ЛШ: Реал против Јувеа - за прекид црног низа!

Фудбалери Реала бориће се са Јувентусом за финале Лиге шампиона, али и прекид црне серије, пошто 28 година нису победили ниједан италијански клуб у нокаут фази.

Фудбал 25.04.2015 | 16:20
ЛШ: Реал против Јувеа - за прекид црног низа!

‘Краљевски клуб’ је последњи пут неки италијански клуб елиминисао пре 28 година, када је у две утакмице био бољи од Наполија, не рачунајући финалне сусрете. Од тада, Мадриђане су чак седам пута елиминисали Италијани – три пута Јувентус, два пута Милан и по једном Рома и Торино.

Годину дана пошто су избацили Наполи, укупним резултатом 6:1 Милан је био бољи од Реала, а наредне сезоне опет су ‘Росонери’ били бољи са 2:1.

Торино је укупном победом 3:2 избацио Реал у полуфиналу Купа УЕФА 1992. године, а од тада је доживео три елиминације од стране Јувентуса. ‘Стара дама’ је била боља од ‘краљевског клуба’ 1996. године са 2:1, 2003. са 4:3 и 2005. са 2:1.

Међутим, Реал је у том периоду добио најважнију утакмицу против Јувентуса – финале Лиге шампиона 1998. године.

Девет година касније, Рома је укупним резултатом 4:2 избацила Реал, а то је био последњи окршај Мадриђана са италијанским клубовима у нокаут фази.

Први дуел Јувентуса и Реала игра се 5. маја у Торину, док је реванш на програм осам дана касније на “Сантјаго Бернабеу”.

Коментари / 0

Оставите коментар