Јокан отворено о борби за улазак у ПЛ

Славиша Јокановић гази ка Премијер лиги. С Вотфордом се два кола пре краја Чемпионшипа налази на врху. Још само два корака до раја.

Фудбал 24.04.2015 | 21:40
Јокан отворено о борби за улазак у ПЛ

Ситуација се у априлу у потпуности окренула у корист тима који предводи наш стручњак, од размишљања да се осигура плеј-оф дошло се до могућности да се већ наредног викенда (у суботу од 13.15 гостују Брајтону), уз поклапање резултата најближих пратиоца, обезбеди директан пласман у друштво Челсија, Јунајтеда, Ситија, Ливерпула, Арсенала...

- Све је у нашим рукама, амбиције су нам порасле. Било је много клизања ривала, практично, само ми нисмо поклекли - каже Јокановић за „Блиц“.

Водећи Партизан, једном приликом Јокан је поновио култну реченицу: „Ако каниш побиједити, не смијеш изгубити“ из стрипа „Алан Форд“.

- То је било у шаљивом тону. Сада нема простора за неозбиљност. Не смемо више ни нерешено да одиграмо, немамо право на грешку. Цури сат. Морамо бити спремни на све опције, па и да се не пласирамо директно у Премијер лигу. Треба задржати снагу и концентрацију за случај да играмо плеј-оф.

Наредни викенд могао би да се назове викендом Срба на Острву, јер су и Бранислав Ивановић и Немања Матић са Челсијем близу титуле.

- Лако ми је за њих. Они ће титулу освојити пре или касније. Да ли после Арсенала или неке наредне утакмице, али то је извесно. Нама је густо.

Већ је стигла и прва понуда, Сандерленд је заинтересован за сарадњу с Јокановићем.

- Немам ни времена ни жеље да сада размишљам где ћу радити наредне сезоне. Није моменат. Лепо је када неко прати оно што радите, али сада сам фокусиран на Вотфорд.

Подршка од пријатеља из Србије је свакодневна.

- Зову ме они с којима сам био у контакту и на почетку. Моја екипа из Партизана, Гордан (Петрић прим.аут.) и Бата (Мирковић). Пикси (Стојковић) је често у Лондону, дружимо се.

Очекује се парти на утакмици против Шефилд Венздеја, за крај, 2. маја (13.15)

- Стадион је већ распродат, прима 19.800 гледалаца. Надам се да ћемо се сви заједно радовати уласку Вотфорда у Премијер лигу - завршио је Јокановић.

Коментари / 0

Оставите коментар