ЈСЛ: Све је спремно за 148. Дерби!

Утакмицама 24. кола за викенд се наставља фудбалско првенство Србије, а Црвена звезда и Партизан одиграће 148. "вечити" дерби.

Фудбал 25.04.2015 | 08:00
ЈСЛ: Све је спремно за 148. Дерби!

Седам утакмица 24. кола играће се у суботу, док је за недељу заказан "мали" градски дерби између ОФК Београда и Рада.

Црвена звезда ће у суботу од 18 часова на свом терену играти против Партизана, 148. "вечити" дерби и покушаће да смањи заостатак на табели, како би остала у трци за титулу. Партизан има пет бодова предности и у случају победе на стадиону "Рајко Митић" "одлепио" би се на осам бодова и направио велики корак ка освајању титуле.

Црвено-бели у дуел улазе после две узастопне победе, а црно-бели после три. У прошлом колу Звезда је победила Вождовац са 1:0, а Партизан је био бољи од Младости из Лучана са 3:0. У јесењем делу првенства Партизан је на свом терену победио Звезду са 1:0 голом Николе Дринчића.

Помало у сенци дербија играју се остале утакмице 24. кола. Чукарички ће у суботу од 16 часова у Крагујевцу играти против Радничког и покушаће победом да се учврсти на трећем месту. Екипа из Крагујевца је последња на табели и жели да прекине низ од три утакмице без победе како би остала у игри за опстанак.

Чукарички је у прошлом колу одиграо 1:1 са Радничким из Ниша, а Раднички је у Београду изгубио од Рада са 0:1. Екипа са Бановог брда је трећа на табели са 44 бода, а Раднички има 15 бодова.

Фудбалери Војводине у суботу од 17.30 играју на свом терену против Борца и покушаће да победе како би остали у трци за трећим местом на табели. Борцу је неопходна победа како би кренуо ка средини табеле. Новосађани су у прошлом колу победили у Новом Пазару са 1:0, а Борац је био бољи од Јагодине са 3:1.

Војводина је четврта на табели са 40 бодова, а Борац заузима 13. место са 23 бода.

У "малом" градском дербију ОФК Београд ће бити домаћин Раду. "Романтичари" ће покушати да прекину низ од два пораза, док "грађевинари" желе другу узастопну победу како би се задржали у горњем делу табеле.

Рад је шести на табели са 34 бода, а ОФК заузима седмо место са 32 бода.

Фудбалери Радничког сутра од 16 часова у Нишу играју против Напретка и покушаће да наставе низ од две утакмице без пораза како би изашли из опасне зоне. Јагодина у исто време игра на свом терену против Вождовца и покушаће да прекине низ од два пораза, док Младост у Лучанима игра против Доњег Срема.


Парови 24. кола Супер лиге Србије:
Субота:
16.00 Јагодина - Вождовац
16.00 Младост - Доњи Срем
16.00 Раднички (КГ) - Чукарички
16.00 Раднички (Н) - Напредак
16.00 Спартак - Нови Пазар
17.30 Војводина - Борац
18.00 Црвена звезда - Партизан

Недеља:
16.00 ОФК Београд - Рад

Коментари / 0

Оставите коментар