Грент Хил купио Атланта Хоксе!

Бивши НБА Ол-стар играч Грен Хил део је групе бизнисмена који су купили Атланта Хоксе за око 850 милиона долара, преносе амерички медији.

Кошарка 25.04.2015 | 08:20
Грент Хил купио Атланта Хоксе!

Трансакција, која укључује и коришћење Филипс арене, биће реализована након дозволе Борда власника НБА тимова.

Медији спекулишу да ће нови власници задржати тренера Мајка Буденхолзера, који је недавно проглашен за најбољег у лиги, те директора Стива Кунина.

Циљ нових власника је свакако напад на титулу, прву за Хоксе од 1958. године, када су били у Сент Луису. На добром су путу, јер је Атланта била најбољи тим Истока ове сезоне, а тренутно води 2-0 у серији против Бруклин Нетса.

На челу конзорцијума који је купио Хоксе је милијардер Тони Реслер, који је претходно покушао да купи Л. А. Клиперсе са 1,2 милијарде долара, али га је надмашио Стив Балмер са понудом од 2 милијарде.

Међу неколико мањинских власника биће и Грент Хил, који је играо 18 сезона у НБА лиги и пет пута учествовао на Ол-стар викенду. Он је био најбољи руки сезоне 1994/1995, а 85. је најбољи стрелац у историји НБА. Играо је за Детроит, Орландо, Финикс и Л.А. Клиперсе, у којима је завршио каријеру 2013. године.

Сматра се једним од најталентованијих кошаркаша у историји, био је један од најбољих универзалаца током 90-их, јер је доминирао и као кошгетер и као скакач и као асистент. Од остварења значајнијих резултата одвојиле су га бројне повреде.

Економски стручњаци истичу да је цена од 850 милиона за Хоксе превелика, јер не представљају много атрактиван тим са фанатичним навијачима. Међутим, разлог за високе цене НБА тимова је пре свега масивни телевизијски уговор који је лига потписала прошлог лета вредан 24 милијарде долара за девет година

Хокси су променили власништво јер је досадашњи први човек клуба Брус Левенсон изнео расистичке ставове у мејлу 2012. године. Због сличног инцидента клуб је морао да прода и доскорашњи власник Клиперса Доналд Стерлинг. Прошле године су новог власника добили и Милвоки Бакси за 550 милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар