Данас се игра 148. вијечити дерби

Вечити фудбалски дерби између Црвене звезде и Партизана увек је посебан дан у Београду, Србији и региону, а данашњи 148. дуел црвено-белих и црно-белих имаће додатну драж јер би могао да буде пресудан у шампионској трци.

Србија 25.04.2015 | 08:42
Данас се игра 148. вијечити дерби

Звезда је домаћин, први пут откад стадион носи име легендарног Рајка Митића, а победа се намеће као императив због чињенице да Партизан има пет бодова предности и у случају победе, па чак и нерешеног резултата црно-бели би једну руку ставили на пехар.

Играчи тренера Ненада Лалатовића претходних дана отворено су причали "да је победа једина опција", а сем предности домаћег тререна, на руку црвено-белима иде и чињенице да су у последње време углавном славили против комшија на свом терену.

"Очекује нас празник фудбала у Србији јер се састају два најбоља тима, морамо у меч да уђемо мирне главе, да не срљамо, да чекамо шансу и да дамо све од себе како бисмо дошли до повољног резултата, а то је једино победа", рекао је Лалатовић на конференцији за медије уочи меча.

Са друге стране, искуснији тим црно-белих зна како се играју утакмице за титулу, често су излазили као победници, истина, углавном у Хумској, а тренер-дебитант Зоран Милинковић уверен је да баш то може да буде предност.

"Пуно би нам значила победа, али после тога има још шест утакмица, ништа мање важних. Није Хамлетовско "бити или не бити", али до краја има још 21 бод и незахвално је било шта прогнозирати. Ипак, верујем да имамо снаге и знања да изнесемо трку до краја", рекао је Милинковић.

Као и претходних осам дербија Милорад Мажић ће делити правду, што је наравно потпуно логично јер се најбољи српски арбитар сјајним издањима на европској сцени намеће као логично и најбоље решење.

Утакмица између Црвене звезде и Партизна почиње од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

Коментари / 0

Оставите коментар