Ко ту кога...?! Он неће Србију, а БиХ неће њега!

Фудбалер мостарског Зрињског Милош Аћимовић одбио је позив у јуниорску репрезентацију Србије јер жели да игра за Босну и Херцеговину, али није се нашао на списку селектора У-19 тима "змајића" Тонија Карачића.

Фудбал 25.04.2015 | 13:20
Ко ту кога...?! Он неће Србију, а БиХ неће њега!

Некадашњи капитен кадета БиХ добио је позив од кормилара У-21 селекције БиХ Дарка Несторовића, али није од селектора јуниора Тонија Карачића, што према тврдњама сарајевских медија помно прате у Фудбалском савезу Србије.

"Већ једном се десило да је Аћимовић, који је капитен репрезентације БиХ У-17, избачен из наше репрезентације. Разлог никада није сазнао. Када га из ФС БиХ нису позвали, из ФС Србије су то урадили одмах... Милош је прихватио позив Србије да покаже колико вриједи. Након тога поново су га позвали у репрезентацију БиХ У-21, гдје је међу изабраницима Дарка Несторовића био најмлађи играч. Зашто Милоша нема у репрезентацији БиХ У-19? Игра за актуелног првака државе - Зрињски, који је прије три мјесеца платио за њега обештећење од 50.000 КМ. Аћимовић је један од најплаћенијих младих играча у Премијер лиги БиХ и за таквог нема мјеста!? А био је свима, који су сада у репрезентацији БиХ У-19, капитен", запитао се у изјави "Спорт Авазу" његов менаџер и некадашњи "змај" Адмир Владавић и додао да је из Србије стигао позив за два сусрета против Швајцарске.

И млади фудбалер мостарског клуба потврдио је да су из Београда одмах реаговали, али да позив неће прихватити.

"Добио сам позив Србије, али га нећу прихватити како опет не бих био назван издајником. Никад нећу заборавити ствари које су челници ФС БиХ урадили за мене када сам изгубио оца. Претходни позив из Србије сам прихватио само због тога што га нисам добио из ФС БиХ, као ни сада... Желио сам само да докажем свој квалитет, рекао је млади члан "племића", који је на стадион "Под Бијелим бријегом" дошао из требињског Леотара.

Као илустрацију "показивања квалитета" поменуо је меч Србије са Румунијом на којем је носио дрес "орлића".

"Постигао сам три гола ... Сада сам поново добио позив Србије и нисам га прихватио, те питам поједине да ли сам издајица? Нико сада неће причати да ме у земљи у којој сам рођен и за коју хоћу да играм срцем, селектор није позвао. А сви су причали да сам издао БиХ, што никада нисам урадио. Срцем желим да играм за земљу у којој сам рођен, али изгледа да за мене ту нема мјеста", закључио је Аћимовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

26.04.2015 09:36

Само се прави паметан, па цес на крају да извисис... Боље ти је да играс гдје те хоце него да терас инат.

ОДГОВОРИТЕ