Борац: Разбићемо Бијељинце; Радник: Бод пуна капа!

Тренер Борца Владо Јагодић јасан је када су у питању амбиције Радника против његове екипе у суботу на Градском стадиону у Бањалуци. "На нама се неће вадити". Шеф стручног штаба Радника из Бијељине Славко Петровић каже да би освајање бода у суботњем дуелу против Борца био максимум што његова екипа може да извуче, мада је у фудбалу све могуће...

Фудбал 25.04.2015 | 11:40
Борац: Разбићемо Бијељинце; Радник: Бод пуна капа!

Бањалучки Борац у суботу ће од 19.30 на Градском стадиону дочекати бијељински Радник у оквиру 24. кола Премијер лиге БиХ. Биће то дуел двије екипе са различитим амбицијама, Борац, жели у Европу, Радник се бори за опстанак, али су и једни и други поражени у прошлом колу и жељеће да учине све да се искупе својим навијачима.
Тренер Борца Владо Јагодић поручио је, међутим, Бијељинцима да и не размишљају о том да се ваде у Бањалуци против Борца.

"Вјероватно би нам било лакше да је Радник побиједио, али је направио кикс на свом терену и знајући све те екипе, знам да ће доћи овдје да намирују бодове, али одмах им обећавам да о том не требају да размишљају. Градски стадион је изазован за све, али то што неко пропусти прилику на свом терену, неће на Борцу намиривати. Нама треба позитиван резултат да бисмо у та три наредна дана имали самопоуздање на вишем нивоу. Иако нама самопоуздање није пало, играче сам похвалио изузев појединаца. Гдје год поведемо ми ћемо остварити добар резултат. Нажалост нисмо имали среће, као ни у Широком гдје нам је поништен гол, ни овдје гдје Јосо није реализовао шансу и кажњени смо“, рекао је Јагодић.

Он је признао да у Борцу већ размишљају о сриједи и реваншу Купа против Широког Бријега.

"Морамо размишљати о сриједу јер смо поразом од Зрињског свели шансе за Европу кроз првенство на минимум. Можемо само ако побиједимо Жељу. Ишли смо у Мкостар да побиједимо без обзира што је Зрињски непобједив, играчи су дали све од себе, алис ада морамо размишљати о тој сриједи, јер сриједа нам је опстанак у борби за Европи. Ако не освојимо куп морамо бити четврти, тако да је то ситуација гдје морамо мислити на сриједу и биће промјена у тиму. Имамо петорицу играча који у континуитеwту играју све утакмице, тако да није реално да очекујем од њих свјежину у сриједу а да сутра играју комплетну утакмицу. Упркос томе,дјелује то мало грубо, али колеге из Бијељине треба да знају да немају шта да траже овдје“, рекао је Јагодић.

Он се сврнуо на карактеристике екипе Радника и истакао да ће у наредна четири дана, односно дуелима са Радником у првенству и Широким у купу Борац одредити своју европску судбину ове сезоне.

"Имали су шест утакмица без пораза, примају мало голова, одговорно играју, сутра ће нас казнити Радник ако ми будемо пропуштали своје шансе. Морамо у ова четири дана одредити свој пут за даље. Радник има Жижовића, без обзира како је он овдје оквалификован, од њега све иде, Обрадовић Марко је изузетан, имају специфичну игру по странама, фактички дупле бекове. Знамо како ћемо се поставити и битно је да испоштују играчи оно што се од њих тражи“, истакао је Јагодић.

Судећи према ријечима дефанзивца Борца Марка Јевтића екипа на терену ће учинити све да испоштује договорено и оствари добар резултат.

„Пред нама је изузетно важна утакмица, желимо остати у трци за Европу и направити добру увертиру за куп утакмицу против Широког. Радник је показао ово прољеће да је у одличној форми, мислим да немају пораза на гостујућем терену, међутим, ми играмо пред нашим навијачима, на нашем терену и имамо обавезу да идемо на побједу. Сигуран сам да ћемо ту побједу и остварити ако пружимо максимум. Позивамнавијаче да сутра дођу у што већем броју и да се сутра радују“.

Послије седам утакмица без пораза Радник је у прошлом колу разочарао своје навијаче и уписао пораз код куће од Звијезде, екипе која се као и Бијељинци боре за опстанак.
Радник је послије серије добрих резултата у много бољој позицији од екипе из Градачца, али у суботу га очекује тешко гостовање Борцу у Бањалуци.

Тренер Славко Петровић свјестан је да ће бити тешко, готово немогуће да се вади против Борца, а то му је раније и поручио колега на клупи Бањалучана, Владо Јагодић.

"Очекује нас јако тешко гостовање у Бањалуци, једна јако квалитетна екипа, за нас у једном неугодном моменту јер имамо доста повријеђених играча, од стандардних играча Галешић је јуче оперисан, Кадрија је отишао на операцију, Лазић уопште није у тренажном процесу, Хаџић је повријеђен... Немамо толико велики кадар да то можемо компензовати тако да ће то бити тешка утакмица и ја сам мојој екипи да се може пасти али мора се устати и покушати наставити у оном темпу у којом смо игрлаи у првих седам утакмица“, рекао је Петровић за МОНДО пред полазак у Бањалуку.

"Бод против Борца би сигурно био феноменалан, јер очекује нас једна квалитетна екипа Борца и неће бити лако. То је екипа која читаво првенство игра добро, ми ћемо покушати све, а ако ишчупамо бод то ће за нас бити велики бод. Мислим да више од бода у овом моменту није изводљиво, али у фудбалу је све могуће, даћемо све од себе и видјећемо послије шта смо урадили“, додао је Петровић.

Чак и да Радник буде поражен, неће много покварити утисак из прољећног дијела сезоне, јер Бијељинци су јако близу да остваре свој циљ у овој сезони.

"Ми смо у други дио сезоне кренули са циљем да изборимо опстанак у Премијер лиги БиХ. Знали смо да то може да потраје до задњег кола, али сплет добрих околности нас је у суштини послије седам кола довео у ситуацију да можемо већ у априлу да ријешимо премијерлигашки статус. Послије седам јако квалитетних утакмица једноставно поклекли смо против Звијезде која нас је побиједила кући и то нас је мало удаљило од пута, али и даље наш циљ је опстанак и идемо ка томе“, рекао је Петровић.

Дерби мечеви 24. кола Премијер лиге биће онај у суботу на Кошеву гдје Сарајево дочекује Широки Бријег те недјељни мостарски између Вележа и Зрињског.

Распоред 24. кола Премијер лиге БиХ:

субота
Дрина - Челик
Звијезда - Жељезничар
Слобода - Витез
Борац - Радник

недјеља
Сарајево - Широки Бријег
Вележ - Зрињски
Младост - Славија
Травник - Олимпиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Патриота

25.04.2015 10:24

Ајмо да покажемо момцима како игра може да буде и резултат Радник само храбро бољи.

ОДГОВОРИТЕ