Пријети хаос: Митинг и дерби истовремено

Због немара државе, или нечијом злом намером, у главном граду Србије ће се истог дана одржати два скупа високог ризика.

Србија 25.04.2015 | 13:50
Пријети хаос: Митинг и дерби истовремено

Окупљање мирних грађана, присталица Демократске странке, свакако се не може поредити са фудбалским дербијем Црвена звезда - Партизан, који је најчешће повод за дивљања хулигана.

Ипак, на оба догађаја очекују се десетине хиљада људи, који ће се у врло слично време наћи на улицама. Митинг на Тргу републике почиње у 17, а дерби на Звездином стадиону сат времена после.

Стефановић: Све је у реду

На питање „Блица“ зашто је МУП проценио да фудбалски дерби и скуп ДС могу да се одрже у исто време, министар полиције Небојша Стефановић одговорио је да „нема разлога за страх“ и да МУП „гарантује безбедност оба скупа и свих грађана Србије“.

Хулигани, најчешће присталице екстремне деснице, у демократама виде непријатеље и врло је могуће да ће испровоцирати насиље ако им се пружи прилика.

Док из ДС поручују да се надају да „режим неће изрежирати хаос“, МУП и Фудбалски савез Србије тврде да проблема данас неће бити.

- Београдска полиција и Жандармерија сматрају да делимично поклапање фудбалског дербија са митингом ДС неће угрозити безбедност у граду - речено је на јучерашњем састанку, коме су уз припаднике служби безбедности присуствовали представници Звезде и Партизана, ФСС, редарске службе и званична лица.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

кнд

25.04.2015 11:58

Блиц лазе људе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ШТО ОНИ ПРОТЕСТУЈУ

25.04.2015 12:21

А ШТО ДА ПРОТЕСТУЈУ КАД ЖИВЕ ОДЛИЧНО. КАД ЈЕ ЂИЂИЋ ЗВАО ДА СЕ БОЉЕ ЖИВИ УБИЈЕН ЈЕ. ИМАТЕ ШТА СТЕ ХТЈЕЛИ ПА КАКО ОНДА ДА ПРОТЕСТУЈЕТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

25.04.2015 12:48

Ма то Вучић послао навијаче Делија и Гробаре да се мало забаве са демократама и Пајтићем

ОДГОВОРИТЕ