Масовним протестима до спаса привреде

Од 2004. до 2014. године стечајеви су уништили више од 300 фирми, око 60 000 хиљда радника остало је без посла. Гостујући у емисји “Изазови” БН ТВ, радници некадашњих привредних гиганата тврде да њихова предузећа имају капацитете да наставе са пословањем, једино што је неопходно јесте већа одлучност државе да се обрачуна са криминалом у привреди и тако омогући услове за почетак производње.

Република Српска 24.04.2015 | 22:59
Масовним протестима до спаса привреде

Дио радника РАОП-а из Источног Сарајева у штрајку је години и по дана. Основи захтјеви су исплата заосталих плата и повезивање радног стажа. За криминал у пословању су поднијели кривичне пријаве, али за сада је изостала реакција надлежних органа.

“Тражимо од ресорног министарства и Владе Републике Српске да кажу под којим је условима Влада уступила покретну имовину новим купцима мислим на "Електроинжењеринг" из Бањалуке”, каже представник незадовољних радника РАОП-а, Мишо Вукадин.

Слична ситуација је и у бањалучком “Космосу”. Радници овог предузећа нису примили 16 заосталих плата. Предсједник Штрајкачког одбора у “Космосу” Жељко Николић, тврди да рјешење за "Комсос" ипак постоји, једино је неопходна политичка воља.

“Организовали смо се, оформили нови синдикат и преузели на себе да пронађемо начин како би се зауставио тренд пропадања, јер ми нисмо за стечај нити желимо да "Космос" пропадне”, истакао је Николић.

Апсурдно је да БиХ увози огрмону количину шећера иако посједује сировину и производне капацитете, тврде у бијељинској Шећарани. Иако 51 мјесец нису примили плату, радници и даље редовно долазе на посао.

“Фабрика шећера је стратешка фабрика за једну државу. Ми смо нажалост изгубили драгоцјене године када је на свјетском тржишту цијена шећера била висока, а ми нисмо радили”, каже помоћник директора за техничке послове у “Шећерани” Раде Ракић.

Најбоље рјешење за сва посрнула предузећа је да радници организују масовни протест и заједнички изврше притисак на актуелну власт, сматрају у предузећу “Жељезнице Републике Српске”.

“Треба заједно да поручимо Влади да треба поштовати законе, да не могу бити амнестирани они који праве овакво лоше стање у фирмама, мислим на руководеће структуре”, каже предсједник Самосталног синдиката машиновођа “Жељезница РС” Симо Цвјетковић.

За поједине привредне гиганте остало је још мало времена да се спаси опрема од пропадања и покрене поризводња. Због тога је неопходна оштрија и одлучнија акција Владе Српкске како би се ублажила економска пропаст друштва, закључено је у “Изазовима” БН телевизије.

(БН ТВ)

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

поглед са стране

24.04.2015 21:05

Овој власти немате шта поручивати. Они се неће промијенити никада. Биће вам све горе и горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Букац

24.04.2015 21:12

А како би ти протести онда потегнули ту привреду? Коме продавати производе? Откуд ресурси за производњу? Лако је изаћи на улицу и попалити зграде као по Федерацији и шта би се промјенило онда? Исто онолико као и код њих! Три оставке и пет нових обећања.... Нема нама напретка док у Владу не уђу експерти свог звања и почну радити свој посао и да нису корумпирани али таквих људи у региону нема једноставно... Кога год да поставиш почеће муљати као и претходници. Небитно која му је страначка кошуља а и то се лако мијења како нам је познато, а док је Дејтонског уређења вадиће се на национални интерес поједине нације и кочити напредак било какав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Букац

25.04.2015 07:48

Бас тако. Цему би то слузило. Ницему мало би се протресло, падала би киса, људи би се згледали и на крају разисли а сви би могли да стану у један аутобус - минибус.

Name

пих

24.04.2015 21:22

Ма какви масовни протести и која привреда ¿¿¿¿¿

ОДГОВОРИТЕ
Name

неиде

24.04.2015 21:40

Ово се само протестима мозе заврсити јер никад криминалци неце допустити приблизавање ЕУ посљедица тога нема пара и наравно неце фукара покренути ниста него будзетски корисници не знају како је без плата ту це се и сломити резим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бугарска база

24.04.2015 22:10

Ево нас у Бугарској .Спремамо се за пребацивање у хотел Тузла да рушимо Бају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Дј.

25.04.2015 04:40

Зашто у емисију нисте позвали неког од бивших радника, или малих акционара РУДНИКА ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ. Држава је то, иначе државно предузеће, гурнула у стечај (намјерно оставила да пропадне), иако је највећи дуг предузећа био управо према држави. Да зло буде веће, приватна фирма (иначе неки контроверзни домаћи а страни тајкуни) којој је држава без тендера и концесије дала на управљање рудник, у моменту отварања стечаја над државном фирмом тој државној фирми која се гура у стечај ДУГОВАЛА ЈЕ ПРЕКО 3,5 МИЛИОНА КМ. Да тога није било, и да је држава репрограмирала своје потраживање према својој фирми, та државна фирма никада не би отишла у стечај, јер је прије, а и послије, рата успјешно пословала. Да апсурд буде већи, држава је, претпостављате ко, приватној "страној" фирми концесију на рудник дала 5 (пет) година прије него што су своју државну фирму гурнули у стечај. То значи, да је нови корисник рудника, приватна фирма, дуг од 3,5 милиона КМ према државној фирми створила у тих пет година прије стечаја. ЧИСТ КРИМИНАЛ. Према томе, некоме је, претпостављте коме, више одговарало да државна фирма пропадне, а да се концесија да приватној фирми чији су већински власници већ уништили неколико приватизованих фирми у земљама окружења, и због тога кривично одговарали (или су недоступни органима гоњења), а мањински власник (33%) нека, претпостављате чија, фирма са Кипра. Стечај над државном фирмом је још увијек у току, тако да се државна имовина из стечајне масе полако али систематски и плански крчми (ПОКЛАЊА), у највећој мјери управо новом кориснику рудника. ЧИСТ КРИМИНАЛ. Стари радници и мали акционари покренули судски спор, али од тога нема ништа јер су судови, очигледно, под утицајем актуелне власти или појединаца, претпостављате којих. ЧИСТ КРИМИНАЛ, ЗБОГ КОЈЕГ ДО САДА НИКО НИЈЕ ОДГОВАРАО, АЛИ НИ ТО НЕЋЕ ДУГО. То питање неће нико да потеже (а сами радници су немоћни), јер је, како изгледа, у све упетљан и неко из претходне власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има још

25.04.2015 07:44

Колико је таквих фирми. Бог драги зна само у Каракају код Зврника уништена је сва предратна индустрија, а цијела регија од тога живјела. Ево иде и Бирач у приватне руке. Уби га Баја са Дукићем и Стевановићем. Криминал на дјелу а нико ништа. Заталаса се мало и онда сви ућуте. Знају да од тога нема вајде и тако ће бити како ће бити. Нико ниста не предузима. Завукли главу у пијесак и лагано умиремо.

Name

ВЕЉКО ЛУКИЦ

25.04.2015 13:10

Стварно, ста је са осталим фирмама и осталим радницима ако их је 60'000 остало без посла. Сака људи не мозе ниста направити.

Name

САСЕ

25.04.2015 16:37

Лично познајем ситуацију у руднику сасе. Све је тацно. Садасњи власници купују сваког од старих радника или малих акционара ко имало дигне глас. Горе него куповина папака

Name

марко

25.04.2015 05:29

Револуција,револуција,револуција!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

25.04.2015 05:52

када казу "радници нису примили плату xx мјесеци" знаци ли то да ни директори такодје не примају плату као и радници???

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

25.04.2015 06:40

Ма какви протести .Кад буду у сјеверној Кореји протести бице и у српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

25.04.2015 07:20

Масовни протести се неће десити све док владајућа структура купује папке штрајкачке вође. Чим неки од њих дигне глас, они га купе. То је изгледа постао уносан бусинесс. Ставиш се на чело неког синдиката, штрајкачког одбора, ратног удружења, итд., мало дигнеш глас и ови на власти те купе. Ко папка. Они су се толико накрали да им је лако и једноставно да сваког купе за мале паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гундјало

25.04.2015 07:21

То су само празне приче, од масовних протеста нема ниста док су нам такве страјкацке водје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пицин парк

25.04.2015 07:22

Хоће ли бити протести око пициног парка. Протестанти се занесу и изгубе (због самог назива мјеста) и од протеста ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан и на земљи

25.04.2015 07:24

Нема од тога ништа. Само нам наивним бацате прасину у очи. Сви сте подкупљени и радите за Бају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

25.04.2015 07:25

Дајте висе дизите те протесте. Народ једва цека да од нецег поцне да деља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сутко

25.04.2015 07:25

А каце то бити. Олимбургу мјесецу кад се мајмуни буду сисали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сви су исти

25.04.2015 07:26

Никакве протесте они неце покретати. Врана врани оци не вади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илузионисти

25.04.2015 07:29

Само се заваравате. Народ нема снаге ни да додје на протесте. Од глади, а ни бензина нема. Док то не погура парама медјународна заједница нема ниста од тога. Ако они плате аутобусе , дневнице и несто за храну, ето нас на трг да се исплацемо, и онда куци куд који, мили моји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Штрајкачки одбор

25.04.2015 07:31

Под хитно формирати штрајкачки-протестни одбор. Обавезно укљчити и политичаре да видимо колико су стварно спремни да руше власт. Ако нису, значи да су исти ко и они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибер По Пилаву

25.04.2015 07:33

тузно их је гледати и слусати. Лазу ко и ови са власти. Уствари они су њихови послусници и раде за њих. Или, ако не раде радице кад их плате, а платице их брзо ако виде да таласају. Без револуције нема напретка, а револуција би нзнацила рат. Знаци, боље је да узивамо у миру и овом сто имамо - немамо и да се манимо цорава посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум/Дугме

25.04.2015 07:35

Да само крену. Народ би се придрузио и ето Баји прдекане. Сад се поново враца русима. Ми се веземо за оне којима цијели свијет окреце ледја. Нема вецих мазохиста од Срба. Да нас није било требало би нас измислити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Космос

25.04.2015 07:37

Ови из Космоса, аи остали, "штрајкачи" успјеће само онда кад оду у Космос - васиону (онај свијет) све дотле остаје им да плацу и грицкају оно сто је Титина држава стварала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.П.П

25.04.2015 07:40

Ову причу слушамо већ десет година, и нико ништа озбиљно не предузима. Да ли свјесно или несвјесно, али они нас лажу. Или су плаћени да увесељавају народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патак Д.

25.04.2015 07:41

Крећите, шта више чекате, ми смо спремни, колико је још уништених предузећа и извараних радника. Ако се и даље буде чекало многи ће помријети а не дочекати слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАПКОВГРАД

25.04.2015 07:46

Колико је ових купљених папака да би се могао основати један нови град. Не вјерујем да су они искрени, мада има и часних изузетака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бугарска скупстина

25.04.2015 07:54

Ови и кад би кренули распали би се ко бугарска скупстина ал, никад се не зна. Ако их подрзи УСА имаће и шансе да дођу пред Бања Луку а онда ће се вратити јер неће имати пара ни аутопут да плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коначно

25.04.2015 07:55

Једна добра вијест. Само да крену. Има ли шансе да се договоре, или ће се одмах на почетку појавити издајници. Без пара нема ни протеста а паре за то нико не даје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС ПРОЉЕЋЕ

25.04.2015 07:56

ДА ЛИ СЕ ТО СПРЕМА И НАШЕ ПРОЉЕЋЕ. ДАЈ БОЖЕ КЋЕРИ ЗА БЕГА А ЦИГАНИ ОКО КУЋЕ ХОДАЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

исељеник

25.04.2015 07:58

БОЉЕ ЈЕ ДА СЕ СВИ КОЛЕКТИВНО ИСЕЛИМО. СТАЛНО НЕСТО ПРИЦАМО А НИКАКО ДА КРЕНЕМО. НЕМА ЈЕДИНСТВА, НЕМА СЛОГЕ, НЕМА ПАРА, НЕМА ..... БАЈА ТО ЗНА И САМО СЕ ИЗ ПРИКРАЈКА СМИЈЕ. А МИ ИСПАДОСМО ОБИЦНИ ПАПЦИ ИАКО НАС НИСУ КУПИЛИ. ЈОС ГОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

буда

25.04.2015 07:59

Ни Руси нам не могу помоци. Сви су од нас дигли руке. Не казе се дзаба: помози себи па це ти и Бог помоци. Тако да је и Бог од нас дигао руке. Нема нам спаса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно и залосно

25.04.2015 08:01

...је слусати супље прице све су то само супље прице. Сви прицају да би прицали а ниста се конкретно не догадја. Нема промјена без младости, а младост је незаинтересована. Тузно и залосно гдје смо досли дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гинис

25.04.2015 08:07

Колико се штрајкова и протеста најављује а не одржава да би то могло ући у Гинисову књигу рекорда. Томе више нико не вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коза Ностра

25.04.2015 08:09

Не можете ви против мафије. То је типична КОЗА НОСТРА. ОНИ ВАС ИЛИ КУПЕ ИЛИ ЗАСТРАШЕ. Или можда гријешим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТУГА

25.04.2015 08:12

Колико времена треба да прође да схватимо да су нам све опљачкали ови такозвали новокомпоновани тајкуни. Све су опљачкали да нећемо имати снаге ни да гледамо протесте на телевизији а камоли да у њима учествујемо али је важно да се од нечега крене дајте, крећите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гузни мисиц

25.04.2015 08:14

Бас тако. Стално цујемо слицне најаве и ником ниста. Ја висе у то не вјерујем да ли ико висе у то вјерује. Имали смо сансу да несто промијенимо на изборима, и ста се десило. ДУПЛО НИСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

водја

25.04.2015 09:14

ДОБРА ИДЕЈА. ДАЈТЕ САМО ИЗАБЕРИТЕ ВОДЈУ, УКЉУЦИТЕ ОПОЗИЦИОНЕ ПАРТИЈЕ И КРЕНИТЕ У ОСВАЈАЊЕ СЛОБОДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петко. З.

25.04.2015 09:21

Ста тразе ови нерадници. Само се трпају у штрајкачке одборе и убиру неке привилегије. Досадили су и Бајићу. не могу да их поткупе колико их има. У фабрике и радите. Одузмите фабрике од новопечених власника (или од државе ако је она власник) и засучите рукаве да видите како ће резултати да дођу. А не навикли да држави превалите дугове, а за себе привилегије. Прави радници никад не штрајкују. Ако не иде, врате у своје власништво фабрике и дигну их на ноге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КО ЈЕ КРИВ

25.04.2015 09:24

Влада је крива сто спасава пропале фабрике. Фабрике треба дати радницима ако хоце да их узму и ако су сигурни у производњу и рентабилност. Ако не успију а узели су фабрике знаци да су сами криви. Овако, Влада ради тренутне социјалне сигурсности откупи фабрике, због неспособности и лоповлука менадзмента фабрике поново оду у стецај и јово на ново. СВЕ ЈЕ КРИВА ВЛАСТ (ВЛАДА)

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ РЕВОЛУЦИЈА

25.04.2015 09:33

Револуција ста је то код нас, какви смо, револуција знаци братоубилацки рат и ста бисмо добили нова разарања, нову мрзњу. РЕВОЛУЦИЈА ДА, АЛИ "ТИХА". Лијепо узмите фабрике, оснујте управу уз интерна правила "КО КРАДЕ НА ВЈЕСАЛА", и крените у производњу ако сте сигурни да знате и да је производ рентабилан. Овако, дрзава вас с времена на вријеме помогне да би "купила социјални мир", вама буде добро, дрзава вас заборави и ви се опет јавите. "ФАБРИКЕ РАДНИЦИМА, ЗЕМЉА СЕЉАЦИМА", неко је давно рекао. Ниста нормалније, само сто је проблем сто "одабрани" радници с временом поцну да краду, и тако имамо филм који смо вец гледали у еx ЈУ. Једни граде други разградјују (КРАДУ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пророк Тито

25.04.2015 09:36

Вратицете се ви на ТИТИН систем. Он вам је све то и створио, а ви брзе боље потрцали да му сјеб... систем. Тразили сте гледајте. КОЛИКО ВАС ЗАПОСЛЕНИХ ЈЕ ГЛАСАЛО ЗА ОВУ ТРЕНУТНО ВЛАДАЈУЦУ СТРУКТУРУ. МОЗДА ВИСЕ ОД ПОЛА АКО МОЗДА НИСТЕ СВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБАРСКА

25.04.2015 09:40

Сви су знали да је фабрику шећера у Обарској купила мафија и сви су ћутали. Мученици добили по неки ситни поклончић (неко велики а неко мали) и свима било лијепо. Што се тад нисте бунили. Овако, "послије битке сви генерали су паметни". Друга ствар. Многи од нас се заносе да те старе фабрике без нове технологије (машина) могу профункционисати. Од њихове куповине негдје је прошло и више од 30 година, а зна се колики је вијек и рентабилност производних машина. са таквом опремом наше фабрике не могу бити конкурентне ни сусједном селу а камо ли отвореном свјетском тржишту. Нема више "затвореног диригованог тржишта" бивше Југе

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЦО М. МИЦИЦ

25.04.2015 09:44

Људи имају право. Само што је џаба. Причају у празно и нико их не слуша. Њихова прича трајаће колико и дневне новине. Један дан. И послије ???????? Трла баба лан..... Боље је да раде обаратно. Прво дигну револуцију а онда прицају на својим медијима. После тога се и они покваре и тако у круг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КУМ ИИИ

25.04.2015 09:46

Све ће то ваш КУМ позлатити. дали сте му подршку на изборима, и сад ће он да вам то врати. ОД ШАКЕ ДО ЛАКТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОГ И ШЕШИРЏИЈА

25.04.2015 09:49

Е ви сте далеко од реалности "ко Бог и шеширџија". Сиђите на земљу и откачите се од државних јасли, па ће те видјети како функционише. ОД КОГА ВИ ТРАЖИТЕ ПОМОЋ. ОД ПОЛИТИЧАРА КОЈИ СУ У ВРХУ СВЈЕТСКИХ ЛИСТИ ПО КОРУПЦИЈИ И ЛОПОВЛУКУ. НА ЖАЛОСТ, ВИ СТЕ ИХ ИЗАБРАЛИ И САД УЖИВАЈТЕ У ЊИХОВИМ ПРАВИМА И СЛОБОДАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИЦИН ПАРК ИИИ

25.04.2015 09:51

Право у Пицин Парк тако се ушушкајте и уживајте док не дође слобода. А она је ту иза ћошка, само што неће да дође сама. Треба да по њу одете и да је довете. Нема више ништа на тацни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖЕЉЕЗНИЦЕ

25.04.2015 09:58

Није ми јасно шта траже ови из Жељезница РС. Сви сте дошли по партиској линији, и има вас толико да на свако радно мјесто долази по најмање 5 запослених. Руководни радници су запослили све до петог кољена. И овај нови представник синдиката цим позапошљава сву родбину ућутаће се ко да ништа није ни било. Нема нама спаса без челичне метле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Технолог

25.04.2015 10:01

Шта ви сви скупа можете да урадите са застарјелом технологијом. Ниста. Боље је да се окренете реалности, тј. да се организујете, направите план и од медјународне заједнице тразите да вам купи нове масине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КУРДИСТАН

25.04.2015 10:04

Гори смо до урдистана. Они бар надјосе неку нафту. Боље да и ми на вријеме, са Петром Дјокицем на целу, кренемо у потрагу за нафтом. Мозда нам се посреци, а мозда и потонемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШЕЋЕРАНА

25.04.2015 10:17

Па како би Шпирке увозио шећер ако би фабрика радила. ЦИГАРАМА, УЉЕМ, ШЕЋЕРОМ ИТД, БАВИ СЕ САМО МАФИЈА. И ТО ЈЕ ПРАВИЛО У СВИМ ЗЕМЉАМА СВИЈЕТА. ЗАШТО БИСМО МИ БИЛИ ИЗУЗЕТАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСТОЈА

25.04.2015 10:36

А ГДЈЕ СУ ОСТАЛИ. МАЛО ЈЕ ОВИХ ДА БИ ПРОТЕСТ БИО УСПЈЕСАН. ПОЛА ИХ РАДИ ЗА ВЛАСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈУРО МУТАВИ

25.04.2015 12:56

Сити смо ових обецања. Игре без граница. лази до голе кости. Имал нам спаса од ових гуликоза

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

25.04.2015 12:57

Нада умире последња. Надамо се да ће нас ови одвести до Космоса и да ћемо онда живјети сретни до краја живота

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Обарска ИИ

25.04.2015 12:58

Вала имас право. нека им мафија коју су подрзавали врати фабрику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Петриц

25.04.2015 13:01

Док се они издоговарају доци це нови избори. А онда цемо им опет дати повјерење које це они од нас уствари купити и опет испоцетка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крава Музара

25.04.2015 13:06

Дрзава је крава музара па мозете да је музете колико хоцете, ал нецете моци докле хоцете. Па људи моји, сами сте криви сто вас ови наси скоројевици вуку за нос. Предали сте им фабрике које сте годинама стварали и сад сте у њима слуге. Не дају вам ни за хљеба. Па ста се онда залите. Узмите ствари у својке руке и удри багру. Док вам не врате отето. То је једини рецепт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будјони

25.04.2015 13:31

Не могу они Баји ниста. Све це он њих да лагано купи. Без доказа, ко и папке парламентарце. а и кад се појаве докази он их лагано прогласи фалсификатом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бирац

25.04.2015 13:40

а ста је са зворницким Бирацем. Није ваљда да сте се помирили с тим сто га је баја и Дукиц купили. А ту је и зворницки градонацелник да свему буде ко висња на торту

ОДГОВОРИТЕ
Name

с.с.

25.04.2015 14:59

Народ би масовно изасао на протесте када би им неко плати. нико мрднути неце све док г....будзетска имају плату коју добију г......е

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будјење

25.04.2015 16:28

И ста сад. Ова це се прица заборавити вец сутра. И ником ниста. Залосно. Ниста нама без неког новог ТИТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

пујдо

26.04.2015 06:39

Дроњак је будуцност РС-а...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре марко

26.04.2015 16:53

Само ти дижи револуцију.Млади то не желе,јер доста је и онако биједе и јада.Треба радити ,па ће бити боље.

ОДГОВОРИТЕ