Шефилд Вендздеј, прославити велики успех.

Вотфорд је повео у 29. минуту, преко свог најбољег играча, када је Одион Игало проиграо Троја Динија, а овај лако постигао свој 22. погодак у сезони.

Дуел у Источном Есексу био је отворен све до петог минута надокнаде, али је онда Матеј Видра, на асистенцију стрелца првог гола, потврдио изузетно битан тријумф екипе бившег тренера Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар